Sunday, July 20, 2008

Review: The Dark Knight


Film: The Dark Knight
Director: Cristopher Nolan
Starring: Christian Bale, Heath Ledger, Aron Eckhart
BEST gila! Malas saya nak komen. Kalau komen pun nanti biased. Tak guna.
Kalau saya dilahirkan semula saya mahu jadi The Joker. Tak hensem pun tak apa.
Janji boleh hilangkan pensel.
Apa kata kamu?

20 comments:

aRe You? said...

the joker?
bek jd invisible man
bkn setakat pensel
dengan awak2 skali leh ilang :P

xpon jadi la ultraman
leh men fire2 :))

xrajunax said...

apa barang?
aku mau jadi tompel
kalau tidak, jadi r. azmi pun ok la jugak. berlakon biasa2 je tp nyanyi ok.

yoshz said...

are you.
tak mahu ultraman. nak jadi invisible man. sepjg hari saya lepak di kolam mandi wanita.

rajuna.
baik jadi tomok. suara dia ok aper....

Err...saya nak kamu komen ttg filem, bukan komen terhadap komen saya.sori kalau salah faham.

aRe You? said...

update la lagi
aura kemengantukan melanda nih :(
cepat2..
saya dah benti subscribe ON LAWAK

d.o.n.u.t.m.a.n.i.s said...

best sgt sampai gile ke? x sabar nak gi nonton :)

yoshz said...

are you,
kejap la, kejap la.
btw, mmg betul2 pernah langgan ON LAWAK ker?

donut manis,
sangat best! baik pergi tgk cepat.
nanti couple seat habis.

aRe You? said...

wakakaka..ilang akal ke hape nak ON LAWAK :p
tu kire cakap hyperbola la..
kiasan..*emote geleng² kepala*

Dzulkarnain Mohamad said...

pirate punya dh kuar lum?

Kikuri-hime said...

Saya pun da tgk! Besh gak masa pensel tu ilang! PERGHHH!!! Ganazzz...

l.i.f.e said...

hahaha (tetap gak nak gelak even just to put comment je pun)...sengal sungguh jika subscribe ON LAWAK :))...haihhh yoshz..yoshz :-j
btw, saya dah tukar letak JAHAT dalam inverted coma...kamu tak jahat..blog kamu yang jahat...bikin saya gelak saja...kan? kan?

Danielle_Corleone said...

saya baru mahu nonton! tapi blum smpat. lagi. hehe

S.YanaZ said...

Ah, jelesnye...
Aku pun suka Christian Bale, maksud aku, Batman.

The Joker? Heath Ledger?
Bkn setakat hilangkan pensel, tp 'hilangkan' dirinya juga.
:)

Amiene Rev said...

"kalau boleh saya nak jadi joker, boleh hilangkan pensel."

Hm. Saya hargai cita-cita murni awak itu. Di dalam pensel itu ada karbon. Karbon monoksida itu berbahaya.

Alangkah bagusnya dunia ini, tanpa karbon monoksida....

yoshz said...

are you,
manalah tau kamu penggemar ON LAWAK, tapi segan nak bgtau orgramai.

dzul,
tgk wayang sudah...gi tgk kat the gardens. bwk mimi kamu sekali. berbaloi punya..

kikuri hime,
mesti sakit gila babeng punya...
camne die tau akan ader org attack dari blakang masih lagi satu misteri.

life,
aik? buat kamu gelak pun kire jahat? jadi badul itu sangat evil.

danielle,
lekas lekas tonton! kalau nasib baik boleh jumpa batman!

s.yanaz,
betul. tapi cara die hilangkan pensel mmg tak masuk akal.

amiene,
kalau boleh saya nak hilangkan bas express, lagi byk karbon moksida kan?

benarlah kata² yoshz

Dzulkarnain Mohamad said...

yoshz,
itu la masalah..kemaman ni mana ada wayang,kalu nk tengok gk tepaksa menapak g kuantan.
buang masa

artsoul said...

tak berkesempatan nk tngk lg..desas desus mengatakan yg cite tak best..

yoshz said...

Dzul,
kemamang takdok wayang? kesiang mu..pergi je kuantang. berbaloi apa...

artsoul,
persetan sama desas desus. kamu harus percaya sama saya. atau kamu tgk imdb.com atau rottentomatoes.com. Apa mereka kata?

elina jolie said...

atas permintaan tuan punya blog, terpaksa lah saya comment tentang criter nih.

movie nih sangat best, sbb spt batman yg pertama, they made the villain as the main feature, instead of the hero. joker is THE MAN in this movie. heath ledger gempak gila as joker!

"why soooo ssserrrriooouuusss? let's put a ssssmileee on that face!"

pergh! ayat nih satu pun dah cukup letak bonggol angsa (goosebumps) kat belakang tengkuk. neways, strategi manipulatif joker utk completely convert two-face harvey dent to the dark side sangat cemerlang.

scene best:
1) part rompakan pakai bas skolah
2) part magik "hilang pensel"
3) part bomb hospital

kesimpulannya, suma scene yg ada joker, suma gempak. batman agak loser dlm movie nih except scene dia naik motosikal.

lagi satu, definition of the word "CHAOS" yg diberikan oleh joker pun sangat best.

yosh, dedicate the word "ANARCHY"! best best kesimpulannya criter nih mmg epic movie material.korang wajib tengok.

sekian terima kasih.

yoshz said...

Elina,
Thx di atas komen bernas anda.
Granted. Joker is the main villain.
but, this movie reveals the incompetence/indecisiveness of batman.Batman as a human being, is not flawless.

Bukan time joker in action shj best, malah dia seorang villain yg sgt articulate dan berprinsip. part dia provoke polis, batman ngan harvey dent pon best. Skrip power!!Joker is more like a revolutionist.

"Introduce a little anarchy, you upset the established order, and everything becomes chaos. I am an agent of chaos. And you know the thing about chaos, Harvey? It's fair." - my fav line.


In short, apa lagi best dari org jahat yg pandai?
Hehe..

eija maskulin said...

worth it!
evento aku layan movie nih sengsorg...
mmg best !
joker mmg pandai manipulate.
agak tensi utk lakonkan watak joker.