Thursday, December 4, 2008

Peribahasa yoshz

Ibarat melepaskan panda yg tersepit.


Mendukung panda yang hidup.



Masuk kandang kambing mengembik, masuk kandang panda errr....apa ni?


Macam panda masuk kampung.

Nyamuk punya idea: Panda di hutan disusukan, anak di rumah mati kelaparan. (tak kreatif langsung kan dia tu?)

Ibarat panda dibelah dua.

45 comments:

dawning said...

comel panda2 tuh

suya said...

ko sgt suke akan panda.ade juin kelab panda remaja skolah.?

darkk25 said...

masuk kandang kambing mengembek,masuk kandang panda.. mempanda-panda mu ah yoh.

Che Sue said...

seperti panda jatuh ke riba..

MIK'YAL said...

adakah anda obses dgn panda?

sultan said...

kah kah kah... aku sengih cam panda busuk bc peribahasa ko ni...

SAYA BUKAN NAMA SEBENAR said...
This comment has been removed by the author.
Qaseh.Darwisy said...

he..tau la ko bizi..pandai pandai..

SAYA BUKAN NAMA SEBENAR said...

1st time gua nak comment kt sini. been following this blog for quite some time actually. good one - "ibarat panda dibelah dua". klu arwah nenek gua baca ni, mesti dia pesan kat gua sebelum dia meninggal, "biar mati anak, jangan mati panda" nasib dia dah gerak dulu

yoshz said...

dawning,
comel gila. rasa cam nak tampar

suya,
aku ada amik elektif seni pertukangan panda.

darkk25,
haha. panda jarak panda tekukur.

che sue,
kalau takut dilanda ombak, masakan berumah di tepi panda? ha jawab!

mikyal,
Obses no tiga kut. No 1 dinaso. salam kenal.

sultan,
panda adil panda disembah.

qaseh,
ni la namanya desperate panda.

saya bukan nama sebenar,
terima kasih kerana mengikuti perkembangan blog puaka ni.arwah nenek anda sangat penyayang dan dinamik. itu 'panda'ngan sayalah.

ami schaheera said...

yoshhhhhhhh! comelnya panda2! saya ada satu folder gambar panda.. ahihihihi comel kan kan kan? rasa macam nak bela panda je kat rumah..

tiba2 teringat panda mati terkejut dlm cerita tropic thunder -_-

Izzah Abd Malik said...

ha-ha=)
macam dah gila panda,yes?

macha_sezs said...

ini buat saya marah!
saya amat cemburu..
mana entry cipan yang anda janji kan??
*bagai panda tercium kambing*
fikirfikir kan..

@tune® said...

dah mcm world wife fooundation suda ini blog

Little Berry said...

haha..bila la bole apply peribahasa2 ni dalam kegunaan seharian?

shahril mohammad said...

Masuk kandang kambing mengembik, masuk kandang panda, memanda

*loghat terengganu. maksudnya = memandai

o-y-e-t-t said...

takde gamba panda mengongkek?

Anonymous said...

nak tanye en yoshz ni, kenapa suka panda, nape tak monyet ke, kucing ke?...:0mamapower

dialicious said...

comel sgt pic2 tu.rase mcm nak setat bela panda esok gak!hehe.Sepanda panda panda melompat,akhirnya tak kurus jgk!hihi

redza said...

yosh.. gambar no 4 tu aku rasa sesuai sket kalau .. panda di hutan di susukan .. anak di rumah mati kelaparan

this.is.not.me said...

di mana bumi dipijak,di situ PANDA dijunjung

ahaha
anda dan panda amat sinonim
satu pencapaian yg mengagumkan.

yanhashim said...

ni apa kes panda panda panda nih
pandanisim ke apa encik yoh?

Monkey D Luffy said...

baca blog ni umpama baca blog panda... ini peribahasa aku lak

secret admirer said...

panda nya enche yoshz mencipta peripanda baharu. (peripanda = peribahasa. kamus oxford page 125. silakan rujuk)

Kikuri said...

Ibarat panda dibelah dua?! Those are the cutest things ever! Abe Yoh, what's wt u and panda lately? Plan nak ternak panda ke?

Encik Bibir said...

sape plak bg idea nih?

panda punye susu , budak yang jahat dpt nama

antusabun said...

Haha..panda di belah dua... sempoi gila lawak lu...

yoshz said...

ami,
comel mcm haram. apalagas share la folder.
IP kau aper? Haha...simple jack!
Ma ma ma ma...

izzah,
takla. tapi aku hormat 'panda'ngan kau.

macha,
dah bagi kan hari tu dlm sudut komen?

@tune,
wife? aku kawin ngan panda ker?

little berry,
anda boleh gunakan ketika peraduan mencipta slogan pada hari panda sedunia.

shahril,
memanda menteri tu menteri yg buat pandai ke?

oyett,
ada. search youtube 'aksi pandagari terlampau'

mamapower,
saya suka dinaso! dinaso! panda ni hobi sampingan jer..

dialicious,
hahaha.lawak la. aku bagaikan panda layu di tasik madu.

redza,
alamak ye tak yer jugakla. aku ibarat diluah mati panda thx. aku edit nanti.

this is not me,
cis!!berani kau! kajang pak panda....

yanhashim,
No. Im living in Pandaemonium

monkey,
blog panda tulis bahasa cina.pastu semua hitam putih. haha

secret admirer,
kawe dok panda...ok lah peripanda. daripada simpulan panda.hodoh sangat bunyinya.

kikuri,
buat apa ternak panda. dah la makan banyak. kalau pencuri masuk bukan dia menyalak pun.buruk sangat rupanya nanti..

encik bibir,
cis nak lawan pantun ker??
Pulau Panda jauh ke tengah...

ha sambung!

antu sabun,
Cakap siang panda-panda....

rahimin idris said...

air yang tenang jangan disangka tiada panda takde ke?

orensangkuit said...

panda panda panda
pemes laa panda
lepas ni panda glem dr tuan punya blog sendirik

yoshz said...

rahimin,
mana ada panda. "cuma ada 9 ekor buaya yg bodoh" kata sang kancil kepada buaya kaler pink itu.

oren,
thus spake the panda. ok tak?

alif-mikail said...

so cute.. nak gi china.. nak amek bawak balik..

er.. panda ni terer kungfu kan?

dari bela anjing yang kena samak baik bela panda!

orensangkuit said...

incik yoshz

boleh sajo pakai nama itu..
lepas tu biar tuan blog ni perot lak macam panda..baru macam

" seiring dan sejalan sebijik macam panda"

ok tak?

biskutrajin said...

bagai panda mmendapat susu la..

tasikmerah said...

ibarat hanjing dgn panda tak de ke weh...?

:p


.

kecik said...

ko pehal yoshz.misti badan ko ala2 panda nih kan?

macha_sezs said...

oh.tu kire post eh?
ceh~~~
bagai panda mengajar anaknya berjalan..

epal said...

hahahahhaha dari smua yang ku tengok PANDA ja yang byk heheheheh ni bapa panda ya heheheheh sori!!!! kidding ja hahahah

redza said...

2-3 panda berlari,
mana nak sama si panda belang,

ewah..

pandaholix said...

aku akn bela panda suat ari t

yoshz said...

orensangkuit,
hoh. perut aku kan keras. boleh gosok baju.

biskut rajin,
iklan susu ke ni? panda pun mcm matahari!

tasikmerah,
takleh. panda musuhnya pemburu haram dan penebang buluh. takkanlah ibarat panda dengan pemburu haram dan penebang buluh.
tak sedap bunyinya.mcm judul filem seram je.

kecik,
aku lagi gemuk. lgpun aku pakai spek

macha,
ye la. panda dulang panda serpih!

epal,
Papa panda la! owh. idea!

redza,
Ol mcdonald had a farm, e i e i o..
and on his farm he had some pandas,
....
eh alamak bunyi panda mcm mana?

pandaholix,
belalah. tapi jgn konpius dgn tabung WWF. tercekik duit syiling nanti.

UnaChenta said...

A quick black n white PANDA jumps over the lazy YOSHZ!

syud.L said...

gosh. ok ni gile klakar.
u got a great sense of humor dude!
permission nk link eh?.

Zatyness said...

ROFLMAO.

panda comell. haha

Dzulkarnain Mohamad said...

hahaha..
dh terlepas lama n3 ni. lambatla aku komen..seperti panda pulang petang..