Wednesday, October 1, 2008

Raya pertama

Raya pertama. (bab 1) <-------- mcm la ada bab 2


Hari ni bangun awal. pukul 8. Masjid orang dah takbir. Habis semayang, ajak Abob pusing2 carik kedai mamak. Hampeh, satu pun tak bukak. Carik kedai runcit, beli Nescafe Mocha 2 tin. Layan gosip sambil sandar-sandar dekat kereta. Balik rumah, raptai sarapan dulu. (kejap lagi pergi rumah nenek baru sarapan yg betul²)

dah sebulan tak makan pagi. Perut kena ekjas balik...

Menu:

1. Nasi himpit
2. Lemang
3. rendang daging
4.Satay goreng
5.puding jagung
6.sambal sotong. Udang pun ada haa...dalam Tupperware tu.
7.Kuah kacang
8. Kuih2
9.Air oren
10. Air kopi/teh



Perggghhhh...confirm cirit-birit.

14 comments:

missjaye said...

wahh puding jagung setapp siot.mintak sket.

Kikuri-sen said...

Bukan cirit-birit lagi! Comfirm usus ko meletus!

atune® said...

eleh..cirit tuh cume intro..kang climax die parah wooo

aku_yanhashim said...

semua menu pun sama
ta de pizza ke?
nasi beriyani ke?
nasi lemak ke?
haih..
aku rindu roti canai

sultan said...

aku dah satu ari try berak x lepas siot. ape cite...

generasi said...

emm sedab siut
xnak ajak aku makan solo je

o-y-e-t-t said...

banyak hasil nye tuh nanti...dijamin comfirm

Anonymous said...

confirm, jumpe doctor, nak mc tak dapat la tu, cuti raya babe (dalam hati kata, nasib baik aku tak macam tu sebab 2 tahun lepas pernah cirit birit, semua klinik tutup...waaaaaa....sekarang alhamdulillah, dah belajar dari pengalaman):)mamapower
menu akak lagi best: mee bandung, cucur udang..raya ke 3,spagetti plak...

yoshz said...

missjaye,
wahaha. Itu adalah hikmat istimewa puan jenab tau...

kikuri,
dah meletus dah pon! melarat sampai raya ketiga ni. Demm!! err...ubat sapu ada tak? nak sikit?

atune,
bukan. intro dia bunyi merdu dengan harmoni bau2an dari neraka.

yanhashim,
haha. kalau piza pon mesti kena dengan perasa rendang or kuah kacang.festive season katakan. bluekkkk...

sultan,
sah teruk dah ni! cepat tukar baju ikut mak pergi klinik enjet bontot.lekas!

generasi,
ko boleh ikut aku balik kampong.itupun kalau kau bakal menantu mak aku la...haha. amacam?sanggup?

oyett,
betul. raya ketiga dah. still ader lagi ni.rasa2nya satay goreng belum nampak muka dia lagi.

mamapower,
tu la pasal. nak gi klinik takut doktor enjet. dia bagi gula2 bentuk binatang tu pun saya takmoh.

Facet said...

Nescafe Mocha time raya ha ha ha
Nescafe Mocha ha ha

BuLan said...

haaa mmg confirm cirit birit
sampai la ni xilang lg cirit nye
hahaha!

Iz said...

tak pegi beraya rumah mimi ke? mimi masak ape? hihi

suya said...

betull setuju ngan jay saye suke puding jagong jugeee.
menu ari raye=gabungan penyumbang cirits.

yoshz said...

facet,
Nescafe mocha mmg sesuai utk semua acara. Tapi, bersiap sedia lah!

bulan,
sampai raya ke 4 kut kesan nya...hehe.

iz,
tak. dia balik kampong. dia tak masak ape2. haha..

suya,
Necafe mocha sebagai pemangkin.