Monday, September 8, 2008

Beri maksud

Tandas



Beri maksud gambar di atas:


-Org kaler kelabu sahaja yg dibenarkan masuk.

-Org yg kepala tercabut mesti berak duduk

-Kesian dia, punggung dia kena gigit pacman.

Lagi???

44 comments:

missjaye said...

kesian die tade tangan dan kaki sbb main mercun so kena masuk tandas org cacat.ok?

rahimin idris said...

ini cubaan menghina kejadian tuhan ke? atau menghina designer signboatd tu?
yoshz, yoshz..tak kan nak letak foto real. nanti org ingat tandas tu dia punya!

yoshz said...

missjaye,
hrmm..boleh tahan jugak. tapi patut dia letak gambar air mata meleleh, dgn percikan2 api di tangan. baru org faham.

rahimin,
kejadian tuhan mender nya? mana ada tuhan cipta makhluk punggung mcm tu, kepala terapung plak.kalau nak letak foto real, kena letak gambar s.yanaz.

rahimin idris said...

foto s.yanaz tu aku setuju. sebab dia selalu tukar2 foto. foto orang lain pulak tu. aku syak dia tu ada krisis identiti la....

man_helang said...

ha ha ha...aku terhibur dgn entri ko nih ngan komen setakat nih...tiada tambahan dr aku...

Dzulkarnain Mohamad said...

drawing plan ni tak lengkap..
sebuah pelan yang lengkap haruslah mengandungi,
1. front elevation
2. back elevation
3. right / left elevation
4. section A-A/B-B
5. foundation plan
6. general layout plan (ni wajib)
berdasar pelan kau ni,,dia tak menunjukkan sebarang objek yg jelas. jadi tuntutan bayaran tidak dapat dibuat.

Encik Rasis said...

dem fani...

yoshz said...

rahimin,
entahnya si darling abu tu. nak sibuk darling2 ni dia ingat dia nasriah ngasri? abu tu saper pulak?

man helang,
haha. mcm ni pun boleh terhibur?
ape daa? ingat ni sitkom ramadhan ker? hehe.thx.

dzul. tuntutan bayaran tak dpt dibuat? jadi tak perlu bayar 20sen dekat akak tandas tu?

yoshz said...

rasis,
encik bapak! welkam!

Facet said...

isk logo utk disable person ni jangan la ko analisis sangat..kang orang ingat ko cuba mengutuk dan tak berpuasa.:))

Encik Rasis said...

apa kata ko ganti bola tu dgn kepala ko... aku rasa lambang itu akan menjadi lbh menarik...

sultan said...

kalo nk berak kena bwk kerusi roda sendiri...

aku_yanhashim said...

Penindasan terhadap kaum minoriti.
Tak best langsung

l.i.f.e said...

hhhmmmm
kenapa aku terbayang toilet bowl berbentuk bulat. mcm mana nak statik?
istimewa sungguh!

Ojie said...

ini gambar yoshz berak penuh semangkuk..

*arghhh entri keji ko tuh asik teringat2 dalam kepala aku*

yoshz said...

facet,
haha. ramalan kau menjadi kenyataan. dah ader yg pikir camtu.

rasis,
boleh jugak. tapi spek nak lukis macam mana?

sultan,
kerusi roda ke bantal pacman?

yanhashim,
supermarket,lrt, kolej yg tak menyediakan kemudahan utk org kurang upaya lah yg menindas mereka. err, btw, ur statement yg cakap mereka 'minoriti' tu sudah discriminating.Melabel mereka sbg 'minoriti' sudah menunjukka kamu tidak menerima mereka sbg 'one of us'.

life,
maybe kerusi bulat yg mcm dalam iklan cerita betty tu ker?

ojie,
siut. aku nak tutup episod ngeri tu dah. jgnla ingatkan

Rajuna said...

hm...
awas, tandas bergolek.
duduk dengan hati2?

aku_yanhashim said...

maaf tidak bermaksud mahu marah. mungkin terlebih sensitif krn tgn kanan saya tidak berfungsi :)

o-y-e-t-t said...
This comment has been removed by the author.
LoveyAshLiecious said...

sgt pelbagai interpretasi. haha.
sy rasa yg dimaksudkan oleh minority adalah, berdasarkan bilangan/kuantitinya. bukan semata-mata mahu melabelkan sebagai satu golongan manusia. apatahlagi, bermaksud mahu discriminating.

utk maksud gambar diatas, pendapat sy adalah hanya org botak yang berkerusi shj dibenarkan masuk. :)



p/s: belog anda menarik. sgt senang membacanya. salam ramadhan.

Encik Rasis said...

kepala ko tu, kasi fotostat je...
lagi mudah aku rasa daripada nak lukis spek tuh...

yoshz said...

rajuna,
Hahaha.Lawak gila babun. kena pakai seat belt la camni.

yanhashim,
minta maaf juga. taknak buli kamu lagi. saya sensitif kerana lapar.
urrghh...cokelat mars....

khairy jamaludin,
kenapa u delete komen u? kami semua nak baca ni. ala...tak sporting la camni.hehe..

loveyashiley,
betul. minority in terms of quantity. but since this is a democratic state, majority rules. The minority tak bley cakap apa.
so lebih mudah kita terima mereka sbg sama dgn kita kan? cuma keupayaan mereka melakukan sesuatu perkara mungkin terhad.Ok, tak mahu gaduh psl mereka. Minta maaf jika sesiapa offended. Kembali ke sessi brainstorming...

Thx, bulan ramadhan je best? dah raya nanti tak baca? hehe ;)

rasis,
ye la ye la aku buat. ko tolong pegang kepala aku sat. jgn bagi dia gerak2.

shahril mohammad said...

wajib menggunakan kerusi roda di kawasan ini. tak boleh tak guna. bak kata samy velly, "misti!"

Extremist Thinker said...

lagi?

punai dia salah letak.

yoshz said...

shahril,
Hahaha! misti! Mari menderma dara..

extremist thinker,
punai? sopannya kamu~

o-y-e-t-t said...

makhluk yg digigit pungkoknye oleh pacman itu spesis jantan ke betina?

redza said...

err.. kerusi OSIM?

l.i.f.e said...

hhhmmm mungkin lah yoshz

*tak sampai hati nak cakap sebenarnya aku pun terbayang mcm si ojie*

urghhh

S.YanaZ said...

Saya tulen banggg...
*suara bapak punye garuk*

Oooooooooo...
yg setannn dua ekor nihhh, bulan pose tak kena ikattt ekk...
*sambil pukul2 Yoshz n' Bro. Rahimin dgn cacinggg tanah*

Mengata guaaa...

iceman said...

tu maknanya hang da xdak idea nk posting. bende mcm ni pun mau tanya ka? am sure if u using that chair, u wouldnt be posting this. a bit of sensitivity wont hurt man.. cr benda lain untuk di joke ok en.yoshz. btw, posting hang yg lain2 mmg kelakaq sempoi. hampir2 nk sama level dgn blog pp.

yoshz said...

oyett,
betina. kerana pacman adalah makhluk yg hamsap.pacman ingat dia ni hantu yg boleh dimakan ketika badan dia berkelip2.

redza,
haha. mungkin jugak. pasal nampak dia selesa ajer.

life,
jgnlah. aku pun rasa menyesal lak buat cerita mcm tu.huhu...

syanaz,
cheh...selama ni ko mengata aku takpe yer..jgn pukul dgn cacing tanah plss...

iceman,
betul. finally came sumone with a gud argument.insaf sekejap.thx bro...
T__T

(hati kecil saya berasa sayu..)

Encik Rasis said...

jangan la gerak2 kepala ko tu... aku nak fotostat nih...
betul ke ko insaf? ke ko pura2 nangis je? hurm...

hajime said...

maksudnya...
ko dah xde idea nak menulih...

yoshz said...

encik rasis,
betul la insaf ni.ko rasa aku ni jenis² yg suker buat lawak ker?

hajime,
aku ada idea la. ko tunggu 4-5 hari nanti...

Encik Rasis said...

oh...
ko dah insaf...
aku mintak maaf...


ko ada citer baru tak? citer yang boleh menghiburkan aku di bulan Ramadhan ni...

CoOkiE MoNSter said...

Org yang bukan orang je leh masuk! Cam kayu dlm gambo tuh.

budakyggemuk said...

dari interpritasi aku...
hanya org yg tak berjari tangan & tak berjari kaki je yg boleh berak duduk disini...

sebelahkiri said...

signboard tu mcm tempat kawasan orang lepak dan minum kopi ja...

yoshz said...

encik rasis,
jgn push aku. aku tak boleh menulis under pressure. (alasan..)

cookie monster,
Wakakaka! lawak ganas cam cilaka. yg bulat terapung tu ape pulak? bola hoki?

budakyggemuk,
Hahaha. Ko sama mcm missjaye!

sebelahkiri,
kedai kopi mana kerusi bulat bulat?
Haha~

Tah ape ape la korang semua ni.. ;)

CoOkiE MoNSter said...

ler...yoshz.
yg bulat tu pale org kayu yg bukan org la?

Encik Rasis said...

kenapa ko rasa pressure plak? aku tak letak pun ko dalam pressure cooker...

manusia terlantar said...

Pemandu kentut berbuih sahaja dibenarkan parking di sini.

Sekian.

ijat said...

dilarang berak berdiri

yoshz said...

cookie monster,
kepala die terapung2 yek? cool..

encik rasis,
tapi penutup mesin fotostat ni ko tekan kuat sangat kat kepala aku ni.

manusia terlantar,
buih itu mesti satu sahaja dan sangat besar.

ijat,
dan tangan mesti ke depan. no touching touching or watsoever.