Thursday, August 28, 2008

Budak² skrg malas baca buku

*kalau terjumpa mereka ini dimana², hambat mereka dgn lidi penyapu.

MALAM itu saya berpakat dgn abg senior bertiga ni untuk kenakan En. posmen alam siber. Kah kah kah. Padan muka dia kan?

Gambar ni saya yg tangkap, tapi diorang tak nak pulak tangkap gambar saya. Diorang cakap tak boleh. Tak real. Mana ada hantu pakai spek? Alaa...macam la ada hantu pakai cadar. Lagi² cadar seragam sekolah. Bodoh kan diorang tu?? Tapi masa tu saya junior, diam aje la.

Kang bising, tak pasal² kena ragging suruh tiru bahasa isyarat org bisu dlm bahasa Kelantan. Sabri Yunos pun tak reti...

cth:

"Make' doh?" -gaya suap mulut dgn tangan tapi guna 4 jari shj. psl huruf 'n' dah takder.

"Gapo dio?" - buat muka mcm Ghaffar Baba kemudian tunjuk kaset Dio.

"Nate' beruk!" - ambik Nata de coco, pergi hantar kat rumah Pakcik Beruk

"mu nok mapuh?" - pikirla sendiri....tak kuasa.

Seksa kan?

Dahla tangan lenguh² gosok cadar diorang tu, ada hati lagi suruh saya kaler bagi jadi putih..

Malas baca buku, buat benda tah ape2 pulak. Budak sekolah mmg stupid ahou bakaa...


p/s: mereka sekarang diperchayai menghantui Sek. Tanjung Lumpur. Watch out y'all ..

35 comments:

Kikuri-hime said...

Macam student aku taun 2003... Budak pompuan nyakat boys. She wore a telekung n bedak sejuk, pastu berdiri tgh padang. Memula menjadik. Tp gurl tu terketawa. Bila boys tau, diorang pakat rejam ngan batu!!!!!

P/S-
Aku suruh 'mentelaah' diorag x nak... ceh!

Danielle_Corleone said...

hahahaha! ni la penyebab histeria tu ek! :-p

mahata said...

random sungguh entri ini.

SebelahKiri said...

jgn ingat hantu pon x der pakaian seragam...contoh nyer sume pontianak seragam putih..toyol lagi hebat x payah pakaian,bogel trus...haha

tapi yg gambar ko nih x seram langsung aa..aku ingat band black metal time mula2 bukak td..huhu

cream crackers said...

ntahnya! kalau suruh buat keje tak pekdah. takyah suruh. sukarela je. laju je. cuba soh baca buku. lembab. penat. letih. dan macam2 lagi.

kalau bab soh jadi hantu. laju je. tak tido malam pun xpe. kalau soh baca buku. ngantuklah! esok nak sekolah... bengong nye budak!

l.i.f.e said...

urrghhh...bedsheet warna merah? haihhh..kalau aku mau tak tidur malam. ini mana sekolah sengal punya warna seragam bedsheet ni? :-?

hajime said...

ah!
ini la die antu dlm citer kat blog aku!
kene curik gambo ni...

l.i.f.e:
sekolah yg gune bedsheet ni...
power okay...

Ojie said...

ahhh nak jadi antu pn kene gosok cadar dulu ke? apa punye skema la antu camni..tak ngeri langsung..haihh aku lupa pulak yoshz sekawan ngan bdk2 skema..ni rahimin yg kata bkn aku kata..hahahaha..

tropicoloco said...

wah..ingatkan black metal tadi..rupanya hantu cadar..kena gosok cadar supaya nampak yg hantu2tue dr golongan yg kemas selalu..lining kena betul baru org takut..heheheh..chait!!!

Qaseh.Darwisy said...
This comment has been removed by the author.
Qaseh.Darwisy said...

skema btl..nk jadik hantu pn kena ikut undang2 jugak..hahhaaa..

peh, bahasa isyarat kelantan..x tepikir lak..mmg canggih lah..

Iz said...

Kat sebelah sekolah tanjung lumpur tu, ade food court yg femes dgn ikan bakar, aku tak berani dah nak pegi mkn kat situ.. sebab takut hantu dia merayau-rayau nak join org-org makan. Aku rasa maybe hantu laut.. sebab kat depan sekolah tu ade laut

SutiCutie said...

mak aiiii.. bedsheet kaler merah seeyyyhhh.. 1st time aku nengok.. akan tetapi effect make-up muka sangat bagus... mcm SYAITON!!

l.i.f.e said...

sekolah power? power haper?
power ragging?
power fly malam?
power kelakar rabak mcm kamu?

paling tak tahan, power skema!!!
ada ke nak jadi hantu kena iron bedsheet dulu =)) =))

wakakakakaka

redza said...

ada beberapa sbb bedsheet perlu di iron:
1. esoknye inspection. opek duti
2. bagi panas sket .. mlm2 tu sejuk
3. menghilangkan bekas "tompok"

apapehal penulis mmg skema. sekian

sultan said...

huh... main2 hantu tiruan ni wajib utk bdk2 yg dok hostel. sape dok hostel tp x pnh wat benda ni kire idup dia x sempurna...

yoshz said...

Kikuri hime,
Hantu pakai telekung? Alahai solehahnya...tapi kesian kena rejam dgn batu.
"Let he who has not sinned cast the first stone" ;)

Danielle,
ya. Mengikut pendapat Uncle Seekers bau kaler Buncho pada muka mereka menyebabkan otak mangsa mengeluarkan cecair histerina, sekaligus mendatangkan delusi pada para pesakit.

mahata,
Ya. Sama seperti entri yg lepas. Quentin Tarantino byk mempengaruhi aspek penulisan aku kecuali bhgn ending.God~ aku tak tau camne nak buat ending. Nak ajer aku taruk Ringo dtg tembak semua org.Sila bagi pinjam buku writer's journey kau tu.

sebelahkiri,
contoh terbaik hantu berpakaian seragam adalah Askar jepun berkawad tanpa kepala. Mcm mana org boleh kenal itu uniform jepun pun aku konfius.Tgh2 cuak pun boleh sempat belek²?

creamcrackers,
buku dan budak sekolah adalah 2 objek yg tak boleh ngam.Jika mereka bertemu, sah² budak itu dianggap skema dan kena pulau.Terpaksa main badminton sorang². Malang betul~

life,
Sekolah ini sangat sengal. Mereka sanggup melakukan apa sahaja untuk kelihatan lain dari sekolah lain.Contohnya, bangku cantik2 letak kat luar.Kolam ikan yg tiada ikan. Mini zoo haiwan² yg sakit.Pak guard semata2 hiasan dan lain2.

hajime,
ambiklah. asalnye aku nak emel. tapi watdehel, aku buat satu entri. Sekarang dah capai target 20 entri sebulan. Boleh sap kok jap.Haha..

ojie,
Aku mmg suka iron baju. Tu psl org panggil aku 'Iron Man'.

tropicoloco,
Haha. Black metal mende. Dgr aku nyanyi lagu 'I Hung The Bastard Christ and Raped The Virgin Mary' pun diorang suruh diam.Dracula baju kemas aper? Saper kata hantu mesti selekeh?

comment deleted,
haha. very funny.thx 4 the comment.

qaseh,
Well. Hantu dari dulu ada undang2. Kalau perempuan mesti baju putih, rambut pjg. Mesti mengilai sebelum muncul.Tak boleh muncul sebelum pukul 12. Diorang semua pakai jam agaknyer. I wonder...

iz,
Itu semua konspirasi dari Restoran Ah Fat. Mereka sengaja mereka2 cerita supaya perniagaan bumiputera bungkus.Mereka bukan hantu sebaliknya pengemis yg gagal mendapat bantuan kebajikan dan juga bekas² ahli politik yg kehilangan kontrek. Kalau kau hantu laut, ada ke kau nak bakar ikan terlebih dahulu? kan lagi senang kalau tangkap sendiri, boleh pilih yg gemuk².

sutiecutie,
Haha. Mekasih. Belah kiri sekali tu aku mekapkan. Psl dia tukang mekap utk 2 lagi tu. Tu la kaler merah. aku syak guru disiplin aku sangat hamsap. Itu sajer.

redza,
boleh bagitau aku sekarang saper skema sebenarnya? Point no1 kau tunjukkan kan ko yg skema. Org lain tak pernah peduli pun ada inspection ke takder. Pagi2 dah melantak nasi lemak Halimah Bachok. Balik dorm sengih2 tanya, tadi ada inspection eh?? Oi, camner iron boleh bagi hilang tompok?

sultan,
betul. tapi saper yg kena kacau dan menjerit mcm abg azwan, hidupnya mcm dah takder makna lagi.
Kesian...

rahimin idris said...

gila. aku ingat dalai lama versi black metal!

elina the jani said...

ahaks...muka u mmg takleh jadik hantu. hantu mana ada muka nerd gila cam u. rambut belah tengah, pakai spek, hidung besar...u jadik hantu anjing kepala org boleh lah.haha (jgn marah i, gurau je mmkkaayyy i like ur nerdy face)

bahasa isyarat u mmg takleh terima...esp the one yg buat muka ghaffar baba tuh...fucking hell lah klakar gila sampai i betul2 terbayang muka ghaffar baba mmkkaayyy...oh i'm soooo gonna get nightmares tonite!! shit!!

cess...patut lah u terror gosok baju...dulu ragging kene gosok bedsheet eh? i yg pompuan nih pun tak pernah kot gosok bedsheet seumur hidup...esok datang umah i gosok suma baju2 zara i utk keje minggu depan....hihihihi...(evil laughter yg comel)

Qaseh.Darwisy said...

Elina cakap Yoshz nerd..

ulang lagi NERD..

ulang lagi N E R D !!!






bukan aku yg cakap k??

yoshz said...

rahimin,
Dalai lama aper pakai bedsheet. Miskin miskin diorang takdela nak curi bedsheet. Versi black metal. Haha. Lawak la kalau diorang nak semayang dekat Church of Satan.

elina,
yup betul. i gosok baju mamat senior yg sangat OCD. particular nak mampos.Muka oklah, badan anjing camana nak buat? Seterika baju kerja u? Boleh. Kalau u sanggup jadi iron board. Hehe...

Qaseh,
Ah, watdehel.
Mak aku pun cakap aku nerd.
T__T'

mahata said...

yoshz kuar je perut auntie jenab die dah nerd dah.

elina the jani said...

sorry i dah terstatkan chant "yosh NERD"...ahaks. tak mean. budak2 nerd adalah lelaki idaman i, so u shud take it as a compliment. rasa cam nak take "advantage" je bebudak nerd yg virgin nih. hahhaa...

pedulikkan mereka yg kutuk u nerd. i like nerds.PERIOD.

mimi said...

abang, mimi nak warning abang jangan nak menggatal dengan si elina itu. nak iron baju dia ye abang? mimi penat-penat iron t-shirt abang hari-hari abang tak appreciate pun.mentang-mentang elina itu kawan baik mimi, abang jangan nak menggedik dengan dia pulak.mimi flying kick nanti malam.

mimi said...
This comment has been removed by the author.
elina anak jani said...

ooppss...sorry yosh, mimi tengah baca comment u nih ngan i. tetiba dia emoo pasal u ckp nak iron baju i. takpa, nanti i kasik slow talk sama itu pompuan, takda lah u kene flying kick plak mlm nih. ahaks. chill will ya?

zee suh u approve dia nak masuk jadik ahli kelab peminat yoshz. dia nak menggunakan statement "mmkkaaayyy" dgn galaknya tanpa rasa bersalah. ahaks. apa daa?? tuh kene tanya abg bimbo, bukan u mmkkaaayyy....

yoshz said...

Mahata,
Ah, engkau cakap org. Time org lain tgh sibuk main beskal, gasing ngan galah panjang, ko dah baca buku Educating Sex:The Birds and the bees For Dummies.

elina,
u and ur weird taste. tapi, mmg banyak amoi² hot suka nerds. i wonder why...
Zee? nak masuk? masuk je la kat frenster tu..hahaha.Mmkay tu bukan trademark i. Pakai aje la....
*tak kesah abt the chant ;)

mimi,
takdenyer si elina tu sanggup nak jadi iron board. abg pun tak sanggup jadi 'Iron Man' dia.

el.ster said...

lepas buat gambar nih jadik wallpaper kat office, i baru perasan. mamat yg tengah nama padoli tuh betis berbulu boleh dilihat mmkkaayyy...eeeuuuwwww hantu apa ada kaki hitam and berbulu plak tuh? if i lah jadik en posmen alam siber tuh, dah lama i notice all these things & tak takoott pooonggg...ahaks...

yoshz said...

Hahah! u buat wallpaper?
opismate tak tanyer ker...
Mamat padoli tu spesies hantu big foot atau nama eskimonya'Sasquatch'. Kaki itu pernah menyepak perut i. Sakit wooo...

Facet said...

Line-up Immortal ke ape nih.haha.

Haiss.Ganas.

Pherry Clucker said...

watafak!
Aku pun ada pengalaman macam ni.
Aku siap kene suap hantu air kotak sebab hantu penat sangat kacau orang.

yoshz said...

facet,
ini bukan immortal.diorang ni lansung tak metal. tgk armageddon pun nangis.

pherry,
haha. tu musti si bedah bengong tu.

ZZZ said...

OIIII!!!!

YOSHHH!!!!

KAU KUTUK GAMBAR AKU!!!

yoshz said...

ala...glemer apa! hahahaha.

ZZZ said...

nasib baik kau ada simpan gambar nih
boleh aku cedok nak simpan