Saturday, September 6, 2008

Pinggu-minggu

HARI SABTU. Pukul 8 lebih sikit. Menonton cerita Pingu di TV rata Sony 52 inci memang menghiburkan. Amacam? Anak org kaya tak saya? Haha.

Burung penguin yg seekor ni mmg ada2 aje. Telatah dia bermain salji2 dgn adik dia mmg mencuit hati seisi keluarga.Kadang2 dia kacau mak bapak dia. Ini agaknya Shin Chan versi Eskimo.

Comel betul binatang ni. Rasa kalau jumpa mana2, nak ajer saya ambik kayu cucuk2 perut dia.Nanti mesti dia geli, guling2 mencarut guna bahasa dia yg entah apa tu.
"Emhahahu..mehehehe. Mmmnok Mmnok! Afala Hunggu..."

Alamak potong betul la bulan puasa. Kalau bulan boleh makan, mesti boleh layan Pingu dgn kopi cecah biskut Marie. Takpun goreng telur hancur2 letak pepper. Nyam nyam.

Eh eh...sekarang dia tgh main sleigh dgn adik dia dekat salji. Kah kah. Lawak betul muka dia cuak. Siap pakai goggle keselamatan lagi. Kah kah kah...

POM!! Tebabo behhhhhh...

Bodoh sial Pingu ni pergi langgar gerai penguin yg menjual sweater. Haha.

Penguin? Pakai sweater?

KAH KAH KAH KAH KAH!! Tehehe KAH KAH KAH...!!!!!

[tangan pegang perut, hentak-hentak kaki]

Tiba-tiba terasa bahu ditepuk.

"Hey, u punya power consumption sudah siap kah? Bila mahu hantar check sheet?"

"Oh ok ok. Sorry, got some problems with the equipment. Tinggal nak measure 52 inci ni punya ajer. Kejap lagi i hantar" kata saya sambil menepuk2 osiloskop yg sebenarnya belum on pun lagi.


Cilaka kan perasaan kena kerja Hari Sabtu??


p/s: saya kerja di kilang buat Tv jepun. refer ini.

28 comments:

Cik-Gie said...

lagi cilaka kalau kena ganti sekolah hari sabtu!
murid dtg 2 org je.
cikgi main intenet, murid main kejar2.
hujan pulak tu!
damn!

182 said...

aku paling suka kerja hari sabtu, takder orang kacau..

kami park said...

hahaha perasan je lebih anak orang kaya...
emm pingu xpernah lak aku tgk tapi sin chan btol paling ngetop

rahimin idris said...

eh, sabtu aku suka. lepas pukul 1 kira otem dah...

tasikmerah said...

layan gak pingu... ha ha. aku suka.


salam ziarah.

Dzulkarnain Mohamad said...

hahaha..jauh betul berangan sampai ke pingu..aku ingatkan kt umah td..

biasa la keje sabtu..aku dah lebih setahun kena kerja hari ahad, tp pelik gak sbb jumaat, sabtu aku cuti..

yoshz said...

cik gie,
apalagas join la diorang main kejar2

182,
kat sini kerja hari sabtu sama macam hari biasa jugak. semua org ader.

kami park,
lebih kurang je. cuma pingu guna bahasa eskimo tahap tinggi

rahimin,
aku kerja takde otem.buruh membajak.

tasik merah,
bodoh kan bintang tu? haha

dzul,
aku tak berangan la. mmg aku betul2 curi tulang tgk pingu. cheh..ahad kerja takpe. takde cerita best..

sultan said...

kalo kena keje ari sabtu aku akan rase seluruh mggu tu sggh jahanam skali. smggu cuti 1 ari. mane cukup aku nk tdo...

Princess Liyana said...

Alaahai. pinggu itu sgt comel..huhu ada anak cousin yana,tak kelip2 mata tgk cite tu. khusyuk btol:)huhu

Kesiannye. hari minggula nak relax. sabar ek:)

l.i.f.e said...

:)) :))

mau tengok cerita pingu itu marathon sebanyak 20cd tak? boleh seribu kali menyeranah bodoh punya penguin.

chehhh...52" bapak giler besar tu weihh...kalau ko ada lebih dari 5 bijik aku mahu eksen cakap kat mamat bongok yg belagak kata kat rumah dia ada 5 bijik 32"..ada tak?

S.YanaZ said...

Ahh...gua syak lu bersikap aneh mcm ni bkn pada hari Sabtu jer...,kannn!!!

Qaseh.Darwisy said...

sama lah nsb kita..sbtu pn keje smp petang..da la bulan posa..x bagi langsung nk balik awal..tp pg td aku da ular..balik tido coz demam..

aku_yanhashim said...

macam mama saya.
suka tengok pingu sambil minum coffee.

KARKADEWA said...

ah...!!!
sedapnye mengeliat di pagi hari sambil tgk pingu kat tv 52" di RUMAH ...!!!
wahahaha...

hajime said...

ah!
makhluk aneh bekerja hari sabtu!
anda mesti terase dgn pos2 di blog saye sblum ini...
maaf ya!

poyotito's said...

entri anda ni buat saya rasa nak tidur balik.

Redzwan Abdullah said...

Kenapa la belajar kat tempat aku nie takde unsur-unsur kelas ataupun kerja di hari minggu? alangkah indahnya... Hahaha... Tapi, hujan la...Kacau mood ak nak keluar, tapi best utk tido... hahahah

yoshz said...

sultan,
ya itulah yg aku rasa. tapi, tgh hari aku amik half day. belasah tidor.

yana,
mmg comel. rasa nak cucuk perut dia.dah takleh sabar dah ni. terus tadi amik half day.

life,
aku nak! sila pos laju semua cd tu!
aku ada berbelas tv 52" kat sini. saper budak belagak tu?

s.yanaz,
hari ahad juga. entri siksa sakaratulmaut masa kerja hari ahad.
bengong~

qaseh,
ah dan dan demam. aku terus half day.haha. sebenarnya aku tak kesah kerja wiken, tapi kalau tiba2 terkenang kengkawan yg tak kerja, rasa jeles membuak2 dan bertukar menjadi kemalasan.

yan hashim,
Puan Jenab juga. ;)

karkadewa,
betul ke tv kau 52 INCI??

hajime,
eh? pos yg mana? segala pos kau puji2 aku.ada ye kutuk?

poyotito,
haha. sila² guna peluang yg ada utk tidur. (cis, kalau bosan buat ape baca..)

redzwan,
ko belajar kat mana? dulu aku pun kdg2 ade kelas ganti ari sabtu. cilakak betul. aku kalau hujan suka main kuda longkang. ada berani?

Selamat berbuka!!

o-y-e-t-t said...

wahh....kena keje hari sabtu...org bangla pun dah pandai lepak dpn tv hari sabtu sambil baring2..kat tangan kanan pegang remote astro,tangan kiri pegang rokok SAAT..

kikiEy said...

redha jela kene keje sabtu pn..


kecian:]

yoshz said...

oyett,
bangla tak kerja hari sabtu pasal dia takut kena sumpah jadi monyet mcm cerita nabi musa tu.

kikiey,
padan muka kita kann...

suya said...

jgn risau..ari sabtu bukan bes pon.eheh

X said...

haha. best gak ko leh tgk pinggu kat ofis. aku tiap kali tuning TV nak testing, misti dapat channel E-12 untuk power consumption. tak pon dapat channel minah pegang bunga ros tu. tak pon yang ade lambang singa pelik tu. aku takde pun dapat tgk pinggu!! (*ni semua kerana tak sempat melepak, buat kerje last minit)

PS: bagi siapa yang tak paham aku cakap aper, "Emhahahu..mehehehe. Mmmnok Mmnok! Afala Hunggu..." kata pinggu kepada kamu.

yoshz said...

suya,
at least boleh layan pingu kat rumah la kann...

x,
ko curik2 bawak masuk indoor antenna kat safety lab pastu tune la TV3. well, aku suku UK50 sekurang2nya ada musik Tu,Nu,nu,nu (ulang 7juta kali)

Tengkorak Hidup said...

Bro Aku Ada Soundtrack Pingu Kalau Kamu Mahu :))

yoshz said...

Aku mahu!!!!!!!!

Miss Taskin said...

umah anda kan cantik(aye tau umah anda)
ape salahnye kerje kat umah
dapat layan pingu yg menawan tu kan?

yoshz said...

Rumah aku cantik?
Hey...skodeng eh?