Monday, October 27, 2008

Bahaya dadah terhadap almari

Assalamualaikum. Hari ini saya nak jadi budak baik. Saya ingin cerita tentang pengalaman kawan saya, seorang bekas penagih dadah. Moga-moga kita mendapat pengajaran dan keinsafan. Insya-Allah...

Ceritanya begini, di suatu tempat beberapa orang tengah syok layan stone. Gajuman (bukan nama sebenar-sah sah la takde org nama buruk mcm ni) baru selesai melayan dapur yg ke entah berapa entah.

Srotttttt.....gluk gluk. Ahhhhhhhhhh....

Gajuman terus berlari ke dalam almari. Tutup rapat² dan duduk dlm tu diam².

Bimbang, kawan saya bukak pintu almari untuk memeriksa keadaan Gajuman.

Kawan saya: Wei, apa kau buat ni??

Gajuman: Jangan kacau la bodoh! Aku tengah naik lif ni!!

Tutup almari. sambung duduk diam2.

35 comments:

Kikuri said...

Gajuman? Nama apakah itu? Bangsa Gukha kah dia?

Gajumin said...

Kurang faham. Maknenye die tengah high ke tu?

ilazz said...

wuhuhu lawak sungguhh!!

Gajuman tu bangla kacuk ngn gurkha kann??

Redzwan Abdullah said...

haha... Bodos sial...
member aku citer, "member aku dulu kalau layan gam (bukan ganja) mesti jadi angkasawan"...

Maknenye, Sheikh Muzaffar tue bukan yg pertama la...

Penangan gam menyebabkan banyak angkasawan dihantar ke bulan...
Haha

Encik Bibir said...

Gajuman tu ada pintu rahsia ke secret chamber ker?

DarabDua said...

btul punya member lu tgh high tuh.
ntah smpi tingkat brapa dia naik
haha~

@tune® said...

waa...da macam the chronicles of narnia...harap die x main emergency button...

l.i.f.e said...

hahahaha....nasib dia tak de imagine tekan2 loceng bagai :))

lawak ah

o-y-e-t-t said...

ahahahah...suruh dier tekan emergency button tgk...

miezi said...

sian gajuman

farah sr said...

tingkat brape dia naik weh?

mrblind said...

agak-agak lif tu naik ke turun..apa punya nama la gajuman..

eija maskulin said...

gajuman?

ok...almari itu bertindak spt dlm movie narnia ya?

kecik said...

adoi.adoi.
sakit perot aku.

hajime said...

ah!
ko memberi idea lagi kepadaku...
terima kasih...

sultan said...

haha... nape x cakap kat dia lif tu dah rosak...

Princess Fiona said...

Nasib dia imagine tgh naik lif. klau imagine kat jamban ke... kan ke haru... huhu.

(apa2 hal pun, I pity the cupboard)

Dzulkarnain Mohamad said...

ish..main2 dgn dadah..haha

Qaseh.Darwisy said...

Gilas..gilas...

ada jalan lain ke neraka rupanya..

alif-mikail said...

Kalau koi dah bagi abugi! sekali.. baru tahu high dia macamana..
ahhaa

KORU betui!

messy_hurt said...

fly robin fly
tingkat berapa dia naik tu?

Don Balon said...

kahkah..
bikin saspen la dey..
koi ingat dia nak melepaskan hajat.. :)

sebelahkiri said...

apasal la kawan ko tu x layan je si gajuman tu...
"ko ingat lift nih bapak ko punya???...aku pon nak naik jugak!!"

~abeslah yosh byk komen tertunggak nih...esok kerja OT~hahaha

Che Sue said...

hahaha..member aku stone, terus duk kat sudut umah, kata nk tulih wasiat..bodo rasa nk sepak je

Izzah Malik said...

gajuman tu, nak pergi narnia la tu:D

yonna said...

hhahaha!!!!
kalo org lambat pick up mmg x fhm la :p

betoi die high tu :p

Rahimin Idris said...

main kapal selam memang tak bagus. yellow submarine kata ringgo star.

sumpah aku tak pernah naik kapal selam scorpens tu!!!

tasikmerah said...

gajuman, baik2. tingkat 13 ada hantu..~

ha ha.




.

Hanim said...

kesian si gajuman tu kan jadi bahan lawak kat blog kau. hahahaha

padelkopak said...

org dah steng mmg cam tu beb!!

aRe You? said...

d sebab kan name die gajuman..telah menimbulkan kontroversi.sume yg meng comment tanye pasal gajuman :))
ade kah die ske mkn gajus pastu jantina lelaki ?

gajus + man = gajuman

Fiziy said...

HAHA lif dlm lemari? stoned sgt tu bro.

Ojie said...

tak tanya dia nak berenti tingkat berapa?
Gajuman..nama pesen apa ko pilih nih yoshz..sgt x komersil..

yoshz said...

Semua komen dijawab dekat next entri hahaha!!!

manusia terlantar said...

Gajuman..Gajuman..

Aku harap dia boleh menyambut dengan baik kelahiran perempuan mengandung yang tersangkut dalam lif itu juga..