Monday, July 14, 2008

Prestasi kereta jepun

KERETA saya kereta Kelisa. Saya bagi nama dia Hj. Muhd Darus. Banyak awek panggil dia Rose. Tapi semalam saya pakai kereta Vios adik saya. Darus, kwn saya, Martol nak pinjam.

Ahad mlm isnin biasanya saya balik rumah sewa Bangi. Mlm tadi saya pecut sepjg MRR2. Saya cilok mencilok, bakar2, polak je sekor mamat poyo bawak Neo tu. Haha. Minah kelisa kalau sekali dpt kereta best sikit je mmg batak.

Nak dekat sampai tol seringgit tiga, ada pulak makcik bawak kereta kancil kat depan teragak2 nak tukar lorong. Dahla bawak slow. Perempuan kalau bawak kereta mmg mcm sial. Lebih2 lagi kalau kereta dia ada byk beruang. "Stupid idiot cow!" 3 perkataan BI yg saya tau. Saya yg berjiwa metal ni mmg tak sabar. Saya pecut terus potong makcik stupid itu tadi secara berbahaya, masuk terus ke lorong Touch n Go.

Sebelum sampai ke tol sempat lagi saya bukak tingkap dan jelir lidah kat makcik stupid itu. "Hoi makcik, balik tgk nona lagi baiklah...!"

Ni apa cerita pulak saya terkebil2 depan mesin Touch N Go. Bawak kereta Vios, Kad Touch n Go dekat kereta kelisa. Kereta tu Martol pinjam.

Baru nak reverse, Makcik stupid kat belakang tu dah pandai main hi-beam pulak...sebelah tangan dia dah siap nak baling selipar Tat Sing.

27 comments:

Ms Fajar said...

hahahahaahaaaaa
kesiannn

Melanies_rockstar said...

apahal lu benci sgt satria neo pun gua tatau.biarla kami hidup dalam bahagia.

yoshz said...

fajar, takdehal. saya boleh cover line...

anies, point yg gua stress adalah mamat poyo. takde kena mengena ngan neo.kalau betul gua benci pun psl dia byk prob.lu tak poyo kan?hehe

yup, mmg gua dah lama biar lu dan kwn baik lu hidup bahagia.syok jd student?

insan bernama elina said...

agak lucu i baca entry u yg nih. btw, mana2 statement maki hamun yg ada "stupid cow" adalah hak milik urs truly ok. penat i combine 2 perkataan best tuh utk make up the best maki hamun ever.

2ndly, apahal cik melanies nih nak emo tentang komen satria neo itu? setahu saya, setelah membaca cik yoshz punya entry, saya faham maksudnya stress adalah dgn MAMAT POYO yg kebetulan driving a satria neo. jika mamat tuh driving waja 1.6 campro, patutkah saya berasa "dicucuk" dgn komen poyo en yoshz tersebut? saya rasa tidak.

saya menyokong en yoshz dlm hal ini. hari ini baru isnin, diharap dapat kontrol emosi masing2 ye. ada 4 hari lagi nak keje. saya lagi stress jalan2 di kl suma standstill karena demo di parlimen hari ni. terima kasih

donutmanis said...

hahaha kelakar... btw not all perempuan bwk kereta cam sial.

jaja jeyarz hardy said...

kepada en yoshz, saya sudah menjadi peminat terbaru karya2 menghiburkan ini..saya x sangka en yoshz amat berbakat dalam bidang ini..saya juge ingin stresskan di sini bahawa bukan semua perempuan bwk keta cm sial.attitude ini tidak mengira gender.lelaki juga kadang2 bwk keta lebih $!@l lg...

Melanies_rockstar said...

hari isnin mmg hari yang meruntun jiwa mintak emosi distabilkan.gua mintak sori kalau gua yang terslh paham.

yoshz said...

cik elina,
terima kasih kerana memahami. msg saya jelas.
"pemandu malaysia pada amnya menganggap jalanraya sebagai tempat berpesta2 dan tempat untuk menunjukkan keangkuhan masing2"

donut manis, jaja @ hadi,
betul. tahap kegampangan pemanduan tidak ada kena mengena dengan gender. utk pengetahuan saudari2, saya adalah supporter feminisme. 'saya' dlm entri diatas mewakili kesemua pemandu2 tipikal lelaki. sad but true, ramai laki fikir mcm tu.sori, kalau offended.

anies, konsep blog saya adalah 'DILARANG MELARANG' jadi silakan menentang.anda dialu2kan untuk mengejek saya. saya jamin saya takkan merajuk mcm dulu2.

l.i.f.e said...

:))
nasib touch n go
kalau smart tag?
bikin kena curse saja

Dzulkarnain Mohamad said...

hahaha..adoih..gelak lg..
kau punya entri nih..
bukannya nak menunjukkan makcik tu salah ke ape..

tp sebenarnya nk menunjukkan kita yg asyik menyumpah org drive tk betul kt jalanraya sebenarnya tak tahu yg diri kita juga sedang jd mangsa sumpahan org lain tanpa kita disedari..

artsoul said...

hahahha..padam muka engko..

yoshz said...

life, ha'ah. kalau smart tag camner ah? penah jadi kat sesaper?

dzul, tepat! itu antara msg yg saya cuba sampaikan! jalanraya adalah tempat terbaik untuk manusia dihukum Karma.

artsoul, u tak baik tau...kalau jadi pada u, bagaimana?

Thus spake the vampire.

elina jani said...

saya sebenarnya ingin menyokong statement en hadi bahawa wanita memang tidak tahu memandu. KEBANYAKAN wanita, bukan semua. terutamanya wanita yang lebih berumur dan dari bangsa india. Maaf, saya bukan mencemuh bangsa atau umur golongan tersebut. This is NOT a racial remark. Cuma, cuba lah saudara saudari memandu di KL and if u came across such characters (old indian lady driver), please i beg u! just observe their driving skill and you will see EXACTLY what en yosh and i have been observing for years.

walaupun saya seorang wanita, tapi saya terpaksa mengakui fakta pedih ini kerana bekas kawan baik saya yang menyangka dia boleh drive, walhal hakikatnya dia MEMANG tak boleh drive. it took her years to master the art of parking correctly, and she is constantly involved in accidents almost every 2 months.

saya sendiri mengaku saya memang bawak kereta macam sial. en yoshz sendiri sedia maklum kan?hehe..saya bawak macam sial, tetapi dalam keadaan bukan merbahaya. cuma banyak lah maki hamun akan keluar dari mulut saya. hehe.anybody want to vouch for me? yoshz? hehe..

yoshz said...

Elina, paragraph pertama saya sokong. Paragraph kedua, refuse to comment.it's btw the two of you.
Paragraph ketiga, mmg mcm sial. tapi nasib baik ada skill. boleh lwn bob samah.entah apa yg u kejar. rilek aje sudah..mencarut tu kena kurangkan sikit. nanti kamu punya 'guardian angel' akan lari.terima kasih atas komen pjg lebar anda.

Thus spake elina jani

el.ster said...

en yosh,
abt 2nd paragraph. how u know who i am talking abt? it could be a person yg kita baru men"verb"kan bebaru nih. atau nama manjanya "lengan hilary duff". ahaks.

ye saya bawak keta cam sial. mmg saya terkejar2 ke sana sini. i simply have no patience & i'm always ridden with rage. wat to do? i akan kurangkan mencarut di hadapan "guardian angel" i dah lepas nih. thanks.

hell hath no fury like a scorned elina.

boleh?

l.i.f.e said...

penah tapi bukan pada diri sendiri.
esoknya pegi bengkel ketuk hood n replace windshield...terlampau confident punya hal. bangang!

Masrul Hisyam said...

pergh yosh!!! tiba2 saja saudaraku ini menjadi seorang penulis yang terkenal. sungguh tak ku sangka keterjagaan kau bersama aku dalam kelas cikgu yang razali di sekolah dulu mampu menghasilkan bentuk penulisan satira yang begitu mencuit hati. teruskan usaha anda yosh. cikgu yang razali pasti berbangga dengan anda. hahahahahaha...

p/s:- aku juga memandu dan memiliki satria neo namun aku tidak terasa dengan apa yg yosh sampaikan dalam blognya. janganlah kawan2 menyalahertikan yosh. dia lelaki baik. hahahahahahahaha!!!!

Masrul said...

bila kau nak bagi kawan2 kat sini baca 'kisah sotong kangkung' dengan 'blog ini sangat bagus'??? hahahahaha!!!

xrajunax said...

yosh sexism!

tak suka

hahahaha

yoshz said...

life, betul ke bukan jadi kat diri sendiri...tau detail nampak..haha
bagus jugak share info. thx.

masrul hisyam, benar. cikgu yang razali banyak pengaruhi saya. dialah sifu BM yg tidak ternilai.

masrul, saya akan publish artikel itu tak lama lagi. tgh kumpul makanan lain pulak.

rajuna, saya sexy. bukan sexist. betul tak? betul tak?

Thus spake the vampire.

aRe You? said...

huh?pompuan drive cam sial?tu maybe pompuan kat ulu2 kg je tu :))
x semua ok..X SEMUA :))

yoshz said...

ayu,

saya rasa saya dah komen ttg itu. sila rujuk komen2 terdahulu saya.

saya takde kawan pompuan dari ulu kg. so, saya tak bleh nak judge.
anda bagaimana?

aRe You? said...

owh sy meng'assume' je sbb sume kwn2 sy dok town :))

ami___ said...

lol *gelak guling2*

yoshz said...

ami, ler...tak puas guling2 kat sarawak ker...selamat membosankan diri di soni kembali.

missy suzi said...

beb,ms ko cite entry nih..
aku rs aku de dlm keta vios dok sbelah ko dowh..hahahahaha..
adoilaa,word2 xleh bla..
beginning die dh mcm tokyo drift..
tp ending die mcm kambeng!
kalo taw jd cam gini,dr awl td aku sanggop thn bas rapid jew dowh..
xleh bla..hahahahahahaha~


p/s:nape komen2 ats nih emoticon smcm..nih ruang coment ker forum??haha..relax sudeyyy~

yoshz said...

Hallo minah kelisa!! Haha.

Takdela emo sangat. Nak lagi emo baca komen entri 'menggelabah di disko'
Panas beb. panas...