Friday, September 12, 2008

Kesiannya pekerja kilang Jepun

HARI RABU. Ada perkara menarik berlaku di tempat kerja saya. Lepas ni kamu jgn maki² lagi org bawak kereta tak betul di jalanraya. Diorang tu semua kire ok tau sebenarnya. Taklah teruk sangat...

Lain la, yg ini. Ini memang satu cara pemanduan berseni avant garde dan bersifat sangat pro-feminisme. Mungkin, tertekan kut jadi pekerja kilang Jepun....kah kah.

Mula-mula, saya nak tulis satu entri pasal ni. Tapi amoi sebelah saya ni dah tulis awal².

Kalau saya tulis jugak, mesti takde org nak baca blog dia. Haha!!

Apa pun, sila baca blog dia untuk kepastian:

http://understanding-axiao.blogspot.com/2008/09/kebodohan-drebar-drebar-di-sekeliling.html


Girls, jgn risau. Siapa kata u all tak tau bawak kereta?


Tips: alang2 tertinggal plat, apsal tak tinggal fotokopi IC dgn no talipon jer. Senang sikit kerja.


p/s: Ciss! Berani u Axiao! Curi my idea for my next post! See u in court! Hmphh!! [hempas buku]

26 comments:

rahimin idris said...

ala, tulis je semacam. kalau kau tak bagitau dia haram aku tak tau blog budak tu.
[blog kau lagi best! hahahaha]

padelkopak said...

yah aku stuju!!!ko saman je amoi tuh....slumber curik idea orang....

hajime said...

korang ni...
slambe kutuk amoi tu...
(protect2)

alif-mikail said...

yoshz..
huii .. baik aok taip entry pasai kete tu.. koi kalau baca bahasa omputih ni dah bunyi new zealand.. pahtu koi tak pandai le..ha ha ha..

kalau aok nye entry musti masyuk..

Qaseh.Darwisy said...

alif:
gila klaka komen alif..hahhaa...cuba jea baca..dunt 4get sediakan kamus..

aku cadang yoshz buat dalam versi BM la..x payah nk saman2..

yoshz said...

Comments from ofismates:

Fadhil:

Some Victim is form TVOPA (now known as FTVG). A guy driving a borrowed car, and the after impact momentum cause five more parked car crashed. The driver quickly drive away and hide in another parking area without realizing his bumper and the plate number fell down. No need Kosuke Kindaichi & Detective Connan to solve this mystery hit and run. Security search for a car without a bumper, and apprehend the criminal eating a sandwich inside his car.The moral of the story is clear also: ”This is fasting month, don’t eat and get caught!”

Iskandar:

Ni memang mamat tu main bumper car kat carpark sony…
Banyak points dia dapat ni ;D

HAHAHAHAA!! lawak!!

yoshz said...

rahimin,
Aler, aku pikir kalau org dah tulis takyah la aku nak tulis lagi.Haha. Mekasih. Blog kau pun best pasal sama template ngan aku.

Padel,
Ok. Apa no henset Karpal Singh?

Hajime,
Camner ko bley sesat komen blog dia? Ada apa2 yer...

Alif,
Koi pun dok panda kecek bahasa demo ni. Ajer yg iyer ke dema?
Kalu koi ada maso nanti koi buek tulisan Bm punya pulok. Aok tunggu sat noo...

Qaseh,
My BM is bad. I mean...
What the hell is 'glokal'?

generasi said...

hahaha slumber

Axiao said...

Yoshz busy reply comment, so i type dulu..:P
wahhaha....fyi dia malas nak type dalam versi BM..

suya said...

axionye versi pon bes jugak.huhuu

CT Cutielady said...

yoshz... amoi tulis bahasa inggeris ko lak tulis bahasa malaysia lah.. boleh pe.. same entry different language.. hehehehe..

Kikuri-hime said...

So, kalu nak best, kene tuka template cam ko n rahimin, ek? Good tip tuuu....

l.i.f.e said...

i've read amoi tu punya entry semalam

kelakar giler ah mamat tu. dah tu boleh pegi makan pulak lagi :))

owhh tu yg havoc2 kat parking tu eh. ape pasal dia tak continue sebat semua kereta ada situ? luas tuuuuuuu

aRe You? said...

cam bebudak la yu ni :))

tp klaka seyh mamat tuh!!
cam men kete control lak

l.i.f.e said...

ahhh lagi satu terlupa plak nak letak.

owhhhhh...ini lah amoi yang kamu cerita dalam entry "saya yang diperhinakan" tu eh? yg muka serius tenung laptop sambil tekup2 mulut tu? dia lah?

yoshz said...

generasi,
teman aku? aku takut...

axiao,
Haiya.. u sudah taip dulu, tamau kacau la...i mau cerita lain. Tapi, so far i haven't done anything clumsy...yet.

suya,
ada versi lain ker? dia the only one maa...

ct cutielady,
tak boleh lah ct. Cuba kalau nyanyi lagu Jason Mraz dlm lirik melayu. Tak ke kena sue nanti?

kikuri hime,
Ya betul. Tema kitorang Utusan Melayu. tapi baru2 ni dia punya sales ada drop sikit laa...

life,
Oh jgn pls. Nanti Haji Darus aku terkena sama. Err..havoc ke ko nampak? Btw, yup. the same amoi.

are you,
Ni bukan main kereta kontrol. Dia main 'langgar kereta, kontrol cool'
Nak main tak?

l.i.f.e said...

chehhhh!!! apa lah..kereta pun ada nama...siap pegi haji lagi pulak tu :))

nope, wasn't there pun. terbayang je tahap havoc nya. kalau tak havoc, betul lah orang cakap keje ngan Jepun, takde perasaan. mcm robot. hehehe :P

S.YanaZ said...

Biar mahkamah yg menentukan...



Yoshz San,
biar gua jadi lawyer lu...gua boleyyy dirasuah tawww...!!!

Princess Liyana said...

huhuhu.dh mcm lawyer la plak;)

artsoul said...

die bkn tau pon klu kau tulis...engkau tulis la dlm bahasa negeri sembilan..sure dia tk faham

Redzwan Abdullah said...

Huh...
Teknik malas nak tulis post...
Nie cara ciplak idea yang agak berkesan...
haha...

yoshz said...

life,
ni kereta yg beriman. mcm nak letak kopiah kat atas dia. tapi rasa melampau pulak..

syanaz,
kalau ko boleh dirasuah lebih baik ko jadi polis. Saman aku byk ni..
amacam?

liyana,
aku takde bakat jadi lawyer laa...
aku terlalu jujor.haha

artsoul,
Lebih baik aku cakap dlm bahasa isyarat.Err...camna nak cakap 'sub judice' dlm bahasa isyarat?

redzwan,
aku takder idea~ tolong.

Dzulkarnain Mohamad said...

patut la kat kelumpo byk sangat aku terserempak kete kene garas.

p/s-aku jarang naik kelumpo

Danielle_Corleone said...

Tak yah pi court bro. sumpah cukup. hahahaha! :-P

Princess Fiona said...

Yoshz, i baru bukak blog (hahah.. bunyi eksyen cam org baru dpt anak). Disebabkan blog ini berjaya menghiburkan hati i dan mengisi masa lapang di ketika i malas nk keje, maka i link kan ur blog. Takper ek?? Tikiu!!

yoshz said...

dzul,
haha. ya. banyak kereta kena garas terutama kereta2 kepunyaan cikgu sokan dan cikgu desiplin.

danielle,
apa kata yosh tentang sumpah dlm entri terbaru. Snippet no berapa tah.

fiona,
blog laki ke blog perempuan? apa namanya? {mcm jiran sebelah baru dapat anak). Ok, thankiu. Nanti i link ur blog!