Sunday, August 17, 2008

Tolong mak pergi kedai

SEMALAM hari Sabtu. Dekat luar hujan rintik². Cuaca sejuk. Saya tgh layan baring² dlm bilik. Gosok2 perut sambil gayut dgn Mimi. Mmg syok menghayati Sabtu tak kerja mcm ni. Tapi, mmg potong la, kalau habis ajer gayut Mak saya sms suruh beli daun sup dgn su'un dekat Pasaraya Bukit Indah. Pasaraya tu dekat ajer, selalu pergi jalan kaki .

Cepat2 saya turun bawah pergi dapur. "Mak nak sekarang jugak2 ker?" tanya saya tak puas hati. Puan Jenab ni mmg suka cari pasal. Suka suruh time yg saya sibuk. Masa free taknak kacau pulak. Ataupun semua mak mmg mcm ni??

Saya salin seluar yg menutup aurat sikit, terus keluar rumah. Alamak, hujan rintik² lagi. Air bergelora. Dlm kepala dah ada tune lagu "menjadi...menjadi anak beruang...". Siapa tak ingat lagu tu, nanti saya hantar lirik. Pasaraya tu dekat ajer, selalunya jalan kaki sap kok sebatang sampai la. Tapi, hari ni hari hujan, bawak kereta aje la.

Bila dah habis shopping, keluar pasaraya, hujan dah mula lebat. Kat depan pasaraya ada org jual2. Saya sempat rembat kutu piring dgn pau sambal bilis 2bijik. Haha. Hujan² mkn panas2 mmg layan...Fikir saya sambil berlari2 anak. Kalau Mimi ada hujan² ni, mesti dia lari sambil angkat kain. Comel kannn?? Hehehe...Kalau budak2 perempuan sekolah tingkatan baru balik sekolah, serta merta baju kurung diorang jadi transparent..

???!!

[lap hidung jap. siut je darah menitik² kat keyboard...]

Sambil berlari2 tu sempat lagi saya gigit pau sambal tu. Pergghh...sedap gila babeng. OK, yg dah gigit ni bagi mak. Yg tak gigit lagi ni saya punya. Sampai depan rumah, hati saya rasa sayu. Sedih pun ada. Jiwa kosong. Sekosong2nya. Mcm kat depan rumah saya. Dlm kebasahan, saya tercongok depan rumah. Hati saya tertanya²....

"Bukan tadi aku bawak kereta ker?"

p/s: To mimi, abg mintak maaf awal²...nanti abg bagi cokelat dgn flying kiss byk2 sampai u lemas...k?

33 comments:

Rajuna said...

mimi tak balas sms gua rupanya dia begayut dengan lu. lu tau apa last sms gua kepada dia?


"SMS MY ASS"

S.YanaZ said...

Yoshz...
oh,penyakit sebegini sentiasa menyerang manusia.

*penyakit mangkuk hayun @ nama glemer utk AF mangkuk tingkat*

Mimi,
suh Yoshz beli beruang bkn cokelat tawww.

yoshz said...

Rajuna,
Mimi ckp dia sengaja tak balas sms. dulu dia ingat still ader harapan nak baik balik ngan ko, but dia ckp sekarang ko dah berubah."For god sake, kenapa mesti letak gambar bunga kat profile?!!"

S.yanaz,
Aku ingat mangkuk tandas je sejenis penyakit dlm jabatan kerajaan dan juga among contract junkies. Sori, aku tak tgk AF.Damn, nanti betul2 dia mintak beruang mcm maner? aku takde sen nih..

S.YanaZ said...

Yosh->Rajuna,

Aahh..foto bunga konvo laa pulokkk!
:/

Kikuri-hime said...

Pergh!!! Transparent yee.... DASAR! hahahahah!

Danielle_Corleone said...

haa tu la lu. nak kasi mak pau yg dah gigit. kan dah lupa kereta! :-p hahahaha!

l.i.f.e said...

hahahahaha..sengal!

apalah nasib puan jenab dapat anak macam ni :-j

hahahaha :)) :)) :))

bang juna, mcm perempuan gedik ah letak gamba bunga kat profile!

chegu, suruh mimi mintak aje kereta itu. biar yoshz jalan kaki je

yoshz said...

Syanaz,
dah konvo la katakan...
jgn harap la org nak wish dia..

kikuri,
haha. free show tu balik skola..

danielle,
biarla mak aku rase pau yg dah gigit. ambik berkat daa...

life,
dia happy dpt anak macm aku. bila tgk pau dia kena gigit, dia cakap
"bertuah punya budak!!"

l.i.f.e said...

ehhh..jap jap..lagu menjadi anak beruang tu yg camne eh?

hujan rintik2 burung layang2
mak bagi doposen pegi ke sekolah

yg tu ke?

ke,

bulat kecik, bulat kecik
bulat nya besar
sayang mama, sayang papa
selamat malam

yang tu ke?

tepek lirik!

Dzulkarnain Mohamad said...

hah, terlupa bawak kete?..sungguh sadis..jgn nnti kau tertinggal bini pulak kat pasaraya..

mimi tentu bersedih hati..

poyotito's said...

ni lah bahana terlalu banyak menonton porno.

sila kurangkan dan pos laju kepada saya.

JAJA said...

putu piring la bukan kutu piring...

tropicoloco said...

salam bro...lama tak bagi comment nie..apa2 pon saya nak kutu piring tau..bukan putu piring..

p/s kadang2 idong saya juga berdarah..mungkin spesis yg sama..

rahimin idris said...

dah kerja dengan jepun kau jadi melayu mudah lupa. sebab tu che det tak layan tag kau.

--> bang juna,
letak pasu dan foto alat penyiram sekali sekali lepas ni. caya la!

yoshz said...

life,
Hujan rintik², air bergelora,
Mak bagi duit adik pergi sekolah,

Bulat kecik, bulat kecik
Bulat nya besar
Sayang mama, sayang papa
Selamat tinggal

6 kali, 6 kali, tiga puluh 6,
menjadi..menjadi anak beruang..

[nampak tak pengaruh satanisme terhadap kanak²?]

dzul,
jgn takut. aku akan lekat stiker "sila hantar ke balai polis berdekatan" dekat belakang dia.

poyotito,
Ok. nanti aku bagi bila dah bosan nanti.psstt...kakak pengawas punye ada takk?

jaja,
Betul. Tapi mmg dah biasa panggil kutu piring dgn kutu mayam dari kecik. Ini tandanya, ikut cakap mak bapak. saya kan good boyyy...

tropicoloco,
oh..aku igt ko poyotitos. Cheh, org lain rupenya.weh..kat piring ada kutu ker? Nanti aku letak piring dekat rambut aku, mungkin ada yg lekat.

rahimin,
Eleh..org tua tu tak sporting la.
Salah dia jugak nak ajar Sains dan BI dlm bahasa matematik. Mana budak² yg sengal nak catch up..

marjerin said...

hahaha. pakaian sekolah perempuan menjadi transparent. i like

mahata said...

karma.

Iz said...

kenapa lepas sayang mama, sayang papa, selamat tinggal? apsal akunye lirik "sayang mama, sayang papa, sayang semuanya.." version lain-lain ikut negeri kelahiran ke?

mak aku cam puan jenab gak, time aku tgh syok tgk telenovela, time tu lah nak suh aku pegi carik daun kesum, time tu la tibe-tibe garam dah abis, haihh. Biasanya aku suh mak aku relax dulu tgk tv ngan aku, dah abih cite baru gi kedai.

hajime said...

yos...
hujan rintik2 dan anak beruang adelah dua nyanyian lakaran yang berbeza...

yang pertama muka orang:

"hujan rintik2...
air bergelora...
mak kasik 20 sen...
adik pegi sekola...
3 campur 3...
jawabnya 6...
(aku tak ingat yg part lukih mulut ni...)
adik balik sekolah..."

yang kedua baru beruang:

"bulat kecik...
bulat kecik...
bulat besar!
sayang mama...
sayang papa...
selamat tinggal...
(part sayang mama papa ni cam aku nye lain sket)

6 kali 6...
36...
6 lagi..
6 lagi...
beruang!"

tp taktau la kalau mazhab kite berbeda...

yoshz said...

marjerin,
Terdedah Rahsia Victoria bila kena air. Cilaka kau! hentai! hentai!

mahata,
nope. its purely 'mama'

iz,
ntah aku rasa aku yg salah kut. cuba googlekan...
aku malas nak layan tv ngan puan jenab. Nanti dia byk tanyer..
saper jahat? saper baik?

hajime,
ye tak ya jugak. ah apedahal.
google kan ajer.
ko punya ikut mazhab katolik kut.
haha..

capix said...

jarang idung aku berdarah tgk dak pompuan kene air hujan...tp klu kene tiup angin tu lain cite hehe...

Ojie said...

ahhh ko idung berdarah mesti spesies sama macam guru roshi..

kuih said...

hoh ko sungguh phelophelia (betul ke aku eja ni?)!

tp kalo ko ada DVD france punya bole la share2 ye?

aku rasa terlalu byk porno mungkin memutuskan beberapa urat saraf pala hotak ko. hahahaha

yoshz said...

capix,
haha. kalau gambar awek duduk depan kipas angin mesti ko tak bley blah kann..

ojie,
tak sama. aku berdarah sejuk. menitik kat kibod terus kena kikis balik kesan darah tu.

kuih,
paedophile lahh!! bukan philadelphia. aku takde france punye..aku bukan mat porno!!
TIDAAAKKKK!!!!

The Shoplifters said...

KUTU piring T____T'

man_helang said...

tanda2 awai nak bertemu ilahi...hidung berdarah tampa sebab...ha ha

yoshz said...

Shoplifters,
apakah? T__T

man helang,
ya ker??
mampos la aku...tak taubat lagi.
uhuhuk...

el.ster said...

my version of lagu beruang:

"bulat kecil bulat kecil
bulat besar
sayang mama sayang papa
selamat malam

golek sana golek sini
jadi anak beruang"

(lyrics nih ditulis sambil melukis mmkkaayyy...gila tak hingat dah lagu nih camna)

i dah siap lukiskan beruang nih, dan terus ditampal di ofis baru cik elina yg lagi satu kat ofis i hahhaha...

sultan said...

kalo ko nk tau sume mak cam tu. aku dah siap wat survey. haha...

yoshz... aku link ko ye...

aRe You? said...

muda² dah nyanyuk..
patut la mimi rejek :))

yoshz said...

el,
Gila tak sangka, sekolah subang pun ada lagu² mcm ni...haha.
nanti show me your 'beruang' mmmkaay? mesti comel kann?

[i tried googling for the lyrics, but to no avail]

sultan,
Mana result survey? post la aku nak tgk..
Thankiu. aku link ko nyer plak sat lagi..Daulat...

are you,
Mimi terima flying kiss i. Dia nak i balik. Hahaa!!

Anonymous said...

Hujan rintik-rintik
air bergelora
puan jenab bagi duit
suruh pergi kedai

tiga campur tiga
sama dengan enam
padan muka dia
asyik tengok *****....

hahaha....lawak siot...cute sangat ke mimi tu....

Anonymous said...

give u smile face:)

kem salam kat mimi misteri

*pinkgurl*