Wednesday, August 6, 2008

Menggelabah! Dekat disko

MALAM semalam, kumpulan rock dari Nevada, Panic! At the Disco telah datang untuk membuat persembahan di Bukit Jalil. Sebenarnya takdelah rock sgt pun, lembik sgt pun tak jugak. Haha. Inilah namanya rock hadhari.

Saya selaku wartawan blog Thus Spake The Vampire telah bersusah-payah ke sana untuk membuat liputan. Sampai di sana dah 8 lebih, stadium masih lengang. Tak banyak orang..

yoshz: konsert tak start lagi, apa cerita ni?
ramli: diorang malu kut tgk tak ramai org datang. ntah2 dah balik pekena nasi ayam linda onn.

Tak lama kemudian, konsert pun start. Baik laki, pompuan mula melompat2 dgn tangan diatas.
Hands up y'all...Perghh...sebijik mcm dlm Mastika. Walaupun saya ni berjiwa metal, suka pakai tajam2, saya akui muzik mereka mmg best. Interaction dgn crowd pun baik. Kudos for them!Tapi, sepatah haram lagu diorang saya tak tahu. Buat2 bukak mulut, eksyen je lebih. Lebih kurang sejam setengah konsert pun habis.

yoshz: konsert dah habis. suara pun dah takde. mmg puas. apa yg anda rasa?
mahat: aku rasa lapar....jom makan?

On the way nak balik melantak, Elina jolie sempat rembat satu t-shirt. Ketika itu dia dihampiri seorang wartawan GALAXIE yg nampak mcm makcik2 je. Makcik ni nak interview kitorang tiga. Haha. Jeles tak? Eh eh..bukan main lagi Elina jolie ni menjawab, mengalahkan Mas Idayu. Yg si Mahat pun sibuk nak tambah sini sana. Tadi kontrol...

Ni apahal lak saya duk diam sengih2 je. Angguk². Tak sangka saya ni pemalu orgnya. Kat blog wah wah bukan main...

p/s: jgn lupa beli Galaxie bulan depan ye....

60 comments:

aRe You? said...

u pegi?
aih...jelesnye..
i nak g tapi apakan daya..
byk halangan dan rintangan :(

elina jolie said...
This comment has been removed by the author.
elina jolie said...
This comment has been removed by the author.
hajime said...

oh!
ingatkan ape...
panic jap aku tadi...

tropicoloco said...

larrr..aku pon dok pening2 pasal menggelabah dekat disko..apa kejadahnya ayat camtue..

apa2 kalau kuar muka dalam galaxie kira femes dah tueee..jgn lupa kawan2..hehe..

arianna teoh?? patrick teoh jer yg aku kenal..chaittt...

mahata said...

hoi manede aku kontrol

yoshz said...

are you,
takyah jeles k. ala..setakat boifren jeles tu bukan rintangan. boifren mengongkong ni tinggalkan ajer..

hajime,
biasalah manusia. bila kita cakap jgn panic masa tu la semua lintang pukang.tul tak?

tropicoloco,
mana ade femes. amik gambar kepala lentuk, semua org boleh buat. patrick teoh tu yg suka cakap niamah! tu? aku pun suka. apa blog dia ah??

mahata,
ko kontrol bukan main. "ooopss..there goes my office hair" bukankah itu sangat abg bimbo? tapi bila cakap psl kawan ko, wah wah taruh lebey.haha. anyway, had a gud time wit u last nite.
(bapak gay statement ni)

yoshz said...

Elina,
1)takkan nak malukan diri sendiri kat blog i. eventho u ckp benda betul.ego beb ego...

2)mmg best pun keluar ngan attention seekers mcm u.tapi u jenis yg subtle.kut??

3)kategori? kamu lightweight.

4)2nd komen ni, i rasa u cam salah blog. tapi tak kesah, kalau dia nak balas kat sini pun i dun mind.

mahata said...

hoi manede, aku loncat2 sampai terasa cam nak krem hamstring. tapi ya, terasa diri seperti noks tatkala mengeluarkan ayat itu.
*man-hug*

btw bukan citer psl kawan KAU ke, hmm???? BFF~~

rahimin idris said...

laaa, mana kisah cikgu BI lu? hahahaha

Rajuna said...

terlalu banyak nilai mainstream di sini.

Che Sue said...

peh tgk panic nyer konsert ke? napa aku tak tau ni? (sambil putar2 channel sinar.fm) nampak sgt aku tak hadhari langsung! huh!

l.i.f.e said...

owhh pemalu rupanya

Anonymous said...

best sgt ke elina tu?tah ape2 jer

yoshz said...

mahata,
ya kawan aku. aku akur supaya ko tak meletup di blog aku.

rajuna,
kamu boleh bagitau satu dunia yg kamu anti kapitalisme, anti mainstream. Tapi jika mimi kamu suruh beli tiket Avril,beg tgn Gucci, kamu akur bukan?

rahimin,
kita tak kwn sampai krismas tahun depan. ingat tu.hehe.

che sue,
panic mmg kurang promo sikit. tak hadhari pun takpe, janji tak kuat tidur.

life,
saya dulu tukang palu gendang dlm pancaragam. Jadi sayalah 'pemalu'

anonymous,
Elina tu takdela best sgt. Tapi at least she's not hiding behind 'anonymous' kan??

jolie jugak tapi takde elina said...

eh eh elina jolie..a real attention seeker without a doubt. i wonder how it's like to say such things about other people all the time..cheers! ;)

SASHA SHARIFUDDIN said...

yoshz..kenape komen-komen lagi sensasi dari post ni? hehe

silenpaul said...

Yoshz,ko nak belanja mimi ko gi avril?mimi aku tak suka tapi aku suka.mimi aku yang belanja aku.kau suka keropok mimi?

aku rasa entry kau normal.aku bersetuju dgn sasha.sensasi komen2 lebey dari sensasi blog kau.

elina jolie,she-whom-we-do-not-speak-to..sapa ni?kuhik.aku interested nak tau.dia ada blog?mel c tuh sapa wei?

anonymous dan jolie jugak tapi takde elina,pesal kau dengki ngan elina?kan dia kata dia emo.

d.o.n.u.t.m.a.n.i.s said...

harus pegi mph bace galaxie.
nak tengok sket muka brother yg mengaku dia pemalu ni.

kuih said...

ah panic in the disco, scissor sister, circus in town, neverending story, apa barang layan ni sume.......

true art cam panic?

nahhhh, Mael XPDC adalah true art.

S.YanaZ said...

Yoshz,
gua sudah order Galaxy...18 bungkus!

Pergggggggggggghhhhhh!!!

l.i.f.e said...

sesuai tak buat poster tampal di locker gamba yg keluar dlm galaxie tu?

Gensrul said...

Layan aa lagu jepong kate keje kilang jepong..hahaha

yoshz said...

Jolie jugak tapi lalala..,
Syok tau. U shud do it more often.
(tlg jwb utk elina.haha)

sasha,
entahla sasha. entri aku biasa, komen aku biasa. Tapi korang mmg luar biasa!

silenpaul,
Aku tak ingat keropok mimi. Kamkam ingatlah.Ya entri aku sgt normal. Korang yg tak normal! Haha.
Yg lain tu, biar org tertentu yg jwb ok? Thx!

donutmanis,
kat mph tu dia tak staple ke galaxie? apa susah. frenster saya kan ada. Pergilah print gambar saya besar2, lepas tu buat balut cekodok pisang.

kuih,
Mael better la than Ali. Haha. Tapi bukan aku yg cakap Panic! tu true art. Aku ckp muzik diorang boleh tahan. Hidup metal!

cikgu s.yanaz,
Perggghh. Bagi saya satu???

life,
jgn. nanti loker kamu muntah2. terkena kebaya ketat kamu. Jatuhlah saham...hehe

gensrul,
nanti aku tgk link tu. tapi rasanya malas nak layan kut...

Kikuri-hime said...

Panic? Well... i don't really fancy the vocal but i do love the music. It's a breath of fresh air. They r ok...

BTW, tajuk lagu diorang kebanyakkan pelik2 kan?

mahata said...

wow sensasinye komen2 di sini...

*gets comfortable and some popcorn*

man_helang said...

alamak...aku nih hadhari dan kuat tidur lah plak...patut aku tak tau pekembangan...

yoshz said...

Kikuri nee-chan,
Vocals pun bukan my fav. Music best! Drummer dia terer.Yup,tajuk lagu dia pjg2. Tiket murah, RM68. Worth it jugaklah..

mahata,
don't get too comfortable. the worst is yet to come.stay tuned!

man helang,
takpe. kau boleh honeymoon kat rumah Perth sampai 2 tahun.hehe.

yoshz said...

Kikuri nee-chan,
Vocals pun bukan my fav. Music best! Drummer dia terer.Yup,tajuk lagu dia pjg2. Tiket murah, RM68. Worth it jugaklah..

mahata,
don't get too comfortable. the worst is yet to come.stay tuned!

man helang,
takpe. kau boleh honeymoon kat rumah Perth sampai 2 tahun.hehe.

Dzulkarnain Mohamad said...

bulan depan kena buat2 belek galaxie kt kedai..beli?..takmau lah

yoshz malas login said...

dzul,
kamon...RM3 je majalah galaxie tu.
Takkan kemut kot...hehe

elina jolie said...
This comment has been removed by the author.
elina jolie said...
This comment has been removed by the author.
butterball said...

saper minah jolie yang takde elina ni? i thought this yosh punya blog tetiba dia nak distress plak? gilo apo?

to elina jolie yang sebenar, jgn la layan minah psyco ni... clearly dia kecut takde ovari. aaaaaaaaaaaaaahahhahahhahahha

elina jolie said...
This comment has been removed by the author.
elina jolie said...
This comment has been removed by the author.
elina jolie said...
This comment has been removed by the author.
elina jolie said...

to mahata,
dem u abg bimbo. i know ur enjoying all these "drama" kan? dahlah tak tau criter.sibuk nak get comfortable makan popcorn. dem u..but hehe, loved seeing u again after all these yrs. u've always been my fav ;)

elina jolie said...

kpd kuih, saya akur dgn pendapat anda...mael XPDC sememangnya LAGI kau kau true art dr panic at the disco. agak sukar saya nak berdebat dgn fakta yg diketengahkan oleh encik kuih tuh. maaf ye....

elina jolie said...

to sasha, ko jgn masuk campur weih... minah tuh kan best friend ko. ko buat2 tak amik port je. kang dia majuk plak ngan ko. apa2 kita deal belakang2 je k...(sambil cuba utk mengenyit mata tp x berjaya sbb x reti nak kenyit mata)

elina jolie said...
This comment has been removed by the author.
yoshz said...

Elina,
sila teruskan...

[hulur popcorn kat mahata]

chomp! chomp! munch!

yoshz said...

UNLEASH HELLLLLL....!!!!

borro said...

rumet told me not to do this, but..

so i am jolie tapi takde elina and she-whom-we-do-not-speak-to's rumet.

i promise this will be the last time i post comment to this blog. it wasn't that good blog or written by a good man. the blog title speak for itself i guess.

i just want to clarify 1 thing:

my rumet has never force me to back her up. i did it with my own accord because i can't stand to see how cruelly you kutuk/maki/call her name yet still ask her for favor. like..it doesn't take a rocket scientist to see that something is really not right here.

that's all it. rumet, i know you read this and i am sorry. aku janji aku tak ambik pot pasal si budak elina ni dah.

to encik yosh, leash your dog honey.i think one day she will bite you (the wrong kind of way, if you know what i mean)

elina jolie said...
This comment has been removed by the author.
yoshz said...

Oh my god i'm under attack!

Let me tell u one thing my dear Borro,

First of all, i dun mind u calling my blog stupid. I dun even mind u calling me stupid. Hell, ppl call me that all the time.But you are insulting the intelligence of my readers.

THEY ARE NOT STUPID. THEY ARE MY FRIENDS, MIND U!

This i can't stand. At least they don't bitch and whine abt their relationship. Like you do.
Oh, just so you know, this 'dog' did bite me every now and then. Let me tell u what i did. I bit her back! Its the cowardice and pussy ass-ness that pisses her off.

p/s: shit, blog aku dah tak comel dah...

Anonymous said...

fuck all this nonsenses u bloody fucking hell!!!

Anonymous said...

Komen2 yg mengandungi unsur2 lucah, perkauman dan ceramah agama yg membosankan tidak dibenarkan-yg dibenarkan hanyalah unsur-unsur pesahabatan, poyo yg tidak terhingga!!!

S.YanaZ said...

Yoshz,
Nih yahudi mana yg menyibukkkkk kat blog lu nihhhhh?


*Cam siyyaaaaaaalllllllllllllll,bro.*

yoshz said...

Cikgu s.yanaz,
Diorang bukan yahudi. org yahudi ada guts, bunuh je org2 palestin terang2.saper lwn dia tembak.

Org2 islam yg perasan masuk syurga ni,sgt mulia ni penakut.pakai nama anonymous.

Aku Masrul aka A.Y.A.M. said...

ces.... blog nih punya laaa best dengan macam2 input... ada jugak kutu sengal yg dengki... xpe yoshz... org bacul memang camtu... yahudi baik lg... tembak pon mengaku... jangan risau gua kompem sapot lu brader!!! hidup cikgu Yang Razali!!!

l.i.f.e said...

alllaaaa yoshzzzz...now i cant put ur link as "blog KELAKAR yoshz budak jahat" anymore huh?

kena tukar la gini to:
1. blog yoshz tempat orang bergaduh?
2. blog yoshz where people got to b.itch around?
3. blog yoshz tempat luahan perasaan?

adoilahhhh

deyyyy aci! pigi bikin sendiri punya blog la. kasi gado2 bom2 letup2 sana

isks..emo dah aku!

yoshz said...

masrul,
haha. kenapa aku tak surprised bila dpt ni dari kau. nampaknya tak sia2 aku kwn ngan ko masa ko diperhinakan geng2 'bagus' masa sekolah tingkatan dulu.anyway, u'll get my support too. Mark my words.

life,
no. u can keep it as it is. one day, when u look back at all these, im sure u'll find them pretty amusing.
thx life!

p/s: ayat deyy aci!! tu mmg tak boleh blah la...hahaha.
and option no 2 tu mcm best je.

mahata said...

i lol at this marvelous entertainment that is the comment section of yoshz's blog.

the funny thing is, is that it doesn't have anything to do with the entry at all. amazing.

but in all honesty, if you're trying to make a point or argue, learn to not hide behind anonymity. taruk je name ko, at least takde la nampak cam budak darjah 3 nak cari gaduh tapi takut mak marah. be proud to flame, ppl.

oh well, i need a refill for the popcorn. yoshz, gi amik thx.

elina binti jani said...

show's over lah madey...takyah lah nak refill mmkaaayyy...all the drama have been exchanged with feelings of remorse (i hope). ;)

i do agree with ur comment tho. i discover that u have been finishing a lot of my sentences recently. we r sooo MFEO ok...eheks...(gaya bimbo gelak tutup mulut sket)

mahata said...

hot deng the show's over?

tch.

mahata said...

btw lol abg bimbo dan akak bimbo.

elina the jani said...

sejak bila plak i jadik kakak bimbo? deng u...

Anonymous said...

poyos....

missy suzi said...

hahaha..gyler r
btol r yoshz..
nk kate n3 nih lawak,x..
n3 biase jew..xlawak lgsung..
tp emoticon smacam..
rilex sudeyyy..



p/s:Don't take life too seriously, u'll never get out of it alive..juz read n hv fun..no offence..kehkeh~