Tuesday, August 19, 2008

Pembunuhan di tempat kerja

DI TEMPAT kerja saya ada seorang leng chai. Sebenarnya bukanlah leng chai sangat pun, cuma saya tak tahu perkataan 'kehodohan' dlm bahasa Cina. Muka adalah ala² tipikal Ah beng. Nama dia Wong. Juga nama yg sangat tipikal.

Dia ni masa kerja banyak bersungut. Mmg layak digelar makhluk bersesungut. Dan kalau dia bersungut byk², sampai satu tahap yg keluar dari mulut dia hanyalah bunyi, "weeew...weee....weeeew...". Mcm dlm cerita Kung Pow. Hahaha...

Saya cakap dkt dia, dekat Youtube ada satu filem animasi parodi, spoof kepada filem Sembilu. Animasi ni haram langsung tah ape², tak kelakar, takde seni! Tapi kalau u mau tengok, u pergi youtube, taip sahaja, "Sembelit".

Tau apa dia cakap?

"Sembelit? Itu bukan olang potong lembu kaa?"

Saya mmg dah tak tahu nak cakap apa. Nak gelak kesian, nak marah tak sampai hati. Kepala dah tak ingat apa. Tangan saya masa tu tgh pegang screwdriver....







Sekarang, dekat tasik mana saya nak campak mayat dia niii???

27 comments:

rahimin idris said...

hah, bagi kat rajuna je. biar dia buat puja-puja blek metel!

sultan said...

bom mayat tu... bom...

bior sume bukti lenyap...

Rajuna said...

ish..
bunuh2 ni i tak berape suke
i suke puje2 dan pakai2 apa dalam keadaan terbalek je.

rahimin,
wekk....aku budak rempit shuffle la.

yoshz said...

rahimin,
ada no henset rajuna? nanti aku call..

sultan,
Aku dah mintak kat Najib Tun Razak, tapi dia kata stok habis. Nak bom saiful plak. Aku nak cepat ni haishhh..

rajuna,
hahaha. aku suka description ko. salib terbalik, pentagram terbalik, kalau nak gi semayang terbalikkan baju. Hahaha!
Btw, apa no henset rahimin? aku nak mintak no henset ko dari dia.

S.YanaZ said...

Ahh, setakat muka cam Ah Beng tuhh lu letak je kat pasar mlm...
lu bgtau org lalu lalang, lu dh dpt tangkap jerangkung kaa..langsuir kaa...

Setel.

Puja? Cheh! Langsung tak berbaloi.Boleh mengakibatkan inflasi kalo puja Ah Beng ni!

Iz said...

sorok dalam laci berdekatan

yoshz said...

syanaz,
jerangkung aper pakai spek??

iza,
dah try. tapi laci tu plak takleh kunci. besar sangat. Tolong....

l.i.f.e said...

ah! aku jugak tak paham cerita sembelit tu citer apa :-?

leng chai mcm gini barulah betul makhluk erotik (bak kata 'bang' juna)

penah dengar pasal mona fendi? nak lagi dramatik, masuk dalam mesin kasik hancur.

sebelah tempat keje ada kolam besar kan? buang jadi makanan ikan di situ sudah

*erk...apa aku taip ni*

aRe You? said...

campak kat tasik cempaka weyh :))
time org dok reraba memalam.. :P

Qaseh.Darwisy said...

aku rasa baik simpan jea mayat tu..tunggu mlm jumaat ko amik minyak dagu dia buat masak...

yoshz said...

life,
ikan pun taknak makan dia.

are you,
haha. abis roh dia kena raba2 nanti..

tropicoloco said...

cadangkan mayat tue awak jgn buang.. puja sampai dia hidup balik pastu tnya dekat mana awak nak buang dia..baru fair camtu.. chaitt!!!!

shahril mohammad said...

ko pateri badan mayat tu sampai hancur.
pastu masuk dalam packaging sony. pos kat mane-mane.
pastikan cap jari si mati ada kat kotak tu.

Rynn Cowbra said...

aisehhh!

trus ilang ilham nak kumen lepas bace pesanan kat kotak neh. huhu!

xpayah la buang dlm tasek.

tanam belakang rumah. buat jadi baja.

leh tanam sayur. hahak!

btw, anda telah dinominasikan utk mdpt kreativ blogger award :D

elina a/p jani said...

aaarrggghhhhh!!!! sampai ati u bunuh wong pakai screwdriver???? saya dan mimi dua-dua BIGGEST FAN en wong mmkkkaaayyyy...

awwww man...we're soooo gonna miss ayat2 "very the typical ah beng one" drpd en wong yg sangat original...mampu buat i tergelak2 di katil memlm sampai takleh tido...hahhaha...

u bagi mayat wong tuh kat i...i sanggup simpan bawah katil...i nak buat voodoo spell...bagi dia bangun balik as zombie pun jadiklah...tangan dia simpan dlm handbag i...baru literally "handbag"...hhaahha...

yoshz said...

Qaseh,
Hahaha!! Bapak jijik nye nak masak dagu dia..blerrkkk!

tropicocolo,
lepas tu kena tikam dia dgn screwdriver balik?? mesti dia ckp nak buang kat genting punya...

shahril,
cap jari di kotak? utk apa yaa?
blur kejap.untuk membuktikan si mati pateri diri sendiri pastu bungkus sendiri dlm kotak?
Mahkamah malaysia je boleh terima hujah ni.

rynn,
uiks? takkan nak ceramah agama kut..haha. Terima kasih atas nominasi anda, saya telahpun di tagged.

yoshz said...

elina,
ayoyo accii...saya tidak sengaja terbunuh itu olang. Itu olang banyak hamsap wooo...saya ala sikit² takut kalau itu mimi ada suka sama dia. saya mannyak cemburu wooo..

Taruk tangan dlm bag = handbag
Gud one!! tehahaha!!

Dzulkarnain Mohamad said...

projek jambatan kg mak lagam asyik tergendala..dah 4 bulan stat progress takde.
badan kau boleh buang, kepala nak tanam kat tiang pertama jambatan..
bleh?

SebelahKiri said...

gile kejam bro...jagan pulak ko tikam aku bile aku kacau@wat loya buruk nanti..haha layan bosan beb biasela....

Kikuri-hime said...

Ala, ape susah.... ko potong kecik2 pastu ko bagi makan ikan... talapia ke, patin ke... Tak payah nak pening2 hide evidence. Evidencs da xde...

d.o.n.u.t.m.a.n.i.s said...

kerat 18 je mayat tu. then, part2 yg best e.g peha or tulang, aku suggest kau buat sup. "sup tulang ah wong" yummy.. lazat sekali bunyinye

yoshz said...

dzul,
tumbang nanti tiang jambatan tu.dia ni besar kepala. Seriously, benda2 camni mmg ada berlaku ker??
Tulis entri psl ni, ok tak?

sebelahkiri,
Idea baik tu. lebih baik ko jgn tanya soalan² bodoh masa aku tgk skru TV. Ader yg masuk blog karang.

kikuri,
evidence itu akan menjadi sangat terang nyata dan jelas; Izhar khalqi.kerana kolam ikan menjadi warna hijau dgn kadar kepekatan asid melampau. Psl ikan semua muntah².

donutmanis,
Wow!! menarik jugak. nanti bagi saya resepi. Spek mata dia, ada saper nak?

l.i.f.e said...

ok ini komen last dr aku kat sini...

APA PASAL AKU TENGOK INI WONG DENGAN KAMU ADA SIKIT SERUPA (PENJAJAH KATA RESEMBLANCE)AH? ADA SPEK YG MACAM SAMA. MUKA CINA SEPET SAMA, DIA TENTU2 LAH CINA, KAMU ADA BLOOD CINA EH? SEDARA EH?

apa kata buat biodata plak yoshz...hahahahaha

jaja said...

dulu masa diploma da tgk dah sembelit nih...

tapi ni baru perasan pasal baru kenal..suara mahata ker si watie tuh?

huk aloh

yoshz said...

life,
GILA TAK SAMA KAYY...KO DAH TGK KE GAMBAR AKU KAT FRENSTER? AKU TAKDE DARAH CINA. MAK AKU LONDANG, BAPAK AKU MELAKA TOWN.

biodata dia?? hmmm...nanti aku decide utk visitor terbaik bulan 8.

Jaja,
yup. definitely mahata's.buruk kann??

mahata said...

pantekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

wiuwiuwiuwiuwiuwiuwiuwiu

yoshz said...

jaja,

see?? Told ya!!