Wednesday, December 31, 2008

Mamalia berdarah melayu

Masa tengah baca buku Dr. Farish. Terjumpa pulak ayat ni. Macam best.

"Ada-lah sesuatu hairan,lagi terchengang aku sebab melihatkan dan memikirkan hal orang Melayu ini, belum sedar akan diri-nya, ia tinggal dalam bodoh-nya itu...
Maka mustahil pada akal, ada-kah orang yang tiada belajar itu boleh menjadi pandai sendiri-nya?"

-Munsyi Abdullah, Hikayat Abdullah

OK. Malam ni kita mabuk2. Celebrate new year. Entah apa yg kita nak celebrate pun tak tahu.
Janji nampak cool.

"SELAMAT TAHUN BARU DARI T.S.T.V!!"

p/s: bapak tak sedapnya bunyi TSTV. mcm saluran berita Taiwan je...

30 comments:

suhanazainal said...

Ada-lah aku tercengang melihat orang melayu pandai mabuk dengan sendiri-nya?

denanz said...

selamat tahun baru TSTV.

mimi said...

happy new yr sayang. i want to be the first person to wish you! let's end this year together as we had started it together...

mari kita berparti-parti ini malam! hehe. see u in a bit. jalan ampang jem. benci tul kene keje new yr's eve! hmph! * sambil flip fringe...(this is intentional, i AM akak bimbo after all)

mimi said...

demit denanz...u beat me by a minute! hmph! *flip fringe lagi sekali...

KARKADEWA said...

ah..
new year+mabuk2+melayu=sgt klise kah..??

selamat menghadapi tahun2 mendatang dgn jayanya...

kecik said...

ouh. kita bakal jumpa kondom yg bersepah. yeah. mari mabuk2, hum.

Che Sue said...

yaa mari mabuk oren..tapi aku rasa mlm kang oren lagi mahai dr beer..apakah?

Pengejar Masa said...

Oren = RM3.00
Kapucino = RM 7.80
Coke = RM 4.00


Tiger Beer = free flow.

Aku suka malam berparti.

raihashim said...

wokey TSTV!
weh ku tak pernah mabuk tau.
kalau pernah pun pasal mabuk laut.

Dzulkarnain Mohamad said...

mabuk la aku sat lg..start 6.30 p.m sampai tengah malam dgn trilogi lanun..

yo ho ho and a bottle of rum..

EM AN said...

aku pun pelik la, aku sendiri tak penah kot nak sambut new year ni.
duk umah nengok tb suda.

macha_sezs said...

party sampai terbalik?
lalala..

hurmm....

Monkey D Luffy said...

selamat thn baru

@t00neY r00neY® said...

ok..jumpe sane eh...Masjid Jamek kn?
kiki

paiseh said...

mati2 gua ingat channel baru..

btw hepi nu yer too..

corneamelayu said...

kenapa kena mabuk2?..x takut ke?..bukan kah setiap kali tahun baru menjelma maka semakin hampir ajal dgn kita...hmmm

sarloamd said...

jom capsquare. hoho

Hidemichimomotani said...

TSTV channel Taiwan
HNS channel pay-per-view Hongkong

Happy New Year kat kau dan pembaca blog kau!

darkk25 said...

ah..panda panda mu ar yoh

Kikuri said...

Aku pon nak mabuk! Mabuk root beer... Woohooo!!! It's good to be back!

Pherry Clucker said...

Kalau dah celebrate new year, memang boleh menjadi pandai mabuk2 dengan sendiri-nya, tak perlu belajar lagi.

Encik Bibir said...

meyambut new year adalah budaya barat

orensangkuit said...

hepi new year
gua mabok kat klcc
gile jem

alif-mikail said...

TSTV dibawakan oleh Minyak Gondorowo Poraiyi..

amacam? mabuk2? apsal aok ngandung ke? hahahaaha.. ha? ha? ha?

tak lawak ke?

padelkopak said...

vampire celebrate new year dgn darah bai!!

~hepy new year

budak_shinchan said...

pakcik yosh mamalia berdara.. ngee... selamat thn baru 2009.. mungkin ada org ckp xde beza setiap tahun.. pebenda plak.. bila kita nak tulis tarikh tak pasal pasal kena tukar '9'.. kan beza tu.. kim salam cekgu memon

kuih said...

"...seorang pembaca berita dan artis ditangkap dalam parti yg mabuk2...."

harap2 dalam pasti takde lah ko ye yosh...kalo mesti Mimi jeles hehehehehe

hepi new year!

tasikmerah said...

selamat tahun baru siaran tv taiwan!

ha ha.


.

yoshz said...

suhanazainal,
mana ada. org melayu belajar mabuk dgn sireh dan tapai dulu dgn nenek aku. first time baca eh? salam kenal. hamboi skemanya

denanz,
thx dnz!

mimi,
thk syg. haha. kereta mati la plak. rosak program.tapi takpe. makan nasik lemak kg baru pun ok hape.haha mengaku bimbo pun!
ala takpe. denanz wish dekat blog. u da first yg wish kat i.how swit

karkadewa,
klise sesangat. mcm drama petang2.

kecik,
kondom tu apa?

che sue,
minum air teh bunga sudah. kaler mcm sama.

pengejar masa,
air cap rimau? i tak main air murah2 ni..

raihashim,
mabuk asmara mesti slalu kan? ngaku cepat!

dzul,
apa2 pun stdby sebotol tanah...haha

Em AN,
alah alah. baiknya anak emak ni. mesti dah besar masuk universiti

macha,
party sampai tak balik la!

monkey,
yah. selamat tahun baru!

@tooney,
cari saya di saf depan. psl belakang takde kipas

paiseh,
ni channel bagus. takde iklan.

corneamelayu,
bukan semua orang takut mati. mungkin ibadah mereka dah cukup
T_T

sarloamd,
capsquare tu pun aku tatau katne. yow chuan ker?

hidemichi,
HNS ada banyak iklan tak?

darkk25,
kawe dok panda. kawe buduh mace anok beghudu

kikuri,
mana kamu menghilang daa? puas carik kat lost n found..

pherry clucker,
benarkah? kalau order beer kurang manis ada ciri2 bodoh tak?

encik bibir,
juga budaya buaya darat.pergh belit lidah aku

orensangkuit,
haha. padan muka. lenkali keluar awal.(padahal aku pun sangkut)

alif-mikail,
minyak apa tu woh? gondorowo tu bukan mesin basuh tingkap ke?

padelkopak,
aku hanya makan darah kurang manis.

budak_shinchan,
bagusla. nombor 8 lagi susah nak tulis

kuih,
aku dgn parti2 mmg tak sinonim langsung. anti sosial katakan..

tasikmerah,
cis. bukan nak wish aku

suhanazainal said...

yoshz,
ade la 2-3 kali bace dah tapi kali tu baru rase nak komen. salam kenal gak.

dasat ah nenek ko.