Wednesday, July 16, 2008

Perdebatan yg digital

MALAM tadi ada debat di Astro Awani. Balik kerja saya terus terkangkang pakai towel depan TV. Sambil layan debat saya belasah nasi goreng kampung kurang pedas. Masa saya tengok, debat tu dah start. Jadi saya tak tahu tajuk debat itu. Walau apa pun, saya rasa tajuk yg sesuai adalah "Tak kira siapa menang, minyak tetap takkan turun".

Ni apahal pulak Datuk Shabery Cheek, org tanya lain dia jawab lain. Dia tak tahu ke debat tu apa? Betul² 'a tongue in cheek'. Org tanya pasal kenapa naik mendadak? dia pergi jawab Anwar dulu bawak budak² mahasiswa merusuh tahun 1974. Ape punye tuttttt.....
Masa sekolah kebangsaan dulu, kalau cikgu tanya lain saya jawab lain, mesti kena denda berdiri atas kerusi sampai waktu rehat.

Anwar pun satu, tak payahla nak cerita psl unsur² rasuah, kekronian. Cerita stick pada tajuk sudahlah. Bawak calculator, laptop tunjuk mcm mana cara nak turunkan harga minyak kalau2 dia jadi PM. Sempat lagi nak bagi hint dia akan bertanding pilihanraya. Sheeeshh...kalau mcm ni Taska Pasti An-Nur pun boleh menang Debat Piala Perdana Menteri.

Apa pun, kudos untuk Astro kerana menyiarkan debat mlm tadi!

Yg hairannya, kenapa MC tu cakap ' pesanan iklan' bukan 'pesanan penaja' atau 'iklan shj' ?

Ah, peduli lah apa dia cakap. Minyak takkan turun. Banyak org makin miskin. Period.

16 comments:

l.i.f.e said...

:O hoh?
hishhh..betul lah!
tp plagiarism adalah sesuatu yg tidak pernah dibuat.
kamu jangan jadi budak jahat ye!

eija maskulin said...

hahahahaa itu bapak khalida mmg aku x sangka dia x prepare or mmg dia xde ciri² utk berdebat??? aku x tgk pun... aku lepak atas katil, tungu turn bilik air.. tgk² aku t'tido... dem it !

ipah cute said...

Sebarang komen dialu2kan.
Komen2 yg mengandungi unsur2 lucah, perkauman dan ceramah agama yg membosankan tidak dibenarkan.

yoshz said...

life,
mungkin kita ada telepathy agaknye.
jgn risau, saya sekarang dah jadi good boy. tak nak kacau adik.

eija,
tak prepare satu, tapi aku mmg rase mmg susah mane2 org kerajaan nak defend kenaikan melampau tempoh hari. ape da tunggu turn, ramai sangat ke kat rumah ko tu?

ipah cute,
komen anda itu dikira ceramah agama yg membosankan juga. anda diberi amaran awal. apa pun, terima kasih kerana melawat..

thus spake hassanul

aRe You? said...

'pesanan iklan' nampak mcm cool...
sy rase tyme spm bm die dpt F :))

xrajunax said...

merajuk sampai turun!

shahril mohammad said...
This comment has been removed by the author.
shahril mohammad said...

...
itu bapak khalida?

khalida mane neh?

yoshz said...

ayu,
betul jugak tu. mmg nampak cool kalau sebut pesanan iklan.bm lisan mmg konfirm failed.

rajuna,
ko organize la satu kempen merajuk sampai turun. kita panggil kerbereter dung sekali.

shatun,
aku pun ingat2 lupa. rasa mcm yg kerja VS tu. eija, tolong explain..
apa2 pun aku suka dan bersetuju komen ko yg ter'delete' tu...haha

shahril mohammad said...

syyhhh
nanti kena saman ngan kementerian penerangan.
lingkup aku.
hahahahaha.

yoshz said...

Shatun,
Takpe. nanti bila kita raya rumah dia kita mintak maaf. kalau tak maaf, dosa.

Zaraki Kenpachi said...

I comment.

eija maskulin said...

hahahaha shatun...

aku tau apa komen....
dem it !

khalida adalah anak dia... merangkap ex gf si saad titov...

ya, rumah dia b'hampiran dgn rumah ko shatun.... x jauh... setakat desa pandan tuh aku x heran laaa...


ya, bole jer kita beraya umah dia nnt... yg penting shatun bole mintak ampun...

Kikuri-hime said...

WOW!! I like u and ur blog! Fiesty and funny! Bole saya linkkan blog awak ngan sy punye blog? Thanx in advanced! Ciao...

yoshz said...

Kikuri hime, arigato gozaimashitak!
Ok. kamu boleh link.ur welcome!
Thx 4 visiting.

p/s: hime = princess rite?

Che Sue said...
This comment has been removed by the author.