Thursday, January 22, 2009

Filler - Uncle Chin

Di tempat kerja baru, ada seorang bernama Uncle Chin. Beliau sudah berumur. Sangat fasih berbahasa Melayu. Dia berpengalaman dalam hal-hal kamera litar tertutup. (CCTV)

"you jangan ingat orang install itu cctv mau tengok pencuri saja...kadang² bos mahu install dekat mesin punch card sana" dia cakap.

"apa pasal?" tanya saya.

"haiya..dia mau tengok ada olang mau tolong punch utk olang lain laa..."

"owh. itu mcm. banyak pandai ah.." saya berpura-pura kagum. saya hanya mahu dia tutup mulut. orang tua mmg suka eksyen dgn orang muda.

"ya la. orang bisnes memang licik. Banyak tipu muslimat"

Kata Uncle Chin.

32 comments:

darkk25 said...

kih2..anda masuk kilang cctv pulak ke?

Fiziy said...

tipu muslimah la.. HAHA

FionaHafiz said...

semat la uncle chin..
hohoho teguling2

@t00neY r00neY® said...

lepas ni xleh ske² tido sesuke ati la..
cctv napak

o-y-e-t-t said...

sape plak yg nk tipu muslimin?

Monkey D Luffy said...

patut ler ada cctv kat punch card kami...

hahaha

Kikuri said...

So, kira kau antara muslimat yg dia pernah tipula? Aku muslimah.... errr... muslimin camne plak?

the elf said...

mule2 tak paham pekebenda la yg mu cuba citer ni..then baru perasan yg tipu muslimat. hahahah. anda bagi saya gelak 2 saat tadik. trimas!

macha_sezs said...

aku ingat ko jadik cekgu.
join kilang cctibi rupenye.

ni watak baru ke?
mana part kene cincang?
ah.kencing lebih la lu bro~~

ABANG AN-DY said...

Kapitalis tak environment tempat kerja baru lu? Berapa ringgit kopok lekor dia kat situ?

Encik Bibir said...

lpas ni kau buat lagu meet uncle chin la plak

Che Sue said...

ah aku mula ilang punca pe ko nk sampai kan ni...biasa aa gua baca sekipas lalu je..

yoshzdahstartkejebaru said...

aku rase mesti byk cite psl uncle chin lepas2 nie.. hehe

this.is.not.me said...

adekah anda pun slh seorang pelakon cctv tersebut??xD

alif-mikail said...

hidup uncle chin..

aok sudah tukar kilang china pulak ke? har har har hajime..

Donut said...

uncle chin memang licik..selicik tupai..

paiseh said...

hoh..! tipu atas tipu nih..!

suhanazainal said...

aku tak serasi dgn punch card. selalu terlupa. ok gak kalo ade cctv. ade bukti kalo terlupa.

Pengejar Masa said...

sila nasihatkan uncle chin ttg tatabahasa yang betul

kem said...

AHAHAHAHA
tipu muslimat!
AHAHAHAHA
adei..bodohnye..lawaknye..sume2la
haha

chucky said...

aku selalu tipu muslimat tehadap pekerjaan aku
mintak2 barakah

suya said...

alhamdulillah...uncle chin semakin pandai berbahasa melayu.

tasikmerah said...

mesti dia pun handal bab2 tipu muslihat nih.... aku rasa lah~

:)

sarloamd said...

untuk tahun baru cina ni. kau hadiahkan la dia kamus dewan bahasa dan pusaka. balut dengan pembalut merah.

Anonymous said...

itu uncle chin saje buat gempak la konon, budak baru maaa....Dia tak tahu itu budak baru, lagi pandai maaaa.....:)mamapower

Pan said...

uncle chin punye bm TERBAEK!!!

tipu muslimat abah die!!!
haha...

kecik said...

pastu ko jwp ape yoshz?

mugiwara said...

tipu muslimat dh terkantoi...
snang a ko crik line clear yg len...

KARKADEWA said...

cilakak itu uncle chin!
manyak kuat tipu musibat!

CiKKERR said...

Bagi kat aku no tepon uncle chin tuh jap?! aku nak sekolahkan dia.. wakakakaa...

yoshz said...

darkk25,
kilang kamera jenama mukmin

fizy,
tipu muslimin la

fionahafiz,
semat mcm muslimat kan?

@toon,
boleh je. cctv tu agak wasatiah sikit

oyett,
israel. haha

monkey,
itu mesti kerja uncle chin

kikuri,
muslimin ditipu oleh uncle lucifer wa'al diaboli

the elf,
2 saat je? aku taip dah seploh menet

macha,
sabar la dulu. aku kena intro lucy liu dulu

abang andy,
sini aku balik umah suruh mak aku goreng kopok terus. lagi senang.

en bibir,
boleh. tiada bintaaang...wraaakuuuhhh.....

che sue,
dah kena denggi berpipiyapong ke?

yoshzdahstartkejebaru,
tgk la dia ada buat kelakar lagi tak. haha

this is not me,
aku biasa main ejek2 depan kamera jer

alif,
hajime tu ko toksah kawan

donut,
licik mcm harun salim bachik

paiseh,
tak paham aku. ko isap dadah eh?

suhanazainal,
lagi memalukan bagi org yg tak reti guna mesin tu. habisla gambar dia tercangak-cangak pun ada rakam

pengejar masa,
dia kena buat pembetulan kat papan hitam ni

kem,
haha. ko tak tau seksa nye aku nak tahan gelak.

chucky,
tipu sikit2 dah le. tipu hadhari

suya,
subhanallah. ada sedikit hidayah sebenarnya dia ni. mesti tgk astro oasis

tasikmerah,
sangat pandai...buat kerja 2 jam. pastu minum sampai abis kerja

sarloamd,
takpe. aku bagi dia kamus islam hadhari straight. konfirm kita dapat sedara baru

mamapower,
budak baru belog dia ada chatbox. itu yg paling hebat tu

pan,
ala...tipu wasatiah je tu

kecik,
aku tahan gelak 40 menet.

mugiwara,
tipu muslimat dia sangat izhar khalqi. terang,nyata dan jelas.

karkadewa,
ni la pembohongan mughallazah nama dia

cikkerr,
gila ke? sekali dia yg tarbiah kan kau. mati.

Kikuri said...

Lucifer memang jahat! Waima Adam Hawa pon dia tipu skali!