Friday, August 29, 2008

Kan dah cakap..

KUANTAN 28 Ogos – Kejadian histeria yang berulang di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tanjung Lumpur di sini hari ini, bertambah serius apabila salah seorang mangsa pelajar perempuan menjerit-jerit “aku ingin darah dan nyawa.”

Pelajar itu adalah antara lapan pelajar perempuan yang terus menjadi mangsa histeria di sekolah itu yang telah berlarutan sejak tiga bulan lalu.

See...told ya!!

refer entri ini

Full report..

30 comments:

Kikuri-hime said...

Laaa... ni u n ur seniors punye angkara ke???? Ni kena kabor kat Mazidul Akmal Sidik!

Ojie said...

ini sudah 21 entri bro..
hehehe..
aku rasa ko kene cadang dorang pakai bedsheet kaler merah jugak lah..
*huhu smpi skrg aku taleh terima bedsheet kaler merah*
apa kes la sengal nya..

yoshz said...

kikuri,
gi kabor sekarang, nanti diorang terlepas. yg kanan sekali tu terer lompat tinggi.

ojie,
yg latest bukan aku tulis. kopi pes je..aku tak marah ko takleh terima bedsheet kaler merah. Aku pun takleh terima gak sebenarnya.
Tapi pikir2 balik mcm romantik je utk laki bini baru kawin..huhu

rahimin idris said...

kikure-hime, kabor kat mazidul? buat apa? kabor la kat dzulkarnain mohamad.
yosz, kalau tukar nama tanjung lumpur tu jadi new york macamana? boleh sembuh?

S.YanaZ said...

Rahimin...Rahimin...kebaratan rupanyaaa.

Suh tiga ekor bedsheet merah tuh g skolah gua.Kaco itu geng 2Hijo.Kasik histeria sampai gua abis praktikum.
Apa macam?

hajime said...

xde org rakam ke ek?

182 said...

kenapa lelaki tak pernah kene histeria?
ini tak adil..

Miko Yamaguchi said...

ya betul2!!! asyik perempuan kena, lelaki pun kena kena jugak. makhluk halus ni pun mengamalkan double standard jugak? isk isk isk...

elina jani said...

if i nampak geng korang bertiga nih, pakai bedsheet kaler merah and muka mekap cam KISS, i pun leh histeria melampau kot...tapi bukan histeria ketakutan, histeria gelak guling2 4-5 round atas lantai dorm...ahaks...

cara u mekap adalah sangat distinctive...its exactly the same as cara u kaler gambar dinaso tuh...hahaha...

makhluk halus suka kacau pompuan sbb pompuan kan makhkluk tuhan yg lemah semangat...cuba bayangkan hantu tuh kacau org cam yosh...ada kene gelak sambil tanya "ko sangkut baju kat ampaian cam lassie kan kan kan?"...hantu pun leh tergelak dapat soalan camtuh...

Qaseh.Darwisy said...

keh keh keh..ye la yoshz, baik ko suruh dorang pindah ke skolah cikgu s.yanaz kaco geng 2 hijau tu..tukar angin la plak..biar ada keje tambahan lak cikgu s.yanaz tu nk tenangkan budak2 histeria..x bosan ke dok meresap dalam tubuh yg sama jea..

Apesal Degawan jadik penyelamat ek..?

rahimin idris said...

s.yanaz, ko tak dapat tangkap ke maksud aku? latah dan histeria ni orang melayu ke kena. apahal? buat malu kaum je.
nanti 'hantu' tu ingat negeri orang putih. dia tak kacau la lagi...

yoshz said...

rahimin,
ha'ah dzul kan? sejak aku sebut psl ikan lumba2 terus dia merajuk dah tak bagi komen dah. kalau tjg lumpur tukar jadi new york kenala panggil encik paderi simbah holy water kat budak tu.haha.mesti terjelir2 lidah mcm Gene Simmons.

s.yanaz,
rahimin ni mmg kebaratan. dgn rambut panjang isap rokok, mesti terpengaruh dgn rancangan gusti.Nak kacau 2 hijau? tak kut..antu ni kacau budak pandai jer..

hajime,
tak pasti. Tjg lumpur ni mesti jauh dari mana² kedai jual kamera.

182,
hantu laki je yg hamsap suke mengacau. yg perempuan sibuk gosip sesama sendiri ngan shopping kat Mydin. Lgpun kalau budak laki kena kacau hantu pompuan mcm syok ajerr...hehe.

miko san,
Makhluk halus suka kacau spesies yg tak angkat talipon bila merajuk dgn bf. Sebab tu arbok tak pernah kena kacau.

elina,
haha. cakap besar ye? hazim pun nampak terketar2 apatah lagi u. Kalau hantu ni takdela i nak tanya boleh sidai baju ke tak? i tanya, "Sekolah mana pakai cadar hodoh ni?"

qaseh,
makhluk halus hanya kacau budak pandai sahaja..2 hijau tu pun ada Navin ke aper nama dia tu.

rahimin,
bahasa ko cukup tinggi. Syanaz tak faham. aku setuju part melatah sahaja. Histeria ada berlaku kat negeri omputih jugak. Errmm..satu lagi 'Amuk'. amuk dulu hanya ada kat msia ngan indon shj. Lepas kes Jeremy skang baru diorang ader perkataan 'amuck'. sebelum ni hanya 'berserk'.

shahril mohammad said...

makhlus halus tu nak banglo.
diaorang pi buat sekolah.
mmg la diaorg amuk. haha.

mahata said...

hei, get your school beddings right.

bedsheet kite warna putih, bedspread kite yg kaler merah.

noob.

lulz.

yoshz said...

Shahril,
Hahaha. Lawak nak mampos. Ni mesti spesies Jin Khir Toyo. Ape kelas rumah EXCO keciikkk...

Mahata,
Yup. Noted.Sial aku tak ingat pulak term 'bedspread' tu. Btw, ada ke kite pernah taruk cadar putih kat bawah?

Shahril n Mahata,
1:23pm and 1:33pm respectively.
Tak semayang Jumaat.
Busted.

l.i.f.e said...

hahahahaha

again! macam setan!

jangan lupa puasa tau!

suya said...

so 3ekor hantu pakai gebar tu ade bersekongkol ke dlm kejadian ini?

yoshz said...

life,
aper setannyer? rahimin? tolog jelaskan...

suya,
ya saya yakin. pasal mamat duk tgh tu budak pahang. tgk bulu kaki dia ajer boleh buat org meracau²..

l.i.f.e said...

satu - komen2 mcm setan! :))

dua - post komen 1.23 dgn 1.33 :))

got it?

btw, sejak bila ada amuck dlm bahse inggeris? ada dalam kamus dewan ke?

yoshz said...

5 results for: amuck Browse Nearby Entries
Dictionary.com Unabridged (v 1.1) - Cite This Source - Share This
a·muck Audio Help /əˈmʌk/ Pronunciation Key - Show Spelled Pronunciation[uh-muhk] Pronunciation Key - Show IPA Pronunciation adverb
–adjective 1. mad with murderous frenzy.

from dictionary.com

p/s:damn. lagi la aku nampak nerd!
–noun

Princess Liyana said...

Lagi kita takut,lagi dia dtg...kan?;p

Rajuna said...

ni rasukan abang blek metel kat bawah tu ke?

dialicious said...

Hmm..rasenye blog ni lagi berhantu takyah gi Tjg Lumpur kot..hehe.
Saya baca blog u pun histeria jugak sbb tergelak sorang2..nasib x masuk paper you!;p

yoshz said...

Liyana hime,
Ya betul. Mcm anjing, kalau kite takut makin la dia woo woo kat kita.Kalau takut hantu, mesti ader aje member yg ajak tgk wayang cerita hantu.

rajuna,
ya bang juna.sebenanya abg ni takdela black metal sangat. Cromok pun diorang takut dgr malam². Pigi daa..

dialicious,
kat blog ni mmg banyak hantu. cuba klik gambar hajime tu. Tgk muka dia betul². Berderau tak jantung u?
Berdiri bulu tengkuk tau..

Danielle_Corleone said...

wow! ni sudah semakin hampir dengan kekejaman ni.

SebelahKiri said...

korang jaga2 la lagi2 time puasa nih..

nanti dh x der dh jeritan "aku ingin darah dan nyawa"
dier tukar jadi "aku ingin nasi goreng dan milo ais"....huhu

yoshz said...

danielle,
kekejaman seiring dgn kemajuan.


sebelah kiri,
"aku mau murtabak dan air tebu..."

aRe You? said...

bwahaha..
xpe nanti bln puasa sume antu xde :p

eija maskulin said...

ermmmm itu laa..suka ati ganggu tmpt dia..dia pun makhluk tuhan gak... apa² pun, selamat berpose!

yoshz said...

Are you,
Hantu bertiga ni bulan puasa dia ada. Bulan syawal je takder. Diorang sibuk pergi open house.

Eija,
Makhluk perosak juga adalah makhluk tuhan. jadi kita mesti sembur mereka dgn Basta 15, untuk menghalang mereka daripada terus membiak.Selamat berpuasa.