Thursday, August 21, 2008

Anjing kepala org

Inilah gambarnya..masa saya lukis ni saya Tingkatan 4.

Hodoh kan binatang nii??

Ini pun diorang takuttt...plsssssss lah!

p/s: sori gambar tak clear...kertas dah lama u knoww....

31 comments:

CoOkiE MoNSter said...

hahaha...rajin btol yoshz lukis ni. Ni msti lukis tuk member cam u citer aritu kn?

hajime said...

ah!
anjing nerd!
rambut belah tepi...
spek 20 inchi...

sultan said...

peh... ni binatang paling hodoh aku penah tgk. sape sggup bela ni...

Qaseh.Darwisy said...

sultan, kau sanggup bela!! kacak giler...siap pakai spek tu...mcm yoshz!hahaha....sungguh bijak jika dilihat berdasarkan raut wajah itu..

p/s:yoshz, brape hinggit ko jual nih??ni kira haram ke x?

yoshz said...

cookie monster,
Ha'ah. tetiba pulak terjumpa dlm almari lama..tak seram lgsung kan?

hajime,
Nerd? belah tepi?
spek 20 inchi?
Hah,apa kata kita panggil dia "Mr. Yoong"?

sultan,
hodoh kan? mungkin rajuna nak bela. nanti aku talipon dia.

rahimin idris said...

peh, ekor siap goyang tu. babi punya anjing kepala orang!
(ko kata nak mogok kenyang? jadi ke? entri pun makin kontot je.)

zubeid said...

huh..bapa horoscope sagitarius ke?? menakutkn dow.

l.i.f.e said...

hahahahahahahaha...adeh lah haiiiiii...mcm setan :))

ekor anjing siap goyang2 =))

rambut belah tengah amat comel =))

spek mata macam spek mata kamu eh? =))

idrul siap melekat kat tiang (nasib bukan cross) ada darah2 =))

konon tak mengaku luv mimi. kalau saya jadi mimi, saya ketuk kepala kamu tahu!
:))

* ya rabbi...bila aku nak berenti gelak ni*

Anonymous said...

haha.lawak la lukisan tu.menggambarkan semuanya in previous entry.good job bete.- cik mimi

aRe You? said...

since when u knal mimi?
dr dalam perut?
gile la luv story :))

Iz said...

siap lukis ampaian sekali.. dengan baldi berisi baju pulak tu, hahah. Ni kalau pakcik beruk tengok ni mesti kecik ati, sbb dia pun ade dalam lukisan ko

yoshz said...

Qaseh,
binatang ni tak jual. Kalau org muzium nampak, diorang tangkap buat pameran.

rahimin,
entri ko pun makin kontot. jadi kut, tunggu ko je start mogok kenyang.Ya lorr...sepatutnya tulis title; anjing yg paling babi sekali.

zubeid,
horoskop mende...kalau ahli astrologist teropong langit nampak Mr Yoong ni mampus diorang bantai gelak secara bergu.bila nak meniliknya...

life,
tu mmg cross pun. sajer nak jaga hati pembaca2 bermazhab katolik.bukan tak syg dia, tapi takut nanti cikgu nampak.
*anak tekak palsu, remember?

anonymous,
Thx ;).Ni mimi saleh ker? Mimi mana satu? mimi saya tak tau saya ader blog.mampuslah saya die tak bagi org lain baca surat saya.

are you,
I jatuh hati dgn mimi long before i jumpa dia. She was there, I was sumwhere else. Its love that brought us together. Not the other way around.

iz,
mmg dia kecik hati pun. menangis2 sampai air mata jatuh kat lantai. Tak psl2 dia jugak kena mop balik.

Kikuri-hime said...

Anjing tu cam muka cekgu sains aku mase form 3. Kalu dia ngajo nnt kuar buih kat tepi bibir dia...


P/S-
Awat u ngan rahimin nak mogok? Merajuk ke????

mimi said...

mimi luvs yoshz too

bukan anniversary kita 11 july ke?
kenapa abg letak 20 july?

hmph, abg tak ingat anniversary kita?? sampai ati abg??

mimi taknak jumpa abg mlm nih.

el jan said...

lukisan yg mulih muat saya litis lalah atas itu keyboard woo...(wong nye slang melayu ahaks)

PERLU KE pakcik beruk tuh ada bunyi ook ook?? ahaks...kenapa si idrul nih diheret sama dlm lukisan nih? bukan idrul sama skolah rendah ngan u ke? idrul budak STAR gak ke? ini perkembangan menarik nih...hehehhe...

anjing tuh muka familiar.reminds me of a character dlm criter melayu dulu. alah, yg stok jadik cikgu besar skolah ke apa tah?

jari anjing ada tiga?buku bio mana u refer nih? ahaks. wagging tail takyah ditulis, buat je line2 cam ekor dia goyang..(& u say lukisan i buruk & tak logik hmph!!)

diharapkan baldi baju not the one yg ada maggots? hehehe..

last skali, i leh bayangkan muka u bila tulis ayat "org lain tulis--> babi la korang"..mesti menjerit dgn penuh emo, sambil kaki hentak2 lantai kan kan kan? hahahah...

kuih said...

hahaha mmg gampang la ko yosh

SebelahKiri said...

gile rajin pakcik beruk tu mop lantai malam2..wat OT ape...

shahril mohammad said...

macam indra mukanya.

hahaha

artsoul said...

tak takut ponnnnn...

d.o.n.u.t.m.a.n.i.s said...

van gogh kalau tgk lukisan ni sure dia nangis teresak-esak..

yoshz said...

kikuri,
Haha. Really? he was literally foaming at his mouth? sawan piggy ke aper...yup. kitorang taknak makan siang sepjg bulan 9 ni. doakan kami berjaya. Aminn~

mimi,
itu tarikh abg lukis laa..
takkan abg boleh lupe tarikh tu. abg sengaja pilih tarikh tu sebab senang nak ingat. Beli je slurpee kat 7 eleven pasti teringat.
Abg tak kira! abg jumpa jugak mimi mlm ni! U tunggu ajer...

el,
correction, arwah wong.mmg pakcik beruk tu ckp sepatah haram kami tak faham. Idrul sama sekolah kebangsaan, tapi still masa cuti Merry Christmas dia sempat pull a prank on me lagik. Demm! Ntah muka anjing tu mcm cikgu sains dlm Fight back 2 school jer.Baldi yg ada maggots tu kitorang dah bakar.
Rite. Kaki hentak², tapi muka ada sikit blushhiiinggg...

kuih,
hajime lebih gampang.

sebelahkiri,
Pakcik Beruk tu terlupa jalan balik dining hall. terpaksa cover kerja pagi tadi.

shahril,
Oi! Dia baca laa! Haha.mampos la kau nanti dia hiris lengan.

artsoul,
Jgn cakap besar. Hantu ni suka budak². Ha...ayok tak tahu! nanti dia ngigau malam...ayok tak tahu, saper sombong kena kacau..

donutmanis,
Van gogh pasti merayu suruh saya ajar teknik melukis kaki anjing. Sheesh..ni bakat. mana boleh belajar. Lgpun hantu ni takdenye nak posing Kate Winslet mcm dlm citer Titanic.

budakyggemuk said...

sure tmpt keje awak nih bosan nak mampos...kenapa awak sanggup bekerja disana..saya bersimpati dgn nasib awak ni..saya admire yg lukisan2 awak...siap buat wallpaper utk pc saya...

Dzulkarnain Mohamad said...

hah..mmg sah..bahana tak siap jelma..misti kena masa ngam-ngam bulan gerhana..

S.YanaZ said...

Yoshz...

i) kenapa hanjing nih takde t_t_k???

ii)gua mau beli ini foto dgn rega
USD6666666 tolak USD666666 sbb takde t_t_k.

Apa macam. Deal?

generasi said...

emm ok lah kalau aku lukis emmm xpayah cakap terus xjadi.. kalau lukis untuk kutuk2 paling cantik aku lah.

generasi said...
This comment has been removed by the author.
generasi said...
This comment has been removed by the author.
shahril mohammad said...

woot.
aku dah tukar link.

http://fitterhappier1412.blogspot.com

yoshz said...

budakyggemuk,
tempat kerja awak pun bosan juga. lagi² bos awak selalu jenguk.admire lukisan saya? mekasih. nanti saya lukis potret perkahwinan kamu. amacam?

dzul,
hahaha.mmg bodoh werewolf ni tak beli kalendar lunar.
Salah timing plak...

syanaz,
tak boleh. sebab tak kukuh. ikan kat pasar takde t*t*k pun ko beli lagi mahal. Tiap² minggu pulak tu..

generasi,
apalagas? kasi taruk lukisan ko kat blog. Pakat kutuk ramai²...haha

Err..tak perlulah nak antar 3 komen sbg tanda kagum terhadap lukisan aku kannn..

shahril,
mengubah URL tidak dapat menjadikan blog anda bertambah kualitinya. sila cuba alternatif lain [nanti aku tukar ;)]

Extremist Thinker said...

hehe. tergelak akoo tgk lukisan nie.

Faizal Riduan said...

Tuan yosyz,

Seikhlasnya lukisan ini amat hodoh sama seperti lukisa saya semasa sekolah dahulu. Namun nilainya sangat estetika dan antik barangkali. Jika dlluar negara sudah tentu harganya akan melambong 10 tahun lagi. Atau jika masih tiada harga, tuan boleh jadikan harta pusaka untuk anak cucu kemudian hari.

Mereka pasti akan menyesal jika mereka bergaduh semata-mata untuk berebut harta pusaka tuan itu nanti!