Monday, October 13, 2008

Ikan dan Fury

Sambil tunggu nak tengok cerita Fury.


Lawak ijat:

Ikan apa paling besar?

......


Ikano power centre. Vongong betul...........

2) ikan apa paling pemalu?

.....

Ikan sardin. psl dia nyorok dlm tin

[Demm! saya tak puas hati...]

Ikan apa paling selamba?

Ikan selama? Entah..

Ikan sardin jugak la.

Apasal?

Pasal dia muka sardin..

Cilaka. Abis tu ikan bandaraya tu ikan yg paling banyak bangunan?



p/s: oh. cerita Fury sangat siok wohhh...tetiba je rasa nak borong Smarties dekat Giant banyak2.
lepas tengok cerita tu ajer semua tiang saya nak tomoi..

48 comments:

Miss Taskin said...

ahahahhahahahaha.
kesian species2 ikan yang disebut.
indirectly benn victimized by manusia.
bukan dapat royalty pun.ahahahaha.

tapi ade satu joke pasal ikan lagi.
tataw la anda pernah dengar ke belum.rase dah, ni joke paling standard.

dalam banyak2 ikan, ikan ape yg berbulu?

jawapan soalan ni yg bikin hampir semua yg mendengarnye "berbulu".

o-y-e-t-t said...

ikan ikano itu memang besar...fuhhh

rahimin idris said...

ikan apa boleh berlakon?

rajnikan?

boleh?

aku menyampah kdg2 tekateki babi macam tu. tapi bleh gak nak layan.

haha

farah sr said...

ikan paling besar-ikano
hahaha...
besar bagai..

aku ketawa komen rahimin
hahahaa... :D

Ojie said...

teka teki kurang bijak kadangkala syiok gak nk layan..

aku gelak bagai ngn komen bang min..

Rajuna said...

ikan apa paling vogue?


'anak ikan'.

yoshz said...

miss taskin,
org jual ikan kut. ntah.
amender?

oyett,
eh...tu baru anak dia. kau tgk mak dia. besar mcm cilaka kut.

rahimin,
hahaha. mcm haram!

farah sr dan ojie,
eleh rahimin suka menumpang populariti aku. kita namo kawan.

rajuna,
cheh. ingatkan ikan wardina.

yoshz said...

ikan apa duk diam tak bergerak?


ikan pause

SebelahKiri said...

Cube Teka ikan apa yang paling comel

http://youtube.com/watch?v=UhKpLQQr8kQ

bg komen sikit...

Kikuri said...

Yoshz,
Miintak izin nak guna joke ni kat kelas... heheheh!

valsa nine said...

haha

lawak santai seyy sbb kalo kamoo blh jawab,

sure teka teki tu hilang ke-lawak-an nye

erk!
ikan ape selalu mengamuk?

*ikan parang*

hoho.tumpang populariti tuan ikan sket!

suya said...

ikan ape paling busuk?bangkai ikan...erkk boleh ke..

shahril mohammad said...

aku ada teka-teki yg sama.

ikan ape paling besar?

jawapan dia sangat logik.

Farid Abu Talib said...

kahkahkah. paling best en rahimin punya lawak. rajnikan. kahkahkah

padelkopak said...

klu ko dah promote cite fury tuh...kompem aku rase nk tengok jep!!

tp klu x bes, siap ko...

biskutrajin said...

ikano power centre?adoyai...

atune® said...

teka teki aku smua org leh jawab..tp aku xleh jawab tekak teki org sbb ilmu yg medalam kt pantai dlam...

l.i.f.e said...

hahahahaa...layannnnn lawak2 gini kan?

min - kamu ni memang lah...ni buat aku nak menengok padaiyappa! zass zass zass lagi ni!

komen bang juna lagi macam sim ya alip lam..hahahaha

hajime said...

dem...
ko dah ngk ek?
aku nak ngk gak...

Fiziy said...

aku pun dah macam muka ikan sardin dah ni. agak keterlaluan betul teka teki korg. rajnikan tu paling sedap! aku tunggu jawapan ikan yg berbulu ni..

yoshz said...

sebelah kiri,
haha itu ikan paling gomok.ketuk cermin!

kikuri,
kena mintak ijat tu...

valsa nine,
ikan penampar ada? haha.

suya,
owh. ingatkan sampah tulang ikan org buang.

shahril,
tuhan ikan? entah. apa dia?

farid,
ahhh...sekor lagi. dah, aku nak ban rahimin.weheheh...gambar lu takleh tahann la...haha

padelkopak,
best punye. konfirm lepas ni kau takut lalat.

biskut rajin,
mengong kan?

atune,
dalam mcm seluar dalam.

life,
bang juna tu dulu anak ikan Pengetua kolej kat UM dulu. tu sebenarnya.

hajime,
adon versi perempuan ni. mu nipu akuh!!!

fiziy,
sardin? sila bungkus diri anda dlm tin. jgn lupa letak taruk cap halal.

sultan said...

ikan ape yg ada bulu ketiak...

tokey ikan...

Radius.F said...

ikan apa paling seksi?

Dzulkarnain Mohamad said...

ikan apa yang dah nak mati tapi tak mati-mati?..

this.is.not.me said...

muahaha
rajnikan pun masuk??
padaiyappa!!
X]
incik yoshz..terimalah teka-teki itu seadanye..
X]

Princess Fiona said...

lpas baca entry yoshz..

hahahahahhahahaha

Lpas baca komen2 org lain..

HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHA!!!!!

Weh , pnat weh gelak dlm hati!! muka ni dh tk ble kontrol dh nih.. (akibat takut bos nampak aku tgh surf internet)

Encik Bibir said...

ikano tu mak sy ckp tak elok makan .

Miss Taskin said...

btol la tu. lebih kurang gitu la jawapan nyer.
taukeh ikan jwpn given to me.

Miko Yamaguchi said...

Fury ala2 ongbak...scene lawan2 dia best...tapi kalau perasan, muvie2 thailand yang berkonsepkan begini kebanyakan hero dia x banyak dialog, asyik lawan, lawan dan lawan. apapun,, Fury layan!

p/s: sebenarnya sayalah heroin dalam cerita tu...lalalla

Jack a.k.a adDam said...

Haa kalo enko terer jawab laa teke teki kat komen² nih Yoshz!

Eih kalo enko dah tgk Fury nanti jgn buat review plak.
Aku tak ske betol bace spoiler nih...

kecik said...

sume bagi teka teki ni.adoi yai
populariti ikan da melebihi populariti puaka

ini xboleh jadik

fARHaNALiCiOus said...

aha. fury. bes ke? baru planin nak tengok neh.

Letting the time pass me by said...

Selamat Hari Raya.. Maaf Zahir Batin..

Jangan lupa baca posting terbaru...

http://inspirasi-aliff.blogspot.com/

yoshz said...

sultan,
tokey ikan sejenis mamalia

radius f,
ikan fatin.hehe

dzul,
nyawa-nyawa ikan? ikan yg kena pukul dengan Along?

thisisnotme,
teka-teki yg kurang mutunya. namo terima.

encikbibir,
boleh makan. tapi bagi mak buang tulang dia dulu meh.

misstaskin,
hehe. dah pernah dengar..

miko,
heroin yer? hah tangkap! *baling pisau*

jack,
Mak dia mati last2. ooopss..
haha. aku rilek je jawab teka-teki mudah diorang ni.

kecik,
haha. kenapa puaka mesti yg paling popular? tuan punya blog ni lgsung tak popualar pun tak kecoh pon..

farhanalicious,
fury mmg furious! lepas ni mesti rasa nak menomoi org jer...

letting the time,
selamat hari raya! baik mak. habis ngaji nanti saya baca!

yoshz said...

ikan apa muncul sebelum perlawanan bola?

hmmm?


menyaksikan perlawanan bola.

Dzulkarnain Mohamad said...

hehe..kau mmg licik..

ikan yang nyawa-nyawa ikan..

mrblind said...

komen2 korang buleh buat aku pecah perut daa.hampeh tul la..

alif-mikail said...

aduii..

aduiii..

aduii..

aduiii ikannnnnnnnnnnnnnnn

boleh mimpi ikan koi malam ni..

kikiEy said...

ikan apa paling....
ikan apa paling,,,

ikan apa paling...

arrgh,ku kehabisan modal.
semo da dikebas cmnt2 kt atas

Izzah Malik said...

aku suka makan ikan!

eh?

aRe You? said...

k k cube jwb ni :

camne nak tau ikan tu jantan ke betina?

yoshz said...

yoshz,
bodohnya teka teki kau...

dzul,
ikan mmg malang. siksa sakaratul dia panjang.

mr. blind,
ye la. ye la. aku takyah tulis pun takpe, suruh je org2 komen. hahaha.

alif mikail,
ikan kau ke ikan koi? haha. bahasa pahang mmg aneh.

kikiey,
ikan apa yg org pahang bela?
ikan koi! kah kah..

izzah,
ngiaaauuuu...[jilat kaki]

are you,
tgk sekilas ikan di air?
ni lawak peribahasa ke aper ni?hehe

denanz said...

woooii ... semua citer ikan ... apa barang.

anak aku tanya aku:

IKAN APA TAK BOLEH BERENANG?

hah ... ambik ko ... jawab, jawab.

yoshz said...

ikan goreng tak reti berenang.

kah kah. betul kan??

Ikan apa reti cakap jepun?


MAJIKAN AKU!! ha ha

aRe You? said...

bkn lawak la..jawapannye :

ikan jantan : ikan bakar...sbb name die bakar....
ikan betina : sume jenis ikan kecuali...ikan bakar :P

yoshz said...

ikan fatin betina.

ikan apa ada anak?

ikan kekek.

pasal dia mak iloi-iloi

kecik said...

muahaha.majikan anda reti ckp jepun?
hampeh nye teka teki.

tadi kecik tanye mak ikan ape ade anak.
bile gtau ikan kekek sebab dia ade mak iloi2,
terus mak pegang sudip gaye mcm nak pukul kecik.

huuu...

tasikmerah said...

rahimin punya teka-teki mmg puaka. ha ha.


salam singgah.