Sunday, August 31, 2008

Cilaka kau encik nescafe!

SAYA agak ketagih dgn Nescafe Mocha. Sehari mesti kena setin. kalau tak, muka kurang berseri. Otak akan menjadi kurang cerdas. Paling syok kalau kena waktu pagi dgn sarapan yg entah apa. Bila pang sai, bau mmg mcm sial.


Hari ni saya ingin jumpa kawan saya. Saya janji nak jumpa di UM. Bila sampai di Kolej 4 UM, perut saya sakit. Mcm ada anak badak berenang dlm usus. mmg tak boleh tahan dah. Punggung saya sikit lagi nak rabak.Ah, guna toilet kat sini je la.


Saya jalan laju2 masuk tandas Kolej 4. Gedegang. klak! terus tutup pintu. Bukak seluar, nyala rokok. Perghhh...nikmat. Tak lama, tapi banyak. Sekejap aje dah penuh mangkuk. Kedua belah tangan saya angkat di udara, dgn gaya Rocky meraikan kemenangan, saya bersorak, "Syabas, abg. dubur!"


OK. Masa untuk membersihkan apa yg patut. Bukak paip. Pusing-pusing sampai habis. setitik pun tak keluar. Oh, salah pusing agaknya. Yg ni untuk tutup. Pusing ikut arah jam pulak. dlm hati dah ada sikit gelabah2. Cilaka! Yg ni la tutup tadi utk bukak. Takde air???. Mcm mana rajuna dulu basuh?


Tengok dlm tangki ada air. Tapi tangki tu tinggi. Nak ajer saya ambik hos getah, isap air tu pastu sembur dekat punggung. Ala, mcm yg gajah selalu buat tu. Tapi, hos getah tu dah ikat mati dekat paip. Dia guna nat besi. Nak call kawan saya suruh bawak air dlm botol, dia pompuan. takkan boleh masuk asrama laki. Rasa mcm nak telepon bomba. Tapi naya nanti satu balai dtg situ bantai gelak kat saya. Budak² kat sini saya langsung tak kenal...

Adalah beberapa minit saya terkebil² kat dlm tu. Langsung tak tau nak buat apa. Doa ajela mana tau ada pari² tandas tiba² menjelma datang bawak air.

Tunggu punya tunggu, ada sorang masuk. Aha, idea baik. Saya gapai2 tgn dari balik pintu.
"Bro, sini kejap!" Dia dtg dekat. Saya keluar tunjuk muka sikit. "Psst...tolong isikan air dlm baldi utk aku jap. Sini takde air laa..." Saya tak nampak muka dia. Cuma nampak dia pakai spek dgn towel hijau. Tapi tak mungkinlah dia pari² tandas.

Habis tangan saya lenguh² cebuk dengan baldi penuh air. Bagi baldi dgn air, tak bagi gayung pulak. Apadaaa...

Fuhh...Apa2 pun satu masalah besar telah pun selesai.

Terima kasih Encik Towel Hijau!

28 comments:

Mas Mohd Yunus said...

adoi. mati tak mati aku gelak kat sini.

Miko Yamaguchi said...

hahah...tu la minum nescafe lagi. kan jadi macam aku, berak x tentu pasal...kakkakaka

p/s: lain kali bawak siap2 3 biji batu ke mana sahaja, untuk istinjak..

sekian!

hahahhahah

aRe You? said...

same ah weyh..
i kalu pas minum nescafe..sure nk berak:))

shahril mohammad said...

ko keracunan nescafe ni.
pengendalian makanan yang tidak menepati ISO 1900.

yoshz said...

mas,
wasiat kan aku harta kau cepat!cepat! aku nak rumah!

miko san,
dulu aku ada bawak batu seremban kakak aku kemana². Tapi ada satu kali kakak aku campak batu tu dkt semak samun psl dia cakap batu tu ada bau sikit.Aku ingat dia takkan tau...

ayu,
ya. takde masalah. cuma jgn berak di tandas yg tidak familiar.sob sob..

shahril,
ttg nescafe aku tak kesah. tapi tandas di UM mmg dah jatuh ranking. Menteri pendidikan, sila ambil berat hal ni.

Tengkorak Hidup said...

Look Before You Leap Bro..

S.YanaZ said...

Hakkkkkkkkk tuihhhhhhhh!!!
Tak berselera gua tgh minum neskapi tawww.

*jam di kompiter menunjukkan kul 3:18pm. :x*

d.o.n.u.t.m.a.n.i.s said...

hahaha! nasib baik ade encik towel hijau. kalo x mesti haru!

KARKADEWA said...

member aku xtahan nak berak brenti tepi highway berak kat semak...
pas2 die ble bantai lupe yg die xde air...
yang ade air redbull dlm tin...
ha...
ko agak2...??


ngeri...

kikuri-hime said...

Waaa... mr. green towel. So mysterious. Have u tried looking for him? Yealaa... kut nak belanja makan kot...

Danielle_Corleone said...

hahahaha! kolej 4 mmg camtu bro. gua pernah kena, kepala bersyampu tiba2 air mati.

Axiao said...

Happy Ramadan ye..

Jangan terasa nak berak bila I hirup my nice hot kopi esok..heheh...

Selamat berpuasa..

Princess Liyana said...

huhu hero tu mr towel hijau:p

wallaweh..hik2

Iz said...

eeeeeeeeeee... najissss.. hahahahahh

SebelahKiri said...

kalau sekali imbas tanpa baca dgn detail...ade 3 main points

1-nescafe
2-berak
3-hijau

hahha..selamat berpuasa bro..jgn bwk plastik McD dtg kerja sudey la..mane la tau dh terbiasa kan..huhu

X said...

keisan ko bro....

ko curi ler tandas tempat kejenyer tisu, bawak merata2. misti senang. kalu aku jadi ko....aku pon terima kasih gak kat abg tuala ijau tu. emergency siot....

hajime said...

fuh...
seb baik name aku x disebut...
ops!
ah!
anda sungguh hebat!
satu pengajaran...
sebelum biras...
cek air dulu...
mende yg aku wat selalu...
berusahalah!

pipiyapong said...

gua kalau berak di perantauan, check air yang paling diutamakan..

shahril mohammad said...

cuba ko try pekena coffee dalam tin.
pokka or boss.
layan weh.

compare dengan nescafe.
8 tiang la cicir.

Ojie said...

"Tak lama, tapi banyak. Sekejap aje dah penuh mangkuk."

arghhh antara entri paling keji abad ini..
ko buat aku seminggu xlalu nk sahur..

yoshz said...

tengkorak hidup,
dah emergency, apa pun tak fikir...haha. Eh, eh baru perasan sumthing. Patutla org putih panggil darurat=emergency. So kah..

syanaz,
Ish...tak pose cakap org. Mak kita cakap tak baik tau...

donutmanis,
ya la. nasib la baik. Kalaut tak kena la talipon bomba. Haish...mesti malu kalau keluar paper.

karkadewa,
Pasti abg dubur dia sihat dan bertenaga. Asyik nak mengemut ajer.Hahaha. Kalau tongkat ali camner plak?

kikuri,
Dun worry. i'll try to find him.Mungkin tak belanja makan. Juz tolong isi air je untuk dia.

danielle,
C'mon...setakat tgh syampu tak teruk langsung k? Still boleh kuar carik air. Kalau aku, dgn punggung selepet, bau cam sial lagi...huhu.

axiao,
Pls...dun u dare sip it outloud in front of me.I wont be tempted, won't be tempted,wont be tempted...
haha.Happy ramadhan. U may take this opportunity to bully me..
T__T'

Princess Liyana,
Dirgahayu Abg Towel!!

Iz,
Alaa..najis kelas ringan ajer. Saya hanya minum susu ibu sehingga 2 tahun tau...

Sebelahkiri,
Haha. Ye tak ye jugak. Tapi sebenarnya dia kaler hitam dan cokelat pekat. Mcm warna biji kopi juga.

X,
takmoh. Tisu tandas tempat kerja ni rendah kualiti. taruk dlm poket nanti hancur. Lagipun org2 jepun sgt obses dgn tisu tandas. Kalau they all tau, mati aku kena pancung.

hajime,
Demm!! Kau bagi aku tips kebersihan? Ini dah kira menghina ni. Haha. Mula2 mmg aku nak sebut nama kau, tapi ko dah selalu kena. Mcm kesian.Amacam? McGuyver tak otak aku? ;)

pipiyapong,
Mmg selalu buat mcm tu. Tapi mcm kata pepatah, "Time2 yg penting tu la, kita terlupa.Selalunya tak" Lagipun time tu dah tak pikir ape dah. Nak bogel dan cangkung ajer.Haha.

shahril,
Well, aku pernah try dua2 tu. tapi tak perasan diorang ada mocha tak.
'cicir lapan tiang' Haha. Sejak bila pandai guna 'pun' ni? Nice..

ojie,
Alaa..aku target nak bagi kau tak sahur dan tak buka. Tinggi kan cita² aku?

rahimin idris said...

ni la akibat tak bawa air spare!!!

biskutrajin said...

hohoo...jln cite yg menarik..len kali kne cek dlu air ade x b4 wat bisnes dlm toilet...eheh...anyway, slamt knal

yoshz said...

rahimin,
aku dah berpuluh kali buang kat situ.tak pernah pun jadi camni.mmg dah nak jadi. takpe dapat idea utk 2 entri haha.

biskut rajin,
thx. tapi, dah tak tahan. ape pon tak pikir. even dah sedar takder ayer pon aku still sambung lagi haha. orait. salam kenal...

Qaseh.Darwisy said...

hahhaa...gila la bro..jijik tahap melampau nih..aduh, patu mesti bau..hhahahaaakkkkkaaahhhakkkk....(gelak smp raya....)

elina anak jani said...

statement "Mcm ada anak badak berenang dlm usus" mmg takleh terima. macam comel pun ada, macam terrorizing pun ada. well, depends on wat kind of hippo lah kan.exactly....(cam org french ckp english alah u know wat i mean rite)

"Gedegang. klak! terus tutup pintu. Bukak seluar, nyala rokok." mesti scene nih berlaku dlm 27 saat je, sampai air takda dlm bilik air pun tak perasan. haha..part bukak seluar, nyala rokok dlm 5.697 saat je. haha.

PERLU KE nak angkat tangan di udara macam Rocky??? hish, tak senonoh tul en yosh nih. tak sanggup i memikirkan perasaan mimi pabila mengetahui ceritera ini.

pelik en rajuna takda komen lagi entry nih. nama dia ada referrence lagi dlm entry. en rajuna, mmg bebudak kolej 4 dulu suma menghadapi masalah nih atau en yosh nih sorang je yg "cerdik" bagaikan sang kancil? sila jawab pls.

akma.syazwani said...

MUAHAHAHAH
gile lawak..adei~

Anonymous said...

emmm yerk..apalah budak comel ni..
lainkali bukak dlu paip baru buang...


nasib baik tau..klu tak dating x basuh en du..r lah jwbnyer!!!


*pinkgurl*