Friday, December 12, 2008

Mogok yg bongok

HARI ini saya ada sikit tak puas hati. Saya nak melahirkan rasa tak puas hati saya kepada bos saya. Secara praktikalnya, ini adalah mogok lapar. Pasal saya belum breakfast.

Sebab apa tak puas hati, saya tidak mahu mendedahkannya lagi. Takut bos lain baca blog ni.

Untuk memastikan keberkesanan protes saya, saya berjalan dgn gaya yakin. Postur kena betul. Dada kedepan. Muka kena tabah. Spek mesti lap elok². Baru dia tahu saya serius. bukan main-main.

Lepas menyuarakan protes, muka bos berubah. Dia mahu discuss after lunch. Katanya, lah. Saya jadi kesian. Tapi, jangan haraplah saya nak tunjuk. Ok, i'll see u after lunch. Saya paling muka, pandang tempat lain. Terus blah.

Gedeguk!!

Terlanggar tong sampah pulak. Bodoh. Takde mata ke tong sampah ni?

Markah lakonan: Tolak 10.
Penjiwaan watak: Tolak 20
Markah kebersihan:
bergantung kepada jumlah sampah berterabur yg berjaya dikutip semula.

Abis camner nak mogok lepas lunch ni? Karisma saya dah calar-balar.

33 comments:

suya said...

hahahah.....
memule cam kesian
pastu camm hahahhahahahhahahha

kem said...

mmg bodoh tong sampah tu.
lenkali pas dh terlanggar tu..buat2 la terajang menatang tong sampah tu..
bg nmpk lbh macho mogok ko tu..
hmphh!~

rahimin idris said...

mogok ala2 gandhi la wei..

chucky said...

mogok mesti diteruskan
tp,kalu lps makan,kene tukar bukan mogok lapar....
mogok kenyang

Encik Bibir said...

utk mogok kenyang, kau harus bukak spek, mata terkebil , menguap-nguap ,
mengeliat 90 darjah kebelakang .bile smpai kt meja kau tido.

amacam?

darkk25 said...

mogok? pesal tak buat rusuhan je

Hanim said...

mogok lapar? ish ish ish

ney said...

kenapa tade adegan hentak meja?

budak_shinchan said...

ler.. nak mogok tu mogok ler.. ni pesal babitkan perut.. x pasal pasal perut lapar.. sian perut tu.. pakcik ada ati perut kan.. sayangi perut anda! ngee~

Anonymous said...

nape kalau mogok, nak kena berlapar, mogok tidur ke, mogok tak nak kerja ke, mogok bogel ke...tak boleh ke....gulp...ada sanggup?...:)mamapower

Monkey D Luffy said...

takper2... kita guna strategi lain

yoshz said...

suya,
cheh. bukan nak support..

kem,
hehe. aku dah siap bagi kaki pusing chun li dah kat tong sampah tu.

rahimin,
tak kuasa aku nak pakai baju ihram tu. kepala botak lagi..

chucky,
mogok kenyang camner plak? makan sampai gemuk?

encik bibir,
itulah mogok yg paling bastard dlm sejarah bos aku nanti.haha

darkk25,
taknak ah. nanti bos aku bwk keta bomba spray air laju2.

hanim,
ya. taknak makan mcd dah..

ney,
itu cliche filem melayu. aku citer tamil.

budak shinchan,
perut saya disayangi cacing kerawit.

mamapower,
takkan nak mogok bogel kut. nanti habis mata org kena glaukoma.

monkey,
apa strategi? suruh keeper skor?

Dzulkarnain Mohamad said...
This comment has been removed by the author.
Pengejar Masa said...

sepatutnya lepas terlanggar tu kau pura2 jatuh dan meraung kesakitan sambil ugut nak saman bos. Mesti mogok kau berjaya dgn cemerlang!

@tune® said...

markah byk kene potong...sejajar ngan bonus jugakkah?

bokbon said...

tersepak tong sampah? mesti bos lu terbahak berair mata. haha..haha..ha..

Che Sue said...

mata tong sampah tu letak kat lutut kot..markah tong sampah aku kasi limebelas ribu je arr..buley?

Kikuri said...

Aku rasa, nak lagi berkesan buat time bulan posela. Gerenti menjadik!

macha_sezs said...

eh.bro. lu sudah menggoogle aku?? haha..

masa tersepak tongsampah tu ko terjatuh tak??
kalo jatuh aku nak kasik markah persembahan..haha

hajime said...

ko mogok lapa wat ape...
bos ko rilek je makan...
mogok la xmo wat keje...
baru leh kene buang!
pastu sure xde tensen2 dah...

Dzulkarnain Mohamad said...

memang la reputasi kau dah calar balar..patutnya kau sepakkan lagi tong sampah tu 2,3 kali.

lepas tu blah mcm tu je..

Sebelahkirilagikahakunanti? said...

aku pon nak mogok la...
mogok kenape ramai boss dtg hari sabtu..hahah

mimi said...

abg,

mimi minta maaf ye. abg bersungguh2 meminta support dr mimi setelah berlakunya insiden nih. abg terus berym dgn mimi utk menagih simpati. sebaliknya, mimi terus tergelak terbahak2 selepas mendengar cerita abg ini.

maafkan mimi. this was just too good to pass a laugh! hihi. takpa, i still lef u. nasib baik tersepak tong sampah, if tersepak meja, hah lagi sakit kan kan kan?

sarloamd said...

ko patut coverline menari lagu geli mat. baru bos ko rasa ko kelakar, dan rugi kalau buang orang macam ko. =P

artsoul said...

kahkahkahkahkahkahakahha...gelak guling-guling...

yoshz said...

pengejar masa,
ya ke? aku rasa makin kena sepak adalah.hehe

@tune,
tak sejajar langsung. takpe, aku tipu claim mileage nanti.

bokbon,
alah dia sengaja je bersubahat dgn tong sampah tu. mcm aku tak tau...

che sue,
mana boleh. lakonan tong sampah kaku.sebijik mcm errr...tong sampah!

kikuri,
haha. boleh tapi aku buat lepas buka la.semangat sikit...

macha,
belum google. aku nak redtube kan ajer.aku tak jatuh.phew...nasib baik tak pakai high heels

hajime,
aku bukan sengaja mogok lapar.tapi tak sempat tapat McD.lagi cilaka rupanya kantin tutp. haji muhd malang betul la!

sebelahkiriblablabla...
ramai ke datang? banyak la ma...ja...! eto neh!

mimi,
ish tak baik tau gelakkan abg. tapi takpe. abg dah gelakkan mimi masa terlanggar almari tempoh hari. tersepak meja? tak tau la yang. tapi almari's the worst.kan kan kan? lef u too. dah, jom kita main text twist!

sarloamd,
kangaru patahkan shinguard amaaaaar....
menarik! pejadah sarloamd ni? nama shahril dah elok2 dah.

artsoul,
guling-guling atas pasir baru siok. rasa cam..ah taknak cakap la

yoshz said...

hek eneh. camne boleh lupa jawab komen dzul. tu la sapa suruh tak tutup muqaddam kalau tak baca. kan dah pelupa mcm liquid paper.

2-3 kali la aku kena kutip sampah tu balik dzul oiii....

yanhashim said...

hahaha-
gila la.
tong sampai tu buat kacau daun je.
hampeh.
buta punya tong sampah.
bukan buta.
dia rabun.
sebab tak pakai spek.

mimi said...

shaddap up about the almari!! that was one clumsy incident i wished had never happened in front of u. coz i know u will bug me abt this to the grave. damn damn!

lef u too. ;) jom text twist ngan perkataan "mohel" hahahaa

Hidemichimomotani said...

Lain kali berlakon tanpa props!

yoshz said...

yan,
tong sampah tu buta. dia duk situ nak jual tisu sebenanye.

mimi,
no.im sure ada lagi insiden lebih buruk/funny nanti. hehe.
home, helm, mole!

hidemomichi,
mana boleh berlakon tanpa tong sampah? mana nak buang air kotak pelakon nanti?

nuyuljana said...

hahaha.

pesal xmasuk jew kepala ko dalam tong sampah tuh?

:))

lin said...

性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,ut聊天室