Sunday, February 15, 2009

Meet Momo the Prince.

Bonjour, madamoselle. <--cikgu ejaan, sila betulkan


Dlm masukan sebelum ini, Valsa Nine telah komen:


"wah. yoshz, aku pun nk order mimi satu blh x?
mimi yang versi lelaki, leh aku tukar nama jd momo la..
crkan aku momo satu ye.
tapi aku xnk kasi momo pasport, kalo die nk pasport, kne wat pasport bersama..
momo kne bawak aku skali kalo nk g jepun ka, amreka ka, mana2 ka..
momooooooo.... ^-^"


Sebagai seorang abg blogger yg prihatin terhadap keluhan para pembacanya, saya pun tolong google kan momo. Mana tau dia ada frenster ke aper..


Taip: 'momo friendster' di enjin carian google. pejam mata.

Baca Qul a'u zubirabb...


Voila!!


Hambik kau, valsa! nak momo sangat!! sila ikut mr prince anda ke paris!


"valsa jgn nakal, nanti i gunting u tau. snip snip"

Adorable kan, ihiks.
Jangan lupa, tambah dia di frenster anda.

http://profiles.friendster.com/62883168

Mungkin inilah makhluk tuhan yg paling seksi.

Valsa, tak apa. Kamu tak perlu balas budi baik saya. Saya ikhlas takaful menolong anda.
Saya juga mendoakan anda dan Mr Prince anda berbahagia di sisi Eiffel Tower.
Ajak la saya dan Mimi kalau ada nasik minyak yerr..

p/s: teringat watak Mr. prince dlm One piece.
"Orewaa...mista prinsuuuu"-toni toni chopper. ke mr 2, bon clay?

32 comments:

yoshz said...

omg baru ku sedar momo ni minat anime jugak. no wonder kingki nak mampos.

mimi said...

orewa mimi des,

hihihihi...entry yg klakar. tak sangka u gi menggoogle nama momo. AND END UP ADA PLAK KUAR SEARCH RESULTS! hahaha...

chotto matte kudasai...mimi nak enjoy my starbucks double shot espresso con panna in a can...hihihi...sugoi!! komban-wa sayangku...jap lagi saya call iyer...

aishiteru,
mimi

@t00neY r00neY® said...

erk?
gua bajet momo ade kedai momo di mesia

konfem kaye valsa itu

macha_sezs said...

eh.mana sambungan cekgu yang marahhh

Qaseh.Darwisy said...

hahhaha...semoga berbahagia hendaknya..ok la tu..

Kikuri said...

Wahhh... esem siyut MOMO! French lagi tuuu...

Je'taimme!


cekgu betulkan ---> Mademoiselle

Dzulkarnain Mohamad said...

eee..meluatnya aku dia pegi buat muka macam tu..

Princess Liyana said...

ha ha ha...lawak je

stu_comot said...

wahhhhhhhhhhhhh, x aci!!mmh prihatin la encik yosshh!!xaci!!huh!!

Monkey D Luffy said...

adoi.... sweeet jer muka... hahaha

kecik said...

waha yoshz! ko mmg berjiwa rakyat!

sanggup meng googgle kan untuk pembace.asal x guna google earth skali?

mcm ni leh r kitorang up ko jadi ahli parlimen ampang jaya

Pengejar Masa said...

gila kingki mamat nih. Mimi x jeles ke?

shahril mohammad said...

hahaha.
boleh aku bagi sidekick kat mole momo tu tak?

HazirahMahadzir said...

T__T
**tanda terharu dgn keprihatinan incik Yoshz**

kau memang berjiwa rakyat la Yoshz!
xD

darkk25 said...

buleh tahan jugak mamat nie..

pass kat gadis-gadis okeh?

valsa nine said...

ke hadapan abg blogger yg prihatin,

kamu jumpa momo saya? wahh
suka nyee hehhheeee

adehh..
hurm, saya rasa momo ni namanya momo sebab dia ada MOLE kat muka dia. MOMO the MOLLY, maybe?

hahaha.. aku memang tak tahan weii.. gelak guling-guling yg extreme ni.
ko kasi momo yg comey semacam ja..
ade harapan ke die nk tanggung aku??
silap2 aku pulak yg jd MIMI kat si MOMO ni..

hahaha..

btw, thanks yah sbb kenalkan kami..
hmm.. aku rasa ko blh la bukak YOSHZTER pulak.. tempat jodoh bersatu hati..amacam?

*wink wink*

p/s: aku mau nge-date ini... hahahahh

tasikmerah said...

ni mesti pesen lipas lalu panjat kerusi nih. ha ha.


.

Pan said...

momo ni bukan mmbe baik ko time skola dulu ke???
haha...

Encik Bibir said...

tahi lalat ala-ala phua chu kang

yoshz said...

mimi,
haha. lagi susah nak percaya thats he's french!
okay. enjoy ur starbucks coffee since kat sana take boikot-starbucks movement.
hehe. aishiteru!

@tooney,
bertuah betul si valsa tu.

macha,
maleh la pulak nak buat. dah putus asa dah.

qaseh,
amin. kawin ngan org perancis lagi tu..

kikri,
merci beaucoup! mademoiselle!

dzul,
eleh...suka cakap suka dzul.har har!

princess liyana,
tak berkenan ke kat dia?

stu_comot,
ya sila hantar surat utk minta nasihat yer.

monkey d luffy,
awak siok kat dier eh?

kecik,
hahaha! takmoh jadi ahli parlimen ampang!

pengejar masa,
nak jeles ke benda? dah la jantan. tak hensem lak tu
aku takkan sentuhnya walau kami berada di penjara sekalipun.

shahril,
bagi chopkick terus. tapi kalau aku tak rela kasut ku dicemari kulitnya

hazirah,
ya ke jiwa rakyat? aku selalu rasa aku ganas, brutal dan berjiwa gusti-gusti.

darkk25,
pass la. bagi no tipun dia sekali

valsa nine,
aku rasa masa dia sekolah kebangsaan dulu org panggil dia mole-mole.
sebab tu lekat nama momo.ler apa salahnya tanggung dia.
berbaloi punyalah!

tasikmerah,
ni sutun perancis. sedap kalau di'saute' dgn minyak zaitun.

pan,
ye la. aku rasa pernah tukar setem ngan dia.

en bibir,
tah tah dia kut! cuba pakai rambut gulung2 tu tengok..

Kikuri said...

Ah oui! Je vous en prie.

Hidemichimomotani said...

Yess, selamat aku menyorok time ko googling tu!

sultan said...

peh... org perancis tu... kompom romantik...

paiseh said...

kalu jodoh tak ke mana.. hakhakhakhak.!!

Che Sue said...

gediknye pose mat ni..
mana a ko ceduk ni?
google? terlebih rajin sgt tuu..
malu aku nk guna ayat kingki lagi dah selepas momo ni menggunakannyer..huhu!

suhaili said...

Hai yoshz..dengar lagu I’m yours by Jason Mraz tu saya mesti teringat entri n komen2 dalam blog awak yang saya dah khatam baca..menggeletek jiwa, baca komen je pun da boleh tergelak2 kat depan pc.

eija maskulin said...

huh, ko ada masa utk buat ini sumer....bagus..carikn utk aku jgk...kwn² bilang aku giler keje..sdgkn aku BYK keje..bukan giler keje...

p/s: aku nk gagah perkase mcm hercules tp lucu mcm jim carey, kacak mcm hugh jackman, romantik mcm jalaludin hasan. :)

akuyangsibukdengancuti said...

HAHAHAHAHAHA!! kiut la pulak kan si momo tue! smpikan aku pon rase nak add dia. hihi mesti dia pelik tetiba ada org malaysia nak add dia.. kuikuikui

yoshz said...

kikuri,
si.adios amigos.(demit mana aku tau french)

hidemichi,
hoi, nyorok dlm rumah mana aci. kira balik.
5,10,15...

sultan,
jaimme mervou deli france.mocha choco lata ya ya..

paiseh,
betul. kalau hodoh lagi tak ke mana2.

che sue,
jgn usyar gambar tu lelama. nanti ur hubby merajuk kau tidur kat bilik air.

suhaili,
dah khatam baca. alhamdulillah.
boleh la buat pulut kuning ni.
padahal aku tak suker pun jason mraz.

eija,
biar betul kau ni. demanding mcm LHDN.
ex bf kau takde pun ciri2 diatas. hahahah!!
ok nanti aku suruh shaton carik. dia takde keja.

akuygsibukdengancutimcmperlukenamapjgmcmni,
mesti hit dia bertambah2. haha. ja..

akutakjadinakaddmomo said...

ookk aku br tgk pics dia yg lain. err no offence but he looks a bit.. gay kot??! straight ke dia tuh? profile pic takleh bla ok! *gelak guling2!*

yoshz said...

mana la aku tau. cubalah kamu bermoulin rouge dgn beliau.

eija maskulin said...

hahaha sebab tuh laa diorg jadik EX BF... bukan laki aku.. sebab xde ciri² yg aku sebutkan itu... tp aku musykil, shaton kn dh keje... xkn laa dia dh x keje skang nih....ermmm xper... carikan utk aku....