Wednesday, December 24, 2008

About Mimi

Bila2 saya ceria, saya suka menyamar jadi kura² terbang Mario Bros. Sebijik kan?

Mula² dulu, bila saya tulis blog saya create satu watak. Iaitu Mimi. Benar, dia adalah khayalan. Satu manifestasi gadis idaman saya. Dalam realiti, beliau adalah salah satu bantal saya. Jadi, sebelum tidur saya akan mengucapkan selamat malam dan jgn lupa baca doa tidur. Seperti biasa Mimi hanya diam. Saya anggap dia dah tidur. Kalau bantal tu bersuara, mamposla saya tak tau apa akan terjadi.

Saya sangat lonely ketika itu. Agak bosan. Biasanya kalau bosan saya akan ketip kuku. Bila dah habis ketip kuku saya baca blog orang. Bila dah lama-lama baca blog orang, bosan jugak. "Blog orang lain tak best. Baik aku tulis blog sendiri" getus hati kecil saya. Jadi saya start tulis blog secara misterius. Dan secara automatiknya, Mimi pun muncul. Ya, pada mulanya dia khayalan.

Tak lama kemudian, seorang ex-gf saya muncul kembali dlm hidup saya. Kami pun couple balik. Juga secara misterius dan ala-ala komedi muzikal jugaklah. Secara kejam, dia mengambil watak Mimi dgn paksaan. Saya tak rela pada asalnya. Setelah kena cubit dan ugut nak merajuk, saya pun pasrah. Jadi technically, Mimi adalah ex-ex-gf saya. Bekas bekas kekasih saya. Saja taknak guna term gf. Bagi dia panas sikit. Haha

Setelah couple balik, hidup saya bertambah ceria. Dan, saya cuba menceriakan org lain melalui blog. Saya mengaku, banyak jugak lawak saya tak jadik. tapi, mamposla. Mcm la korang kelakar sangat.

Hari ini 24 Disember adalah Hari Jadi Mimi. Jadi hari ini, saya dedicate entri ini khas untuk beliau. Sebagai tanda penghargaan dlm menceriakan hidup saya. Kalau saya nak bagi dia hadiah pun tak guna. Saya dah terlampau kaya, dah tak tau nak bagi apa hadiah kat dia dah. Yang penting, saya mahu buat dia ceria.

Oleh itu, saya ingin meminta jasa baik kamu semua. Marilah kita mengucapkan Selamat Hari Jadi kepada Mimi. Semoga dia ceria selalu. Tanpa dia, tak mungkin saya boleh terus membelog lagi. Sekian, entri jiwang muntah darah dari saya.

Elina jolie aka Mimi aka akak bimbo. Gediknya dia posing ya rabbi.......hehe

64 comments:

yoshz said...

Happy birthday syg!

aQila Aini said...

hikhikhik..

happy birthday to mimi!

p/s : hey, lawak anda tak pernah gagal. erk, mungkin ada la sekali dua atau banyak kali. tapi, tiap kali saya sedih, saya baca blog ini.

heeee.. :D

hajime said...

oh!
ini la cik tarmimi siregar...

mimi said...

abg,

thank you. for everything you have given to me. u have clearly expressed ur love to me in the hardest way i know possible for u. ur not the showy-showy type. thank you for this. it means a lot.

ok dah kawan2. mimi janji, ini entry muntah darah last dr en yoshz. lepas nih dia akan kembali ngan ceritera budak skolah dia balik mmkkaayy...

luvs,
bufday girl yg skipping di office

suya said...

epi bedei sayang!ehh mimi!hihi

mahata said...

omg butt-pushing pose, akak bimbo betol.

tahniah kepada encik yos kerana finally mimi itu menjadi orang yang betul.

anyway, happy birthday luv!

Che Sue said...

epi besday mimi...mlm kang sila buah party buih sabun hokey!

Hidemichimomotani said...

Happy Birthday Sayang...ops..Mimi...

"sayang..sayang..sayang..ko sudah berpunya, tertutup sudah bagiku kesempatan...lalalala"

sultan said...

mane pulak la kek harijadi yg aku tolong tempahkan td ni...

har_dy said...

happy birthday to mimi jugak...

bokbon said...

selamat ulangtahun kelahiran buat awek tuan punya blog.

buat awek tuan blog :
jangan gaduh-gaduh ngan dia, nanti entri-entri dia takde aroma ceria. kurang nanti peminat blog dia.

yoshz said...

Haha. cayalah bokbon!!

Dzulkarnain Mohamad said...

owh, inilah mimi..happy birthday mimi..akhirnya mimi bukan misteri lg..

bolehlah semua orang tidur lena..

farah sr said...

befday cik mimi?
yg ke berapa taun?

selamat berbahagia dengan encik yoshz.

o-y-e-t-t said...

mimi nye bday???selangor tak cuti pun sempena bday dier??isk...

corneamelayu said...

jgn kasi tuan tanah susah hati, sakit hati, makan hati...kalau tuan tanah x buat lawak aku tau la nak carik siapa..ingat skit cik mimi...tuan tanah siap post blog dedicate kat kau ni...kau tahu x?..kalau x tahu, pi makan tahu..ok.
Eppi Besday.. :P

ilazz said...

alahaii.. loya lak aku baca gefren ko pangge abg. X raged ler jer jiwang2 nih. cam hampeh!

Secret Admirer said...

sy yg frust menonggeng.

kecik said...

ah no wonder yoshz dengar lagu siti nordiana

MIK'YAL said...

hahahah sudah berpunya .slamat harijadi abg..eh silap..mimi :-)

sarloamd said...

dah agak dah. lol

oh, jadi mimi ni la yang jeles aku panggil ko abang hadi? hahaha.

mimi said...

my thank you's to aqila, suya, che sue, hidemichimomotani, sultan, har_dy, bokbon, dzulkarnain mohamad, farah sr, cornea melayu, dan mik'yal for your birthday wishes. God bless you guys and i wish you all the best for 2009. Happy holidays, merry xmas, new yr dan yg paling penting sekali, selamat menyambut awal muharram isnin depan. makacih u'ols...

mimi said...

to abg bimbo,

thanks for your insights into the ever-perversed mind of hassanul hadi. with your presence now, it has helped me understand how he warps reality into these obscure, far-fetched imaginative metaphors. exactly like u said, the closet romantic has taken a STEP out of the realms of the closet. teehee.

btw, butt-pushing pose (ahah ahah) - u know it! * flips fringe whilst carrying my chihuahua away...

mimi said...

kepada bokbon dan corneamelayu:

saya hargai komen dan input anda. sesungguhnya awek tuan punya blog dan emosinya juga harus dikawal supaya tuan punya blog dapat menghasilkan entri-entri yg ceria? begitu?

maaf, en yosh bukan dilahirkan utk menceriakan semua org. en yosh bukan seorg badut. en yosh bukan hamba abdi kamu semua. sbg peminat blog dia, anda semua harus bersama bergelak ketawa dalam senang dan memapah en yosh dalam susah.

in my opinion, that's the REAL fan. his ups and downs should be YOUR ups and downs. en cornea melayu paham? kalau tak paham, pegi makan ham...

thanks for the birthday wish anyway. :P sorry if terasa or anything. i jadik defensive betul lah when it comes to en yosh nih. harap maaf ye. selamat menyambut krismas...

mimi said...

to ilazz,

saya panggil en yosh abg sebagai tanda hormat. bukan sebab jiwang. if u cannot understand the concept, by all means go ahead & find urself a puke bag or basket and hurl away.

alahaii.. adik nih mesti kat skolah lagi kan? nak "raged", taknak jiwang2..takpa lah dik, nnt dah tua cam akak baru adik tau ye..belajar rajin2 tau! syllabus makin susah nih. ;)

ijat said...

selamat hari jadi chegu murni

macha_sezs said...

dah jadik macam blog mimi plak..haha..

epi besday ye kakak mimi..

semoga incik yosh dapat melahirkan entry2 yang buleh wat saya gelak lagi..

chucky said...

hepi bday mimi,aku bg hadiah doa saje,smoga ceria disamping yoshz ye
aaaaminnnn

UnaChenta said...

Selamat Hari Jadi Mimi!

Moga dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur dan dipercepatkan jodoh dgn tuan punya belog!:)

@t00neY r00neY® said...

So sweet..
Happy bday mimi

CiKKERR said...

Selamat ari jadik mimi... huh! bantal nih dah jadik idup la...

peminat said...

malas nak wish. nak wish kat yoshz je. smuge yoshz bertemu kebahagian yg sbenar. awak deserve org yg lebih baik, mcm saye kot... hihihihi

darkk25 said...

ah, best la entry kali ini. saya suke,

Secret Admirer said...

wah peminat, anda sungguh bold. sy respek anda.(sy x berani lg buat statement gtu hehehe...)

budak_shinchan said...

ouh.. mimi tu bantal busuk pakcik yoshz ek.. ngee..dah lengkap ker peta dunia kat bantal tu hik hik

bukan peminat said...

tak boleh blah sial komen kak mimi.panjang sungguh.peminat sgt berani dan jujur. hati-hati, kak mimi ada karate-do.

merry xmas yoshz.

Monkey D Luffy said...

hahaha... mimi. lawak siot

KARKADEWA said...

slamat hari membesar....

Johan said...

Assalamualaikum..

Bila nak kawin?

l.i.f.e said...

happy birthday jugak k

mimi,
kapel elok2. jangan nanti ada orang nyanyi or dedicate lagu 'ku tunggu jandamu' tu pada u.
*mode benci itu lagu*

pssstt...encik yoshz hati kaca eh?

Miss N said...

Hahaha..best gile post kali ni..Sib baik betul2 ade Mimi in real life..Kalo tak ckp sorg2 la ngan bantal mimi tu..hahaha..

tasikmerah said...

selamat hari lahir buat mimi.

yoshz, bila nk kawen ni?

:)

Ummu Solehah Muhammad said...

adakah anda mau tahu bahwa saya juga punya bantal yg nama nya mimi. dia adalah khayalan sy, sebagai seorang baby. tempat sy meluahkan rasa, wlw dia hanya akan diam. wahh, tak sangka.

bantalgolek said...

cuba letak gambar mimi semasa die masih lagi seorang bantal...mungkin bantal lagi hot.

tee hee heeeeee..

peace!

yoshz said...

aqila aini,
baca time sedih je? sedih saya dgr komen ni..

hajime,
yg itu rajuna punya mimi.

mimi,
ya. sgt susah payah. but i dont think i've done enuff.tak sabar tunggu bday i plak..nak buli u.hehe apa tu 'memapah'? mcm i lemah sangat je bunyinya...
tak boleh guna 'support'je ke? ahaks

mahata,
thx. aku pun tak sangka aku boleh materialize angan2ku.Jennifer aku time skola dulu pun tak muncul2 lagi..

sultan,
bak sini resit. biar aku ambikkan...

dzul,
haha. lawak la! sapa lak yg pikir camtu sekali?

oyett,
psl dia sultan kolumpo.

secret admirer,
padan muka. haha!

kecik,
hey..takde kaitan ngan citarasa muzik. dia minah grunge! seluar koyak² bagai...

sarloamd,
yah. dia la. garang nak mampos. mcm singa pompuan

ijat,
tak sangka ko owner redtube!
oh btw, tlg tambah bandwidth, baru2ni slow la..

peminat,
saya dah cukup bahagia dah. thx
tak mungkin saya bahgia dgn org yg saya tak kenal. siapa kamu untuk judge?

darkk25,
best ke? thx. nak aku buat lagi? muntah darah kang.haha

shinchan,
belum. peta madagascar susah sikit nak tiru. lgpun tak tau kat mana

bukan peminat,
dia mmg sebegitu.ada je benda nak cakap/tulis.mulut laser mcm kapal star wars.merry xmas! happy new year!

monkey,
tak baik gelakkan org tau! nanti kat neraka org tu gelakkan kamu pulak.

johan,
weh jojoe! baru hari tu aku kutuk kau ngan madey!panjang umo kau!! kwasyiorkor! teh sap!hahahaha!!

life,
ko suker kan intebiu dia psl aku? biar dia jwb..

miss N,
thx haha. weh kamu ada 'borhan' tak?

tasikmerah,
aku hanya mampu blushing. lenguh dah pipi ni..

ummu,
tolong bagi nama lain pls. nama maimon juga amat sesuai.

bantalgolek,
bantal tu dah koyak rabak.asyik kena gigit jer....

piah said...

laaa..ini je ke mimi yang di damba-dambakan..? hmmm...

Anonymous said...

Tempat jauh lagi di kenang,
ini kan pula tempat bermain.
Di mulut kata gedik,boring!!
tapi dihati,i still sayang u darling!
:)mamapower

alif-mikail said...

blog aok tetap no #1!

Serius ni.. tapi kenapa koi selalu komen bahagian last2.. kadang2 komen koi aok tak jawab (genggam penumbuk)

anyway.. angker jugak kisah mimi ni.. ok lah.. semoga bahagia selalu..

koi nak pergi muntah darah jap!
tak sangka jiwa karat jugak si yoshz ni.. hahahahah

alif-mikail said...

http://mimimalice.blogspot.com/

ni apesal koi takleh nak baca blog si mimi ni!

weh! kalau tak bagi baca baik buat batu blok cam bro rahimin.. buat banyak2 boleh jadi rumah..

err.. kenapa muka yoshz berubah secara tetiba ni?

lariiiiiiiiiiiiiiiiii

mimi said...

en yosh suh jawab:

life: thanks for the birthday wish. u nih baik hati betul lah. i cukup suka ngan u. jom jadik gf i jom! hehe. pastuh kita dedicate lagu "ku tunggu jandamu" kat yosh plak haha. thanks babe for the advice. ye saya akan kapel elok2 ngan en yosh.

utk soalan pssstt u tuh, en yoshz mempunyai hati yg sangat kecil. tengok jelah genggaman penumbuk dia alahai keciknya. hati dia agak kaca juga, tapi mata dia lebih berkaca...heheh...jawab tak soalan u?

hajime said...

apekah?

life is what happens said...

happy birthday 2 mimi gak...

perh!!...blog yg paling lawak penah sy masuk setakat nih..
mmg best..xrugi byr bil stemx..
ehehehe...:b

Anonymous said...

i do agree with piah..-ini ker mimi yang didamba-dambakan????
at first, ingat mimi x wujud.
second thought, ingat mimi cun..
reality, tak cun a.k.a tak cantik pun mimi nih...mcm getik a.k.a gedik jek..
mungkin itu yang yoshz suka..hmmm...

Rajuna said...

mimi mata kucing siam siak!

artsoul said...

laaaa,entry cinta lagi!

FarhanaLicious said...

betul betul jiwang nih!

Anonymous said...

what a declaration...respek, suspek la adik yoshzz. Mimi ur so dem lucky....:)mamapower

yoshz said...

piah,
ni aje la.dan ini la SEMUA.

mamapower,
eh, mana ada kata boring!lambat laun kena declare gak. saya pilih jadi bday surprise utk dia.hehe

alif-mikail,
no 1 ke? haha.koi ingat aok die hard rahimin.kalau komen akhir2 tu mmg berat sikit nak jwb.psl mood dah takder.so, komen la laju2 sikit ye...sori.kalau yg ni, aok dah muntah darah, baca blog tu lagi boleh muntah sampai keluar limpa.

hajime,
aku mmg dari dulu tak paham lawak apakah.

life is bla bla...
thx.ada lagi lawak kut.byk2an blog hopping.gud luck!

anonymous,
hek eleh. tgk gambar pun tau gedik ke? judgmental betul.dia tak pedulik pun dia gemuk ke, hodoh ke.
bukan mcm pompuan lain yg ada low self esteem psl gemuk, tak cantik.
pastu taruk komen guna anonymous.sheesh.

rajuna,
ko belum tengok dia mengiau sambil cakar2 bola benang lagi.

artsoul,farhanalicious,
ya betul. semua siti nordiana punya pasal

THANK YOU GUYS!!!KORANG MEMANG BEST. LUV YA!!

p/s: kata2 diatas tersangatla cheesy. tapi saya benar2 speechless

kecik said...

haha.yoshz.ko kawen cepat2,jgn lupe gtau. kompem ramai serbu

hajime said...

oh!
ia bukan lawak semate2...
'apakah' ada maksudnye tersendiri...

greenergrass said...

hahahah walau terlambat! happy bday mimi!!! kamu berdua mmg cute dari dulu! heheheh

raihashim said...

siapa mimi ni?
adeh. oh gerpren.
oh..
oh.. sedeynya
sob.. sob.. sob..

bunga binti nordin said...

huh!
sweet giler,bro..
another medium of express da love,huh~

:)

sinaganaga said...

Ya robbiiiii, anak saudara siapalah niiiiii??????