Wednesday, September 17, 2008

Random prattle

BULAN PUASA, masa memang berlalu pantas.

Sedar sedar saja sudah 17 hari puasa.

13 hari lagi nak raya.

Padahal macam baru semalam rasanya saya berdoa mintak Tuhan delaykan 1 ramadhan.

Pantas. Puasa memang pantas.

Sebab itu orang putih panggil ia 'fast'.

Ye tak ye jugak kan.

38 comments:

missjaye said...

teori yg make sense. :p

hajime said...

ye ker...
tp time tgh pose rase cam time tu sello je...

tropicoloco said...

fast = laju
fasting = puasa
jadi adakah persamaan trsebut dalam golongan penaakulan mantik??
Hahahaha...

Princess Fiona said...
This comment has been removed by a blog administrator.
atune® said...

camne lak..:
break fast?
break cepat
bebuke pose
break pose(xpose la..)

yoshz said...

missjaye,
yes. u know how i hate nonsensical stuff..huhu.

hajime,
taktik tipu puasa terunggul; stay up sampai suboh pastu bangun kul5 pm. cepat gile masa berlalu..

tropicoloco,
itu penaakulan matematik.
fast=laju
puasa=laju
fasting=perbuatan melajukan masa hingga sedar2 dah raya.

fiona,
padan muka. bagi ceramah agama yg bosan lagi.kan kena delete.haha.tak salahkan kami mintak sikit privasi? Lgpun biarla kami betul2 'sure' dulu. Im sorry. Hope u faham. Anything, zip zip ya..nanti i belanja pasar ramadhan.

atune,
ikut sunah nabi. break fast=buka cepat2. tak baik lengahkan buka.org putih pun tahu kan...

Princess Fiona said...

seliper raya tak beli lagik...

p.s: deleted? maaf zahir batin... huhuhu

Princess Fiona said...

hahahahha... ok, ok. i understand.. i tunggu u kt pasar ramadhan ampang (eh, ada ke?)! i nak murtabak daging sploh. tuntut nih!!

yoshz said...

fiona,
ok. Yup. Murtabak kat Hidayah maju sedap. Fren of sasha is it?

Qaseh.Darwisy said...

emm..mmg cpt..bukan takat bulan puasa jea yoshz..bulan2 lain jugak..sedar x sedar umo aku da 25..tapi baru smlm jea aku rasa aku masuk skolah darjah 1.kena buli ngan budak gemuk hitam dalam kelas aku..ceh,ank tokey ikan yg blagak!!
dem!

Jack a.k.a adDam said...

Bkn puase enko dgn Hajime
16x jek ke yg diterime?
Aii~ mase mmg berlalu dgn kejam..
Puasa rasa gak 30 hari berlalu
Raya makin lama makin tak terasa...

suya said...

maknenye...sape bukak pose cepat die menang.

redza said...

not so fast yoshz... not so fast..
(tak berapa puasa..)

mimi said...

mimi would like to say thanks to princess fiona. i appreciate your being mum on this subject. thanks for understanding.

SASHA SHARIFUDDIN said...

eh..nama saya disebut?
saya kah itu?

*blur*

Princess Fiona said...

eh, bukanla!! eh, i knal sasha ke ek? tkper la, let's close the subject k? i nk buat2 tak tau ni.. tau apa eh? *konfius*

mimi, small matter. kamu ni yoshz, cpat btul report!

sasha, mmg kamu harus blur psal i pun blur naper yoshz sebut nama u..

Ezan said...

Waiter kat Secret Recipe yg cakap separuh2.. Tengah fikir nak order apa..

Waiter : For open 'puasa'?

Supervisor dia tak ajar abih kot.

yoshz said...

Qaseh,
Bulan puasa ni lagi cepat psl banyak tidur. Mmg la kena buli ngan budak gemok itam tu, dah kau nyanyi lagu 'sepuloh budak itam' depan dia.

Jack,
17 kay...dia yg 16 psl teguk 2 tin nescafe.Ala raya ni perayaan utk budak2 jer. Masa kite kecik2 dulu bapak kiter pun rasa camni jugak.

suya,
A'ah. saper cepat dia anak raja.

redza,
haha. gud one! but not fast enough..

mimi,
yang, u pijak dia! tarik rambut dia! perempuan tak malu!
[provoke provoke...;)]

sasha,
ya kamu. tak mungkin sasha raisuddin, eh apa nama minah elite tu?

fiona,
biasalah we dun keep anything frm each other maa..very loving one.
amacam? nak muntah tak?

ezaN,
HAHAHAHAHAHA!lawak mcm gam
Er,ni ezan kwn hazim ker?

CT Cutielady said...

I agree with you yoshz... agree sesangat..(*sambil mengguap*..)

sultan said...

rase cam x smpt pose je, pastu tibe2 dah raya. maknanye x pose la tu. lg laju...

l.i.f.e said...

ah'ah..aku juga pernah diterpa dengan soalan berbuka puasa = open fast? or open fasting? ape pasal sarapan breakfast, buka puasa bukan masa pagi

Facet said...

Puasa=lambat sangat begerak. jam kat dinding kalau boleh bercakap confirm dia maki.Fasting sungguh.

Raya=cepat betul masa berjalan. Baru pegi 2-3 rumah jiran plus rumah mimi dah maghrib! haiss. Feasting habis,eh?

haha.

Leonora Halim said...

mak aih.. hang ada mintak delay 1 ramadhan ke... ish ish...nape tak bagitau awal2... leh wat jemaah ramai2... heeeee

Dzulkarnain Mohamad said...

fuh cepat betul..rasa macam puasa thn lepas.

poyotito's said...

memang cepat betul.
gua dah rasa macam puasa penuh dah.

poyotito's said...

apebende gua komen ni?

Danielle_Corleone said...

hahahah! ye tak ya jugak ek. cuba lu bayangkan kalo puasa tu perlahan harinya. adakah namanya slow?

padelkopak said...

tau xpeeeeeeeee.......janji jgn tinggal pose!!!

biskutrajin said...

iye x iye gak eh....hmmmm

k.e.r.i. said...

haah ye..
tak pasan polak fast tu double meaning...

aRe You? said...

cepat ke?
mmg cepat...
ni dah kene standby duit raya..aihhh

yoshz said...

ct,
tidur jgn lupa baca bismillah.

sultan,
haha. masuk neraka la kau.

life,
selalunya org sarapan tergesa-gesa psl bas sekolah dah sampai. Break dlm BI juga membawa maksud rehat atau makan.Jadi kalau bas sekolah
dah hon hon kat luar, Pn jenab akan jerit, " Makan cepat". Mrs Johnson di Nevada pula menjerit, "break fast!"

facet,
Haha suka pun kamu! Feasting after fasting...kewl stuff.

leonora,
kamukah ms leo? hehe.
boleh jugak kan buat semayang hajat kat padang ramai2 mintak delay 1 ramadhan. Ala, Tuhan kan Maha Penyayang...

dzul,
tahun ni kau raya tahun lepas. Kena pakai baju raya tahun lepas juga.

poyotito,
Haha. Kalau dah puasa penuh, apa lagi? Pergila takbir rumah org..
Amende gambar lu ni?

danielle,
Im having my period. I can't slow today.
Apasal lain mcm bunyinya?

padel,
hey cakap orang. Tu aper biji jagung terlekat kat gigi kamu tu?
Dah siap ada hitam-hitam..

biskut rajin dan keri,
Org putih ni mmg suka double meaning. Kesian org nama Dick.

are you,
i standby nak terima duit raya. Alamak, lampu lip lap pun tak beli lagi ni...

rahimin idris said...

ooooo, kumpulan sofaz tu kalau diterjemah maksud dia 'sungguh puasa' la ye?
patut diorang eja 'fast' jadi 'faz'!

farah sr said...

masa 1st posa, rasa lambat je nak sebulan.
sedar2 da 18 hari...

man_helang said...

ai...takkan kering ide sgt kot bro...sungguh ciput entri kali nih...satu napaz jekk aku baca...ko copy past jek cite si min...ha ha ha

Princess Liyana said...

comel je entry ni:)

hehe..yea yea..tak lama lagi nak raye..errr..tp baju raya tak bli lg..hik3..tak smpt nak blk kg;p

yoshz said...

Rahimin,
Kumpulan tu nama dia sofa. Psl rumah diorang ada banyak sofa jadi sofas. Kemudian. s tukar z pasal nak tiru aku, denanz ngan syanaz.

farah,
nanti lepas raya, sedar2 je dah bulan puasa balik semula. nyampah.

manhelang,
takde idea daa...nak ciplak min punye malas. Ntah2 dia ciplak saper2 punya blog tah.haha.

liyana,
perlu ke beli baju raya? balik kg pakai baju raya kawan tahun lepas sudah...

Anonymous said...

brilliant la bdak comel ni!


*pinkgurl*