Tuesday, October 7, 2008

Snippets

FILEM

1) Ralat:
Terdapat kesilapan fakta dlm review cerita kami. Yg sebetulnya, Mamat jual dadah dilanggar oleh seorang brader bawak motor dan kebetulan Ali lalu betul² kat belakang abang motor tu. Terima kaseh Encik Me yg tolong tegur. Tengok, 2 kebetulan dlm satu insiden! Told ya!!

2) Pengarah filem terkenal, Francis Ford Coppola (Godfather,Bram Stoker's Dracula,Kagemusha) pernah berkata, "kebetulan adalah untuk pengarah yg malas". Apa kata Prof. Razak muhiddin?

3) Coming Soon:
Gabungan dua filem melayu paling seram, "Cermin" dan "Jangan pandang belakang"

Nantikan: Cermin pandang belakang

(hantu tisu takleh lawan nyer...)

4) Tentera pengganas Israil banyak melakukan kerosakan dan menginaya penduduk² di Semenanjung Gaza, Palestin dan Lubenan.

Mereka adalah 'Puaka Tebing Barat'.

5) Cicak Man 2 nak keluar. Dengar berita ni ajer dah buat saya tergelak. haha!

FAKTA BLOG

6) Jack aka Addam, Poyotito, Suya: saya dah buang Youth says punya coding. Ada hang lagi tak? Takpe, demi kamu semua. Saya rela tak jadi kaya.

7) Dah tulis blog ni 3 bulan. sejak 2 hb 8 hari tu dah dapat 15 ribu lebih hits. (not bad uh?)
Kalau start kira dari bulan 7 entah² ada 3 juta kut. Haha. Thank u. Susah² kamu habis duit bayar bil TMNet.

Sila beri apa² pandangan bernas. Tapi jgn suruh tukar template jadi kaler pink.

Random

Mana dugaan yg lebih bahaya dan mengkhayalkan?

Duit? Wanita? Ganjaran? Pangkat? Populariti? Muka macam artis?


Ganjaran.

Pasal dia ada ganja.

43 comments:

Princess Liyana said...

uhuhu..first to comment;)err.slmt hari raya,maaf zahir batin..


huhu..emm..hantu tisu?takleh bayangla gane rupenya?;p..hik2

haha.cermin pandang belakang?that's funny!

kecik said...

inche yeosz ni,eja menganiaya pon salah.

ye.ganjaran memang bahaya.
sangat2.
ape kate inche razak mohaideen pasal ganjaran yg dia kutip dari filem2 yg dia buat?

skali silap2 dia wat dokumentari khas. thus spake the hassanul.

ngeri!

l.i.f.e said...

hahahaha

cermin pandang belakang? supaya boleh nampak HANTU TISU dengan lebih jelas?

missjaye said...

haaa..barulah tk hang.ko kena cpt2 jumpe prof yang mengajar di uitm itu untuk bagi idea ko.tp tk pasti kalu die nk direk atau kasik kt protege dia aka pierre andre.sila kipas mr.david teoh untuk dptkan bajet yg banyak so antu tisu ko nmpk real..masehhh

sultan said...

xde pekdah muka mcm artis tu. aku penah disamakan ngan afdlin, kuman ku2, malik nor, harun salim bachik, adibah nor. x khayal pun...

ganja kompom khayal...

Ojie said...

kalo ko nk buat citer antu tisu, guna tisu mahal..jgn guna cap ayam tau..

yoshz said...

princess liyana,
Haha. dari dulu tak paham. apa yg siok jadi 1st to komen? Hantu tisu? Dia putih, takda kepala, takde mata, takde tangan pastu terbang². takut kan?

kecik,
Thus spake the hassanul akan kelihatan seperti uncle seekers yg hamsap tu. apa kata dia ttg ganjaran? Jawapan cliche artis, "ini semua rezeki dari tuhan. saya cari dgn cara yg halal"
Weh mana tahu nama sebetul aku??

life,
yeah! tu mmg point aku! hahaha! bravo shila bravo!

miss jaye,
Oh protegenya pierre? baru tau..
Hantu tisu kali ni ada sayap dgn darah sekali. Weh..mcm hantu Whisper la pulak...haha

sultan,
ada org cakap muka aku mcm Sathiya. gila rambut kitorang tak sama.

ojie,
aku dah biasa guna tisu Bugs Bunny tu. mmg sesuai dgn kelisa biru aku.
guna tisu tandas pun ok. panjang sikit.

rahimin idris said...

roti tisu tak ada?

rahimin idris said...

aku komen masa kau jawab komen. memang disengajakan.
hahaha

yoshz said...

siapla aku ban kau.

"roti tisu abis' jawapan standard macha yg belum mahir.

kecik said...

1st entry anda la!
hassanul,hadi,yeosz,harun salim bachik,itu kan nama gelaran anda inche yeosz! anda bgtahu,anda lupe.

uncle seekers?
waa..boleh la dijadikan idola.hukhuk.
dari ambik azlee senario..baik ambik hsntu tisu sebagai idola.

boleh main terbang2.weeeee

Qaseh.Darwisy said...

point no 3 tu aku benci...!!!
smp bos kau skali ikut gelak..

hahahhaaa....

hampeh btl ko ni yoshz....

shahril mohammad said...

aku cabar ko tukar template color pink
sape setuju?
haha

Jack a.k.a adDam said...

Eh? Oh.. patut la tibe² clear jek page nih load.
Betul ke kaye main Youth says tuh?
Ah! Baik enko update entry, Yoszh says berbaloi sket nak layan...

Sian betol Prof Razak, rugi jek ade knowledge tinggi pasal filem.
Tingat aku ade wartawan kritik filem die banyak lawak slapstik.

Sekali die reply,
"Slapstick? Mane ade? Die taktau ke slapstick nih filem yg banyak elemen² mengarut. Cth, hero kene langgar kete, terjun bangunan, tercucuk lidi mase makan satey, tapi tak mati² semate² nak buat org ketawa"

Senyap trus wartawan tuh... tu laa... jgn main² dgn Prof Razak. Ironiknye, mase tu jek la die kongsi knowledge filem dgn umum. Mase buat filem tak terfikir plak nak bagi/kongsi knowledge.
Haih...

Hanim said...

Cermin dengan Jangan Pandang Belakang? Hahahaha, sepanjang tengok citer tu aku gelak sampai pecah perut. Aku ada buat review pasal citer2 tu dulu. Nanti aku publish kan balik review aku.

valsa nine said...

aku ske cte Cermin Pandang Belakang!

erk!

da kuar blom?

p/s: wah. da dekat 15ribu hits eh. mungkin sbb kamoo kate kamoo mcm sathiya kot. tompang populariti..
whahahaha

valsa nine said...
This comment has been removed by the author.
Danielle_Corleone said...

slamat ari raya bro! gua dah start tulis balik. hahaha. :-)

padelkopak said...

aku bile nengok ko wat snippets nih...trus aku tahu yg ko xde idea da kan???muahahaha....

neway aku pilih nak dapat muka artis...boley???

suya said...

semua tu tak khayal.....aku rase mabuk2 lagi hayal tak caye tanye lindsay.

weih masehla ko dah buang mende belaan ko yg menhagkan kompiter aku.
skg tidak hang lagii

cabar ko wat template kaler pink

farah sr said...

uish!
hantu tisu?
ada brand tak?

poyotito's said...

gua dah inspect lu punya blog.
line clear beb!

sekarang..sudah tidak hang lagi!

ish!iklan menda ni ha?

alif-mikail said...

wahahhaha..
aduuu la.. boleh rosak pankreas koi baca blog aok nih!

yoshz said...

kecik,
wahahah!! aku pun terlupa pasal first entry aku.

qaseh,
bos kau? bos aku jepon la. mana faham blog ni.

shahril,
kalau aku tukar ko belanja kentaki?
bukan susah. suruh la carik kaleer pelik sikit, hijau kecubong ker...

jack,
ader la RM7 aku dapat.haha. ok wat?
Betul jugak ape dia cakap.asal perkataan 'slapstick' adalah dari sarkas dimana clown akan dipukul dengan belantan 'mainan' dan berpura2 jatuh dgn cara lawak. Jadi sebenarnya wartawan yg kurang ilmu. Ini tak menghairankan kerana mutu penulisan sekarang mmg lesu.Buat ape dia nak share knowledge dlm filem? itu bukan demand masyarakat...haha. im sure he'll say that.

hanim,
aku tak tengok dua2 cerita tu. jgn pandang belakang ramai org cakap sedap, aku tgk 5 min aku dah bosan. terus tutop dvd.

valsa nine,
kau nak berlakon cerita tu? aku perlukan org nak goyang tisu...
thx 4 ur support. ;)

danielle,
selamat hari raya! revolusi perancis pls...

padelkopak,
ha'ah. aku dah takde idea. pikir2 balik, aku mmg tak pernah ada idea pun. kah kah. so tlg bagi idea pls...

suya,
jgn hina lindsay tlg bley...menci tau!hehe.kalau aku buat pink nak belanja aper?

farah sr,
ada. yg beli kat Tesco punya. apa namanya tah.

poyotito,
ok. tima kaseh atas maklum balas anda. (aku syak komputer kau yg lembap, sini ok jer. hahaha)

alif mikail,
pecah kan duodenum sekali! bagi buang angin dlm badan.

biskutrajin said...

abeh 9jam aku dicurik nengok godfather1,2,3 raye ritu...citer cmnbest tp buhsan sket...aku pon tataw la pesal aku ngadap tibi smapi 9jam tengok al pacino 2 belakon..huihhhh....

Dzulkarnain Mohamad said...

jangan pandang belakang mmg tak seram, tp dia nak tunjukkan pasal saka shj dan cara nak keluarkan mengikut kaedah melayu. sebab tu dia boleh jual kat negara luar..macam2..
kau org seni nnti kau tiu aku pulak..hehehe

chucky said...

aku macam nk je tengok cite cermin pandang belakang
susah tuhhh

yoshz said...

biskut rajin,
godfather 1 ngan 2 mmg best. aku dah tengok berkali2 dah. tak bosan2lagi. part 3 tak best.

dzul,
takdenya nak tiu kau. bukan kau buat pun. aku pun tak tau ada pekdah ke nak tunjuk kat org luar yg kita masih lagi percaya benda2 mcm ni? jual? berapa sangat collection yg dia dapat?

chucky,
hahaha. carik la pelakon. nanti aku buat skrip.

Pengejar Masa said...

Kau memang best. Haid.

suya said...

ko wak kaler pink siap ade reben ngan bunge..plus lagu im a barbie girl.aku banje eskem moo.ade bran?:p

kuih said...

salah, wanita lebih mengkhayalkan....betul tak tipu!

mimi said...

abang, lama rasanya mimi tak komen kat page abang ini. mimi setuju dengan cadangan en/cik suya untuk menukar blog abang kepada warna pink. seperti abang tahu, walaupun mimi penggemar musik ganaz, tetapi hati mimi lembut dan sangat nyaman dengan warna-warna pink & ungu ini. ;)

walau bagaimanapun, mimi tidak setuju dengan pendapat abang. Godfather 3 enak dinonton karena ia berjaya "depict how evil michael corleone could be, and that will never be emulated in other movies in our time now". maaf, mimi jika berbual tentang filem, mimi lebih selesa memberikan komen dalam bahasa inggeris.

what say you?

mimi said...

mimi tambah lagi satu komen ye bang. mimi bersetuju juga dengan cik kuih. perempuan adalah faktor yang paling mengkhayalkan. kan kan kan?

sorry mimi busy this week. i will focus my time on you from today. thank you for your support! nanti kita pergi santap makanan jepun lagi yah. lef u.

Izzah Malik said...

populariti,
sebab ada ular.

:D

Jack a.k.a adDam said...

Macam seronok pulak buat pilihan;
Pangkat = Ade angka. Angka makin tinggi makin khayal

Duh... patut la layu jek enko sejak akhir² zaman nih Yoshz.
Sebelum nih Mimi bizi dan tak ade mase utk enko rupenye...

kecik said...

inche yeos minat lindsay yg lesbian tuh?
duh!

Encik Bibir said...

assalamualaikum ,
saya rasa dugaan yang ditaja jenama NIKE adalah Duit . Just Do It!

yoshz said...

pengejar masa,
aku poyo dowh...haha. Thx. kau mmg seorang genius yg bercakap benar.

suya,
berani kalau ko belanja haagen das utk aku ngan mimi.
siap aku taruk lagu paris hilton lagi.amacam?

kuih,
tak setuju. wanita tidak sekhayal ganja.
cuma kesan dia lebih panjang. boleh sampai valentine tahun depan.
lebih bahaya? yes setuju!

mimi-chan~
haha. abg dah suruh cik suya banjer kita haagen das kalau abg tukar.
tapi, kalau mimi insist, apakan daya ku...huhu
Music ganas? Haha. Bulls on parade tu ganas ker..

Godfather 3 macam agak kurang thrill. psl cerita dia mmg Corleone tu dah power.
and it's all abt michael. no more adik beradik, the caporegimes and all..
Masa tengok tu masa sekolah lagi. maybe belum reti nak appreciate good movies.
The Simpsons pun ada kutuk godfather 3. Tapi, let me watch it one more time before
i reach my verdict.

perempuan tak sekhayal ganja. kita masih boleh sembahyang walaupun dlm pengaruh
asmara. tapi kesan dia lebih long lasting. so no to khayal, yes to bahaya. hehe

oh, now time abg plak bz.kita mkn japanese food kat hotel plak la.
nanti i tanya brader tempat kerja kat mana dia selalu mkn.
lef u banyak gila babi!!

izzah malik,
ular tu dah lari.
"Pop! ular lari Ti!"

jack,
tapi kena angkat lepas tu.
ya aku memerlukan suntikan asrama, dambaan rindu.

kecik,
les ke dia? tak mungkin.selalunya lesbian aktif berpersatuan.

encik bibir,
wsalam.tak setuju. duit tak boleh membeli hati wanita solehah.
[moh le kita ke masjid, jumaat sama ] T_T'

mrblind said...

apa salahnye kaler pink..rockers pun hati kna ada bunga sikit la..hihi.

suya said...

hahah..bulehhh i scoop utk ko ngan mimi share..barula lomentikk!

yoshz said...

mr blind,
Betul. Aerosmith pun ada lagu pink.
Nanti aku tukar blog ni jadi blog kakak bimbo.

suya,
kena tanya mimi dulu.

yanhashim said...

hajime tukar blog warna pink kan?
heh
saya pun dia buat begitu
hampeh kan?
hehe

miezi said...

not bad..br baper bulan dah byk org komen2.