Monday, August 11, 2008

Tips memandu abg hadi

RUMAH saya dekat dgn Taman TAR. Taman TAR adalah satu kawasan yg diduduki org2 kaya. Byk org putih juga duduk sini. Jika saya hilang punca atau pasrah, saya selalu dtg sini. Bagi tenang pikiran, menghirup udara bukit dan juga skodeng org putih jogging.


Ada satu mlm tu kan, saya bawak kereta lalu situ pukul 2.30 pagi sorang2. Layan pasrah. Org cakap tempat tu keras. Ada byk hantu kumkum. Tapi, peduli apa. Antara hantu dgn cacing, saya lagi takut cacing. Hantu pun ada kepala, ada mata, ada paru2 tau? Tapi cacing sgt hodoh. Apa pun takde.Panjang dan berlendir pulak tu. Buruk nak mati..

Tingkap kereta depan belakang saya bukak. Ambik angin mlm..Jalan situ gelap dan sunyi. Lampu jalan pun takde. Bulu tengkok saya tiba2 meremang. Org cakap 'benda' tu dah dekat. Kalau setakat nampak hantu tenggek tepi jalan, mmg saya tak takut. Jgnla pulak dia mengesot2 mcm cacing, nanti saya ngigau malam.

Saya pandang cermin pdg belakang. Saya ternampak ada benda putih terbang2 kat belakang. Kejap kiri kejap ke kanan. Saya betul2 dah cuak. Dada saya berombak. Ibarat dihambat tsunami cinta. Saya genggam stereng. Baca Al-Fatihah dan tiga 'Qul'. Bile time nak masuk tabbat yadaa' mulut saya terkunci. Suara pun tak keluar. Saya gamam. Padan muka dah lama tak baca Muqaddam.

Saya tengok lagi belakang. Saya betul2 tak tahu nak buat apa. Saya tekan2 hon, dia ada lagi kat situ. Last2, saya bertekad. saya beranikan diri. Berhentikan kereta, tgk belakang.

Tips: jgn letak tissue paper kat belakang. Ia boleh buat org histeria dan gelabah mcm labah2.

40 comments:

Che Sue said...

rasa mcm nk langgo je ko ngan komuter..

ingatkan apa arr suspender nye!

rahimin idris said...

aku letak depan. senang sikit nak amik. kau dah lama tak baca muqadam ke? cerita ko seram dan menginsafkan. mesti makhluk2 senjakala yang baca leleh air hidung skang.

Tengkorak Hidup said...

Hampeh..Wakakaka...:))

Dud,Taman TAR Memang Layan...Aku Dulu Antar Piza,Selalu Makan Angin Kat Situ..

hajime said...

wah!!!
(masih menggigil...)
ah!
ape kate ko cite antu xde badan kat dorm dolu2...

yoshz said...

che sue,
eleh tak takut. komuter selalu lembap. sempat lari lagi.

rahimin,
mmg pasal makhluk2 tu leleh air hidung la dia amik tisu aku. tu psl la tisu aku terbang2..

tengkorak hidup,
monyet2 kat situ tak attack ke piza ko? diorang tu pelahap gila.
la ni dah tak layan sangat..ptg2 byk gila org.bosan aku..

yoshz said...

hajime,
hantu takde badan tu akan coming soon...lepas ni hantu gandalf.haha..

mahata said...

lipas jauh lagi menakutkan, lagi-lagi yang terbang-terbang.

eww.

man_helang said...

bro...aku sokong mahata, antara cacing ngan lipas, lipas lg evil, kalau yg terbang tu sanggup aku lompat time nak berak...ha ha

S.YanaZ said...

YOSHZ,


alaaaa...citer hantuuuu la pulokkkk!
gua bukannye x berani tp hantu je x berapa takut ngan gua.
:(

l.i.f.e said...

ya rabbi...sorang takut cacing..sorang takut lipas :))..haihhh
bukan apa lah kan, hantu tak mahu kacau kamu kan yoshz? pasal kamu pun salah satu dari mereka. kan? kan?

yoshz said...

Mahata,
lipas? terbang? mana?
tu ha! kat leher kau! leher kau!

man helang,
man, dia masuk baju kau man! besarnya! mak lipas tu..

syanaz,
tip dari uncle yoshz:
hantu takut wanita bersolek tebal.
Sila belek katalog avon. jika berminat call henset kakak saya.

life,
Hantu takutkan saya psl saya suka bagi mereka tazkirah yg bosan. Panjang pulak tu..

p/s: cacing sgt gross mmkayyy...

Kikuri-hime said...

EEEEEE.... Takutttttt! Takut cacing! I pon takut kat cacing. Sbb tu I x suka pg camping. Nnt I hysteria spe nak tolong. Tp I x pnhlaa silap sampi tisue pun sangka antuu. (Amboi! riak takaburnya I...)

shahril mohammad said...

kah kah kah.
good one.
haram jadah.

aRe You? said...

ceyh...wat penat i je bace ngan penuh saspen..

denanz said...

dulu aku pegang cacing selambe jer. korek tanah cari cacing , kerat2 badan dia buat umpan memancing. skang ni .... geli la pulok!

elina the jani said...

takut cacing?? apa daa...rasanya mimi lagi macho dr u...dia at least tak takut cacing...pastuh dia hantu pun dia slalu jumpa...tadahal...

haiya en yoshz, sila benamkan kepala dlm tanah kerana perasaan malu kepada mimi...;)

the elina jani said...

btw, tabbat yadaa pun tak hapal? tuh takyah hapal muqaddam lah...if slalu gi tahlil kan selalu baca ayat tuh...

camna nak jadik ketua keluarga yg solehah nih? kuhik kuhik...zee gelak gila baca part muqaddam nih...

mahata said...

wahaha snap!

kuih said...

tak2, sbenarnya lu nak citer pasal kePASRAHan kan?
tp terlanjak citer pasal antu plak...

apa yg ko pasrah spai ke situ plak....ni mesti kes mimi nih

-seorang lelaki hanya berani berdepan hantu bila jiwa kacau disebabkan awek- Notorious Darmus, 1908

yoshz said...

kikuri,
gross kan?? plg celaka kat tgh2 dia ada benda mcm getah spring tu.
nightmare k?

shahril,
haha.thx. lama tak nampak??
sudah kelija kaa?

are you,
lain kali baca dari bawah. agak2 tak best, boleh stop.haha.

denanz,
mmg geli pun. haiwan haram jadah tu. a disgrace to mankind...kalau jumpe sila curah clorox.

elina,
mimi boleh accept kelemahan i. U jgn cuba rosakkan hubungan kami. Lgpun, dia ada byk ketakutan lain.
Takut tikus, takut anjing, takut tak sempat dan etc.
Apa kena mengena tabbat yadaa ngan ketua keluarga.Kalau benar pun i tak hafal, byk surah lain i hafal ok...Alam nasyrah, alam tarokai...
Solehah? sori i mmg free hair sampai mati..

btw, say hi to zee.

Mahata,
Ayam takut tikus. Ini rahsia dia. Jgn beritahu org lain.

To all,
Cacing sangat disgusting. Fobia ini terbit ketika menonton filem 'Squirms' semasa kecil. Jika terjumpa DVD ini, sila tonton sambil mkn spaghetti daging. Jika terjumpa cacing dimana2, sila simbah mereka dgn clorox dan pijak sampai mati.

yoshz said...

kuih,
Tak. sebenarnya nak cerita psl hantu. tapi tercerita psl cacing.
Kenapa pasrah?
Itu personal...tunggu Mimi's reply. Coming soon..

momoe toma said...

aku pun duk dekat ngan taman tar gak! =)

byk monyet ouhh kat sana.

alif-mikail said...

aduuulaaa...

bro rahimin..
meme otai

bro man helang..
guling2 koi baca..

yoshz..
layannn..

Che Sue said...

cacing gua gentel2 jee wat makjun utk ko yoshz...

lipas lagi horror dan busyuk!

sekian..

l.i.f.e said...

once again! komen semua lebih menarik dari entry. clap clap untuk semua :))

ape dah yoshz...ni mesti kecik2 jenis tak adventure longkang parit main kombat semua ni.

tuang clorox? tak baik tau siksa binatang. nanti Tuhan marah. ngeeee :P

yoshz said...

momoe toma,
sekarang populasi monyet sudah outnumbered manusia. salah satu faktor adalah org ramai yg suka bagi makanan. skrang tempat tu dah tak best mcm dulu...huhu

alif mikail,
wah wah sedap melayan..
ingat saya pelayan?
haha. stay tuned...

che sue,
wahh...ko jahat la. takmo! takmo!
eee....

life,
nanti aku nak try letak satu entri yg bapak tak best. biar korang je komen...
amacam? ataupun tak yah letak entri langsung. kosong jer...

mahata said...

buat entri dari komen orang la trus alang-alang alang ismail

SebelahKiri said...

hebat sungguh lu bro..tgh keje pon boleh pikir cite2 macam nih..kantoi dgn si jepun abes ko kene rasengan nanti..haha

ckp pasal cacing tayar moto aku dh 2 kali kene cucuk cacing minggu nih ~bad luck~ sungguh..tp itulah kelebihan cacing boleh tampal tayar tubeless..kah2

Dzulkarnain Mohamad said...

brrrr..serammm..aku belum penah alami benda macam ni.

dalam kete aku takde tisu..
nanti aku nak letak tissue paper kat belakang. nak rasa sendiri keseraman mcm yg kau rasa..

wei..taknak la hantu tisu..nak antu betul la baru tak tido malam.

eija maskulin said...

huh?
x sangka ko mengalami kejadian sedemikian rupa.
aku masih blom ada masa update blog.
nnt laa.. aku citer pepjg...
citer antu..citer sensasi...
take care bro!

yoshz said...

mahata,
apa kata kamu yg buat mcm tu dulu. tengok...first entry kamu cuma 2 ayat, tapi komen begitu menarik.
a good start, ye tak? ye takk?

sebelahkiri,
itula satu2nya cacing yg aku agak boleh blah jugakla. psl dia tak jalan mengesot2. mcm cilaka.

dzul,
tak mau la buat cerita hantu. nanti ko tak glemer lagi. haha.
aku biarkan kau yg teraju dunia perhantuan. Biar aku dgn blog yg tak berapa best ni. Harap bhgn komen jerr..cisss.

eija,
alerr...eija. ko buat la gosip2 pasal kengkawan. mcm cerita gosip girl, pasti malatof!!

Che Sue said...

gua terTAG lu...hehehe...tu aa dasat sgt...kan dah kena..sila rujuk gua..

Rajuna said...

jadahnya qul ada tabat yada ni yosh? macam syial ha ha ha

Oja Roslan said...

Penat aku berdebar okeh.. huhuh.. mintak gantirugi psal semasa membaca crita ko ni tlah menyebabkan aku terlompat n terjerit sbb bos tiba2 muncul dari blakang. Maluuuu..!!

yoshz said...

che sue,
ah..cilaka.terima kasih.ko sengaja kann?

rajuna,
lepas tiga Qul baru tabbat yadaa'. Itulah susunannya. tak baca muqaddam yer...

oja,
gantirugi? apa kena mengena ngan blog saya? kalau kamu baca mangga online pun bos kamu dtg kan?
tapi terima kasih byk ye...sila baca lagi. ada artis..

redza said...

yosh.. siapakah mimi?

yoshz said...

mimi tu ehem ehem aku laaa...
haha.

eija maskulin said...

aku akan mula menulis kembali, tp next week sebab aku cuti satu minggu.. yeehaaa !!! selain menulis, aku akan kemas bilik aku, jahit bj² kurung aku utk sesi syawal x lama lg selain bercuti sakan di selatan dunia nusantara. akan ku tulis citer gosip kengkwn... tp saper kwn² aku huh???

Qaseh.Darwisy said...

hahhaaaa...
nak cramp rasa rahang aku nih tahan gelak..ceh, lain kali hafal yasin..sng..kalo jd mcm tu lg ko abiskan jea surah yasin..

yoshz said...

eija,
kwn2 ko selain dari aku...
apa jadah ko nak gosip psl aku pastu suruh aku baca. mau aku bakar rumah ko nanti sbg tanda protes.

qaseh,
yasin lagi panjaaaaaaaang...
lain kali sebelum baca, pakai rahang palsu..haha. Thx!