Tuesday, October 21, 2008

Mentari purple di halaman rumahmu, menyingkap kesumat terhadap kamu dan MLM.

Begitulah tajuk entri kali ini. Amacam? ada mcm blog rajuna tak?

Periksa akhir tahun dah habis. Cikgu tak masuk kelas. Sibuk untuk Hari Penyampaian Hadiah nanti. Budak² buat bising dlm kelas. Ada yg main jentik rubber, borak, main lawan-lawan takpun main tarik tudung budak perempuan. Kat depan, Idrul Nafis tengah khusyuk baca Tiga Penyiasat. Tak, mulut dia tak gerak²....

Misteri jam menjerit. Heleh, org dah baca lama dah.Tiba² dia letak buku, keluar pergi kencing.
Haha. Lucifer dlm diri mula berbisik...

Saya pergi tempat duduk dia. Alihkan bookmark dia ke depan sikit. Hahaha. Biar bila dia baca balik, tau² aje Encik Jamsari tu hidup lagi. Hahaha. Lepas tu saya rasa bosan. Ah, main conteng papan hitam pulak la. Saya ambik kapur lukis gambar Robocop. Perghhh...langsung tak sama.

Tak pasal², cikgu yg ajar lukisan tu masuk. Menggelabah kalut saya nak padam. Bila saya balik tempat duduk, saya tengok Idrul Nafis tgh sambung baca buku. Eh, mcm takde apa berlaku ajer.

"Ok, sekarang keluarkan kertas lukisan dgn pensel..."

Saya mmg tak pernah ada kertas lukisan. Selalunya pau budak perempuan. Saya ambik pensel box bawah meja. Tapi, apahal pulak pensel box saya dah jadi kaler pink? Siap ada tulis 'Jem is my name!!' lagi. Mana pergi pensel box GI Joe saya?

"Cikgu...ada budak tu kan...dia ambik pensel box sayaaa...." Siti Nor Kaizura bangun sambil menuding jari ke arah saya. Kat depan kelas, badan Idrul Nafis bergegar² tahan gelak...

Sejak itu saya panggil Idrul sebagai Encik Mahadir Fakeri.

39 comments:

Kikuri said...

Aiseh!! Citer Jem and the Holograms ke ape ntah... Yg rambut pink. Dulu she used to be my idol... Waa.... ni btol2 walk down memory lane nih!

yoshz said...

Org jahat nama dia misfits kan?

razor said...

aku rasa bukan encik mahader fakeri yang kenakan ko. ko sendiri yang nak mengorat si kaizura tu kan? eheh..

o-y-e-t-t said...

perrgghhh..kecik2 dah kena fitnah

Ojie said...

hahaha stp kali penaya org, ko kene naya blk..ko sungguh xde luck lah nk pedajal kat org nih..

kem salam kat mahadir fakeri..mesti dia sgt comel masa badan gegar2 tahan gelak tu..

alif-mikail said...

yoshz..
u make my day..
may day may day.. arghh sekarang dah nak masuk november lah!

rahimin idris said...

haah, misfit. jem tu ada album tak? haha

kecik said...

haha!
dendam terlerai. pergkh mcm tajuk lagu lak.

kaizura?

rase nak berguru ngan si nafis tu. eh idrus.
sebab mulut dia x gerak2. mahadir fakri tol

suya said...

kahkahkah....semakin hari aku semakin suke ngn idrul nafis.
sbb die pandai sabo ko balik .bagus bagus teruskan usaha

Princess Liyana said...

uhuhu..mangsa keadaan..

pink plak tu..layannn;p

miezi said...

hmm..karma sunggoh!!

tasikmerah said...

itulah pembalasan si pitung..







hambik kau! ha ha.

@tune® said...

yoshz & rahimin..misfits tuh ade album sbb kalau derang wat jahat pastu mesti ade nyayi²...

maybe ko jahat misfits kot...tuh yg sik kene kamaruddin (karma)

farah sr said...

ye la..
kecik2 da kena sabotaj..
kesian..

biskutrajin said...

2 la..yg ko g pedajal die pesal..kn dh kna..hahah

Iz said...

Jem ade start-start kat pipi tu ke?

Kikuri said...

Ha'ah... misfits. Pastu yg bestnye Jem ni, dia bole tukar2 appearance. Alaa.. kira cam hannah montanala. Bole nyamar jadik org biasa...

CT Cutielady said...

hahahaa... kene "goreng" balik.

Dzulkarnain Mohamad said...

3 penyiasat..

bukan hardy boys ke?..hentah.

alif-mikail said...

Idrul ke Idrus?

Koi konpius..

Err.. Idrus ada friendster dak? ahahahhaa

sapujemnbutterkatrotiponsedap said...

lol. aku kagum ngan yoshz. sampaikan jem pon ko igt?? tue cite katun pompuan aa. kikikiki ko ade adik pompuan ehhhh?? :D

Princess Fiona said...

Hahahaha... aku suka criter jem itu!! Siap ble jalan masuk dinding lagi tu.. bila dia gerakkan subang dia je, baju dia bertukar... "Wuuu uu uuu jem!! JEM!!"

Tapi aku tak suka betul ng jem versi bila dah dewasa nih. Menyakitkan ati betul! tmbah2 dlm kl nih.. *panas*

akuyanhashim said...

ceh..
sapa idrul nafis ni
dari entri terdahulu
sampai lah sekarang
tertanya2..
asyik2 idrul nafis
idrul nafis dan idrul nafis..
siapa dia yang misteri ni
dia macho tak?

Encik Bibir said...

tp idrul nafis panggil kau apa plak?

Qaseh.Darwisy said...

hahhaa...idrul lagi..cuba ko carik penjahat lain pulak..asyik2 penjahat yg sama..mcm best jea nama mahader fakeri tu..hahhaaa...

Redzwan Abdullah said...

Haha...
Ko mamang lawak la Yoshz...
Tak tahan aku gelak...
Dan masih watak antagonis yang sama...
Adakah satu kebetulan?
Atau penipuan?
Atau musuh ketat ko?

Izzah Malik said...

padan muke kau.

nahaa!

Che Sue said...

aku dulu ingat nk jadi jem arr kecik2 dulu..tapi bila cikgu tanya stil jawab nk jadi akauntan..polis..pramugari..

Anonymous said...

"Apa maksud 3 tanda soal dalam kad kamu?"

yoshz said...

razor,
ish taknak lah. dia tak suka main dgn budak laki...

oyett,
yup.besar besar jadi mama juwie.

ojie,
comel hapakebende. muka macam tempat letak cawan adalah.

alif,
wahaha..takleh blah gambar lu.

rahimin,
adalah! kan ke lagu They, im sorry lalala tu popular

kecik,
aku bukan mengungkit, tapi membangkit.
mulut dia tak gerak pasal takut setan masuk.


suya,
dia sabo sumer org. terutama sekali budak kecik yg degil taknak tidor.
haaa...takut....


princess liyana,
aku lebih rela pensil box Smurfs

miezi,
karma sink waliya.


tasikmerah,
eleh kat neraka nanti dia yg kena siksa.

atune,
dia tanya jem la! Jem!! haha.
jahat2 aku pun mana kacau orang...

farah sr,
besar2 masuk hindraf.

biskutrajin,
dia pedajal kita dulu takpe..

iz,
pipi ke telinga. aku lupa laa...

kikuri,
boleh tukar appearance? mcm khir toyo?

ct,
idrul goreng tepung.

dzul,
ntah. nancy drew kut..haha.

alif,
idrul. tadak frenster. peti surat pun takder.

sapujem apa jadah...
ada. nak kirim salam? hehe..

princessfiona,
kalau Jem kat kl tu pompuan cun aku rela jadi jlnraya.

yanhashim,
tak macho. kering mcm osman kering pakai baju aerobik.

encik bibir,
ahaa..refer entri awal2 dulu..

qaseh,
ok. lepas ni watak jahat dipanggil rahimin

redzwan,
musuh ketat dari sekolah kebangsaan.
awas! dia akan menghantui hidup kamu juga!

izzah,
tak takut pun...blueeekkk...:P

che sue,
ok la. aku dulu nak jadi dinaso. bodoh tul..

anonymous,
hahaha. aku tak ingat...
mcm sial la. apa ah?

Anonymous said...

Ada bakat jadi budak nakal si Idrus ni.Makna IDRUS dalam bahasa Arab, SINGA. patutlah..ish,ish..awak pernah kacau dia ke dik yoshz (sambil geleng-geleng kepala)..:)mamapower

poyotito's said...

memang elok sangat lu kena balik ngan idrus tuh! gua harap beliau lebih kejam pada entri akan datang.

aRe You? said...

huahuahua,..tol ke citer ni???ke sbenanye u mmg curik pensel box die??kot2 u sbenanye suke kaler pink tapi xnak ngaku?hahahahaha :P

yoshz said...

mamapower,
singa? adalah muka sikit2 mcm kodomo lion.

poyotito,
aku rasa cam nak matikan je watak dia tu.

are you,
taknakk...kita nak yg GI Joe tu...

man_helang said...

ha ha ha...cam haram...ko nak kenekan dia...tp dia lg cekap....wa salute idrul napis tu...

l.i.f.e said...

terus-terusan heart sama itu budak idrul lah mcm gini. bijak ye dia tu :))

whoaa..amat suka itu jem. ada star2 kat face. nari pusing2. lawan dgn misfits

jem is my my name,
no one is the same
jem is my name
jem!

hehehe

kuih said...

lama gak aku pikir JEM tu menda, rupa-rupanya katun awek2 pompuan rockstar tu hahahaha mcm gampang

shahril mohammad said...

heleh, org dah baca lama dah....

gila berzaman org dah baca buku ni...

skrip nak tunjuk banyak membaca la ni. hak puih. haha

eh, tapi thanks to siri tiga penyiasat, kalau takde buku tu aku tak tau apa-apa pasal alfred hitchcock.

yoshz said...

kuih,
hahaha. ingat jugak yer...
kantoi pernah tengok. hahaha

shahril,
oh itu sudah misti! aku kan sangat articulate dan berpengetahuan luas.
[padahal dua buku tu je baca...]