Monday, July 28, 2008

Saya yg diperhinakan

DI TEMPAT kerja saya ada seorang amoi Cina yg agak serius. Amoi sah-sah la Cina kan?? Dia ni kalau buat kerja mmg sungguh2. Tak suka main². Jenis org yg bawak kereta pandang depan aje.

Adalah satu hari tu dia mengadap laptop. Tengok laptop pun nak serius. Bukannya ada gambar org mati pun kat wallpaper dia. Org lalu dia buat tak reti. Org buat lawak, dia tak ambil pot. Bo layan.

Bila saya lalu depan dia, dia tekup mulut. Bahu dia ada sikit gegar2. Mcm org tahan gelak masa khutbah jumaat. Kena sawan piggy ke apa dia nii? Mata terpacak je kat skrin laptop.

Saya saja buat2 lalu belakang dia. Skodeng jap. Mana tau ada benda best. Tengok2 ada background putih dgn biru2 sikit. Alaa...yg mcm biasa kita nampak. Ada pulak kat tepi gambar sorang mamat. Tak clear...

Tengok dekat sikit...Nak baca tulisan atas tu. Tessss....'Thus Spake The Vampire'!

Cheh..Apa hina sangat ke blog saya ni??


p/s: thx to l.i.f.e psl dia tak sengaja bagi saya teringat psl benda ni

44 comments:

Kikuri-hime said...

Uikz!.. angkat bakul nampak? But, truth be told, u r funny!

Dzulkarnain Mohamad said...

yoshz..saya tau, dia bkn baca blog kamu..dia baru lepas baca blog yg di link kan ke blog kamu..
bila kamu lalu..dia terus balik ke blok kamu dgn niat bimbang terkantoi.

jadi, kamu jgn la rasa terhina ek..

yoshz said...

kikuri nee chan,
angkat bakul ker? haha. tak niat pun. u know the feeling u'll get bila tgk org baca blog kamu depan mata kamu?
thats wat im talking abt. anyway, thx 4 da compliment. oh, hellsing pls...

dzul,
ntah2 blog kamu! haha. takpun yg jgn klik nanti menyesal tu. Bro, citer antu pls...

elina jolie said...

kenapa title entry nih "saya yang diperhinakan"? i think cara amoi tuh gelak tertahan2 adalah the true testimonial to how funny ur blog is. at least si amoi tuh leh tahan gelak dia, i kantoi tergelak besar terus kat ofis pagi tadi kol 9.10pagi ok. itu lagi memalukan.

u shud give urself more credit.u shud learn that from me. ;)

denanz said...

salam yoshz,
aku link via blog firdaus hilangpunca. aku link ke blog aku, k?

hajime said...

yos...
ko memberi aku satu idea...
nice2...

yoshz said...

elina,
haha. gelak besar sangat ke? tak tau lah..i dah memblog secara konsisten dah sebulan dah. n tiap2 kali i nak publish a new entry, still ada rase nervous. org faham tak entri ni? boleh terima ker? tak semua org ada high self esteem yg melampau mcm u.hehe.

denanz,
go ahead. thx. aku link ko punye nanti. btw, aku rase blog pipi tu dah jadi mcm hub utk blogger2 lain plak. ko rasa?

hajime psiko,
ape daa idea ko? nak buat part 2 utk kritikan filem2 tu? haha..

begitulah kata2 vampire

hajime said...

pergh!
aku dipangil psiko?
demit...
part 2 sudah pun siap...
tetapi bukan itu ideanye...

l.i.f.e said...

hahahahaha...kali ni saya gelak dengan besar dan kuat kerana saya dah sedia tutup pintu bilik saya awal2 sebelum baca blog kamu :))
erkk..thanx to me for what? saya remind abt *gelak kaver2 kena tegur dgn boss tu eh?*
apa2 pun, uwc

rahimin idris said...

hahaha itu macam ka? aku rasa mahu lempang la itu amoi sama lu sekali! hahaha itu amoi gua lempang manja sikit la! hahaha

SASHA SHARIFUDDIN said...
This comment has been removed by the author.
SASHA SHARIFUDDIN said...

"i dah memblog secara konsisten dah sebulan dah. n tiap2 kali i nak publish a new entry, still ada rase nervous. org faham tak entri ni? boleh terima ker?"

alahai yoshz!shy2 cat pulak...keep on writing!kau je la satu2 punca lawak utk aku.kat opis aku ni takde org berbakat mcm kau..!

elina jolie said...

uiks sasha...bukan main lagi ko bagi sokongan kat yosh nih...ko jgn weih...hidung dia dahlah besar gila dah, tambah kembang plak tuh...takleh handle nanti aku yg kene layan kebongkakan dia nih...hahhaha....

Dzulkarnain Mohamad said...

rahimin, aku pn ada rasa mcm kau gak masa mula baca nih..sbb tu aku kasi komen maut punya nak tengok si yoshz ni dia punya menggelabah nak jawab cemana..

sasha, sori la cik opismate yosz..kami sesaja nak sakat si yoshz ni bak kata cik elina..

mmg syok bc entri yosz..bila baca mmg aku pecah perut la ngalahkan si amoi tu..mujur kamu tak nampak je..jujurr..haha..

yosz, mlm ni aku karang lg satu crita antu okeh..

yoshz said...

hazim,
idea ape daa...

life,
bestnya ada bilik. yup, thx bagi saya idea tulis entri. benda ni mmg betul jadi.

rahimin,
apsal gua lu nak lempang. lempang je amoi tu. pipi dia keras mcm jalanraya.

sasha,
ah alangkah miserable nya opis ko sasha. thx 4 da compliment. i didnt fish for it tau! hehe
*wink*

elina,
apsal u pulak nak layan kebongkakan i? hmph..tapi syok jugak kalau ada org layan...

Danielle_Corleone said...

ini bukan hinaan tapi pujian! :P

Rajuna said...

piraaaaaaaaahhh!

aku ingat amoi tu layan 3gp.
berdag dig dug aku!

shahril mohammad said...

amoi tu baca blog aku kot yoshz?

* entah ape yang kelakar kat blog aku. ahahaha

Anonymous said...

yoshz..itu amoi jeles + malu aarrr...dia baru nak faham, lu dah lalu.pasal tu la di tutup mulut...tapi memang best arr baca, bagi idea kat mamapower.

aRe You? said...

i think amoi tu tgh layan shin chan nye cartoon kat youtube.pastu nak kaber line tu yg kekunun bukak ur page :P
conclusion nye..die gelak tgk shin chan dan himawari :D

d.o.n.u.t.m.a.n.i.s said...

cewah... ade peminat rahsia lah ;p

yoshz said...

dzul,
sasha tu bukan opismate aku dan ya aku agak gelabah. dah ada citer antu? kool...

danielle,
ntah ape yg die gelak hanya yoda saje yg tau.

rajuna,
ahahaha...amoi tu manyak garang wooo...ko tak mungkin dpt dag dig dug dgn dia.

shatun,
ruangan komen ko kelakar ape.

anonymous,
mamapower tu aper? apa idea lu dpt?
story sikit....

are you,
ya tak ya jugak ye. tapi of all websites, kenapa dia bukak blog aku? baik dia bukak page matlamat syarikat.haha

anyway, aku seronok tgk korang bising2. haha. thankiu guys!!

yoshz said...

donut manis,
die baca ruangan komen je tu...haha.

shahril mohammad said...

oh ya. ruangan komen aku kelakar. haha. mungkin jugak dia tergoda tengok mata aku ni kot.

*kelip-kelip mata*

ami___ said...

echecheche dia secretly admire you kot hehehehehehe

yoshz said...

shahril,
mmg la mata ko cantik. tapi dia tak tau ko ada satu mata je. tu psl ko amik gambar sekerat.

ami,
dia mmg suka blog i. tapi bhgn komen jer...haha
(ciplak ayat joohn hafiz)

elina jolie said...

maksud i bila i yg kene layan kebongkakan u adalah:

bila u balas komen i or komen org lain, u sibuk buzz i kat ym suh baca....apa adaa?? itu x suruh i layan kebongkakan u ke? cik abg, ani nih dahlah manyak keje woo...tapi takpa, i layan je sbb best...bila u bongkak pun kelakar sbb u akan imagine bende2 yg gaban pun tak mungkin akan imagine terjadi ;)

ps- tak sabar nak tunggu friday...
*wink wink*

l.i.f.e said...

sori yoshz..tak maksud nak cakap ada bilik tau. stor tetap dikira sebagai bilik jugak kan :D
ye betul...memang ruangan komen ni kadang terlebih funny dari entry.
btw, update pls!

elina jolie said...

btw, lupa nak add kat bawah comment tadi:

bila nak tulis psl mimi? i intrigued gegila to get to know this woman of "ur dreams" nih...;) yg dah dapat glimpse sikit mlm tadi pun i dah naik syok dah...hahha...can't wait! tulis cepat2...mlm nih free kan?ahaks...

yoshz said...

elina,
layan je i punya bongkak. bongkak i sgt tak berasas. i buzz u,kalau i reply ur comment or ader org bagi komen ade kena mengena ngan u. ngan org lain pun i buat maa..
ape ada friday ni? cuba la bawak2 duk rumah lipat kain mlm2.berjalan aje...

mimi? oh..tu baru draft je. sabar eh...org lain nak baca psl Idrul Nafis.haha.

life,
kerja kat stor ker...alahai. kalau ada souvenir lebih2 tu bagila kat kitorang.ha'ah ruangan komen lagi best dari entri. entri tu cuma trigger aje...hehe

elina jolie said...

mana tau i lipat kain mlm2? ahaks...u skodeng i eh? hish hamsap kaki hisap betul lah u nih....

kan i ckp kat u? lupa lah tuh...i ada big date yg sekian lama ditunggu2 friday nite nih....apa daa?? kata nak support..

MUHAMMAD AZLI SHUKRI said...

inilah masalah rakyat negara kita..

S.YanaZ said...

Yoshz,
gua ada sket tak puas hati...

sure ke amoi tuh CINA???

iskh...iskh...

yoshz said...

Elina,
oh...date ngan mamat dorky tu?? apalagas...main sep sep sep la!
support? hell, no! ingat i push up bra?

azli,
a'ah kan? tak perasan pulak saya. thx 4 visiting.

s. yanaz,
ya lorr!! y ah?

Masrul said...

Yoshz!!!! Tajuk kamu salah!!! imbuhan 'di' hanya boleh guna bila predikat. kamu ada subjek tapi tiada predikat maka tajuk kamu perlu berbunyi begini - 'SAYA YANG TERHINA' - Cikgu Yang Razali

yoshz said...

Masrul,
Ambil contoh mudah:

"Saya Hina"

Saya=subjek, Hina=predicate kan?

diper_an=bertambah lebih (predikat)

diperbanyakkan = bertambah lebih banyak

bukankah begitu?

Masrul said...

Yoshz (7/30/2008 1:18:29 PM): diperhinakan=bertambah lebih hina

allstarnba_18 (7/30/2008 1:18:38 PM): tp xde predikat

allstarnba_18 (7/30/2008 1:18:39 PM): hahahaha

Yoshz (7/30/2008 1:18:47 PM): diperbanyakkan=bertambah lebih banyak

Yoshz (7/30/2008 1:18:51 PM): mcm tu je kan?

allstarnba_18 (7/30/2008 1:18:58 PM): x bleh

allstarnba_18 (7/30/2008 1:19:08 PM): kena ada predikat klu pki 'di'

Yoshz (7/30/2008 1:19:25 PM): saya hina

Yoshz (7/30/2008 1:19:28 PM): mana subjek?

allstarnba_18 (7/30/2008 1:19:33 PM): saya

Yoshz (7/30/2008 1:19:54 PM): prediket=hina la kan?

allstarnba_18 (7/30/2008 1:20:17 PM): xde org yg menghina

allstarnba_18 (7/30/2008 1:20:22 PM): xbleh laaa.... klu ayat yg guna imbuhan di... mesti ada pengena dan terkena.... hehehe

allstarnba_18 (7/30/2008 1:20:55 PM): klu ayat mati... tanpa pengena... mesti pakai ter...

Yoshz (7/30/2008 1:20:57 PM): shit hebat nya!

allstarnba_18 (7/30/2008 1:21:29 PM): sbb tiada penerangan tentang org yg melakukan

Yoshz (7/30/2008 1:21:39 PM): saya yg diperhinakan amoi

Yoshz (7/30/2008 1:21:43 PM): begitu?

allstarnba_18 (7/30/2008 1:21:44 PM): ye

allstarnba_18 (7/30/2008 1:21:52 PM): begitu penggunaan nya

Yoshz (7/30/2008 1:21:57 PM): wow!!

Yoshz (7/30/2008 1:21:59 PM): aku kagum

allstarnba_18 (7/30/2008 1:22:02 PM): tp bunyi x sedap... baik pakai aku yg terhina... lebih stail

Yoshz (7/30/2008 1:22:14 PM): jadi?

Yoshz (7/30/2008 1:22:23 PM): okeh

Yoshz (7/30/2008 1:22:25 PM): tq

Yoshz (7/30/2008 1:22:31 PM): pergi jawab kat blog aku

---- HASIL PERBINCANGAN BERSAMA YOSHZ----

elina jolie said...

en hassanul,

ye date saya yg hebat dgn mamat dorky tuh adalah tepat sekali...hey walaupun mamat tuh dorky nak mampus, tapi dia sangat lucu...lagi lucu dr u kot....mustilah i akan proceed dgn permainan sep sep sep ngan mamat tuh kan...couples seat lah friday nih...ahaks...walaupun hanya tengok sex in the city (yg mamat tuh musti tak paham kot)...u taknak jadik pushup bra i, tp sibuk mau tengok dan stompet pushup bra i kan? kkaaammmaaannn....mengaku je lah...ahaks...

Axiao said...

Oooii....macam kenal je?!!!

pipiyapong said...

sebenarnya lu dah bertunang dengan amoi tu sejak kecik..gua saja simpan rahsia ni..

yoshz said...

Elina,
eleh, setakat bra beli kat jusco mat stompet pun tak layan..haha

axiao,
u mmg kenal itu amoi. haha!

pipi,
jgnla cakap camtu. itu amoi manyak garaanng wooo...

elina jolie said...

excuse me, pushup bra saya beli ari tuh sale di la senza sunway pyramid....borong 6 bra utk rm300 je...murah ok...tak main lah bra jusco...itu cik rockstar kawan baik u tuh punya standard ok...ahaks...u ingat dia sama cam i ke? podacit!

Anonymous said...

hahaha...bukan hina budak comel tapi ur blog is very da funny..
btul k gramar..haa lantok leeer

*pinkgurl*

Anonymous said...

reported the majority cover their financial products in time plus free of outcomes
A respected debts charitable should expect may be persons looking at them all with regard to aid through payday advance bad debts to help dual this specific. bill charitable affirms all around used this near future, excessive interest personal loans at the moment. This nonprofit charities states that four years gone the number of clientele with them appeared to be insignificant.
pożyczka prywatna pod weksel 2011
kredyt bez zaświadczeń bydgoszcz
pożyczka przez internet szybka
kredyty pozabankowe malbork
kredyty bez bik

http://szybkapozyczkaonline.com.pl
http://szybkapozyczkaonline.com.pl
http://pozyczki-prwatne.net.pl