Tuesday, March 24, 2009

Mentari pecah '09



**abg spray. yg tidak pandai berposing psl terlampau humble


Hari sabtu hari tu saya pergi sunburst. Pada mulanya mmg malas nak pergi sebab open air. Panas. Nanti kulit hitam. Lagipun byk posers. Tapi, thx to Mimi yg mendapatkan tiket murah. RM100 je apa la sangat. Tak luak duit makan saya sehari pon.


Saya pergi dgn menumpang kereta Martol. Saya malas memandu. Maklumlah, saya dah biasa ada driver. Kdg2 nak jugak rasa mcm mana hidup susah.


**dua org yg bakal artis yg gagal sdg berjalan sepi menuju matahari...mungkinkah ada sinar bagi mereka? mcm takde. sorang dah kawin, sorang lagi ermm...banyak assignment.


**org msia yg mcm tak pernah tgk poskad.


**urgh. org putih pun tidak ketinggalan untuk berasa batak.


**ampaian foto. serius tak faham apa motip.

*kalau ada sumo di ladang...


**bolehla dua badigol menguji kekuatan perut (freaks, but not on leashs)

**perahu setim. sedaya upaya membuktikan dirinya halal. tak laku pon..



Kita berhenti seketika untuk pesanan penaja...

Iklan Maxis:

Ketika band Nidji melakukan persembahan, Yoshz menalipon Mimi yg berada di San Diego.

"Sugar buns, i dedicate ur fav song, Kau dan aku!"

Saya pasti Mimi berasa seperti berada di konsert bersama-sama saya. Akibat rasa terharu, dia menitiskan air mata. How sweet kan?

Maxis, merapatkan anda dgn insan tersayang walaupon jauh nak mati.

Maksud sebenar iklan: wah wah bukan main ye korang. Hujung bulan nanti sampai bil, dua-dua akan rasa terharu sambil bercucuran air mata.

**cilakak, dah habis konsert baru saya tau lagu tu adalah hapus aku, bukan Kau dan aku. Ni semua martol punya psl yg salah bagi info. Manala saya tau lagu2 hindon ni semua..

Apa pun, persembahan Nidji mmg mantap. Saya terkesima jugakla sikit2..










Dan ini pula benda yg ditunggu2. habis ni terus blah. Pada mulanya terdapat gosip liar yg tersebar mengatakan si pendek Joey jordison, drummer slipknot akan menggantikan tempat drummer KoRn. Saya berasa ghairah sekali.

Malangnya, saya ditipu. Entah mamat mana ntah yg main deram mlm tu. Mimpi indah saya bertemu drummer idaman musnah ditusuk sembilu kasih.

Jon davis dan rakan2nya, menghiburkan para hadirin (termasuk posers yg cuba mengangguk2 kepala nak tunjuk mcm boleh layan la kira) selama adala sejam kut. Siap encore tiga lagu lagi..








Anyway, to those who missed the event, I have but one thing to say...

Mmm tak tak mmmm dak dak naimahh!
Da bummm tak tak ummm tak dak imah!
Boy, something ain't boy....
Boy, some ningga na ningga!! Huishhhh...
Warkkkkhhh........

30 comments:

Donut said...

korn nyanyi lagu ape yosh?

yoshz said...

banyak lagu baru yg aku tak tau title. yg lama Adidas, falling away, blind, clown, faggot. lagu lara croft tu pun ader.

oh yes, we will we will rock you pun ada. kasik up sikit penuntun.

corneamelayu said...

incik yoshz menonton Kumpulan Jagung la...ada jualan bertih jagung tak sempena kedatangan Kumpulan Jagung tu?

Pan said...

haha...sumo 2 cm bangang je...

neway...
overall amacam sunburst 2??

@t00neY r00neY® said...

aiseh...xkan sore ko yg nyayi lagu nidji tuh?
sungguh ke san diego pitchinye

buih said...

apehal yang band2 ni semua bawak choir sumbang ni yoshz?

1412 said...

Mmm tak tak mmmm dak dak naimahh!

ada hubungan sulit dengan naimah rupanya si jonathan davies ni.

Phoebus Athenos said...

mari kita ceritakan ketidaksopanan abang yoshz di sana~~~~~~

btw, aku fuck gile dgn nidji...dah standby depan stage tunggu butter perform...nidji sambung lagi 2-3 lagu...panterat btol!

macha_sezs said...

maaf.aku gagal faham la ayat2 yg last tu...
care to xplen kepada aku yg noob ini??

HazirahMahadzir said...

perahu stim yg paling tak senonoh yoshz!

ahaha~
xD

mimi said...

sayangku yg sungguh sumbang suaranya,

THANK YOU SO MUCH!! SANGGUP CALL I UTK BANYAK GILA LAGU!! i kat san diego nih pun sempat melayan nidji dan korn kol 2-3pagi (waktu san diego). haha. best best! tunggu je lah phone bill awak ye...uhuks...

eh eh bila masa plak i bercucuran air mata?? excuse me, takda merr..i tengah syok tido masa u call tuh, dahlah bising gila. dahlah martol cakap erykah badu ada masa sunburst! damek bakara martol! haha.

anyway, thanks sayang. utk pengetahuan korang suma, line-line terakhir dlm entry nih adalah yoshz cuba meniru john davies in freak on a leash. halah, part yg john merepek hapa tah masa lepas chorus tuh. muahahah....u guys shud hear yosh sing that part live! lagi klakar, sikit lagi nak langgar divider gelakkan dia muahhaha...

mims yg terharu di san diego

noa de cruz said...
This comment has been removed by the author.
macha_sezs said...

kini saya telah paham..
tq akak mimi!!

kecik said...

review yg aku bace dekat blog akubimbo tu, buat aku rase kumpulan n.e.r.d perform mcm xbest sgt.
bg ko?

DonCorleone said...

Awat tak tegur saya? Hehehe...macam lah aku sorang kat sana ye.

a.b geldofg said...

best betul nmpak...rugi tk pergi

sutera putih said...

salam wak,,,
macam nak join jer jd jakun nengok poskad2 2,,,
hehehe,,,

Darkk said...

mimi len kali bagi tiket free utk kami semua.

Don Karldon said...

huyo..best la jadi kau.memanjang diberkati...hahahhaa

Kopulasi said...

hahahaha..

tasikmerah said...

makin kiut la lu yoshz. he he.


.

Anonymous said...

mimi tu ur first love ke ?

Rajuna said...

bla lah korn
kejap puma
kejap adidas
mana satu ntah dia ni

lek sudah
pakai jking

benci korn
suka korn-tall je.

fa:scinating said...

part 'mmm takk mmm naimah' cam harram. ahahahahahaha!!!

yoshz said...

corneamelayu,
aiskerim kon ada la. itu pun cokelat dah habis la dik.

pan,
overall sangat sangat la ok. kalau tiket free.

@tooneyt,
mmg sah2 la bukan suara aku kan.
aku kalau nyanyi guna base isyarat pun org dah bleh pengsan..

buih,
haha. betul kata kau. aku main post je tak tengok dulu. haha
anyway, serius aku duk diam je time tu.menyamar budak baik.

1412,
dia juga pernah bercinta dgn sum ningga na ningga.
i mean, wat the fork is ur comment?

phoebus,
haha. tak kesah. aku bosan ngan butter. mengecewakan betul.
macam... apa jadah lagu enjit2?

macha,
hehe. sila download lagu korn tu dulu...nanti pahamla

hazirah,
tang mana yg tak senonoh tu hajirah oi...

encik comment deleted,
kenapa kau delete komen tu? aku tak kesah pun.
malu eh? anyway, poyo la NERD tu.

kecik,
aku mmg tak suker muzik cenggitu. tapi diorang poyo weh.
gimik je lebih dari muzik. tah. tu taste aku la.org lain aku tak tau.

don corleone,
org glamer cam kau mana la aku berani nak tegur...
macam...SANIBOEY ni!!!! jgn memain. haha!

ab,
ya ke? aku ingat org seni cam kau allergik ngan hedonisme?

sutera,
panggil aku wak? aku tau aku tak hensem mcm Markiman Kobiran.
jadi jakun boleh. tapi jgnla samapi org tangkap gambar kan..
apa kata masyarakat antarabangsa nanti?

darkk,
akak mimi kayy....

don karldon,
diberkati? aku yg hati busuk dan penuh haloba tak mungkin hidup berkat. huhu.

kopulasi,
haha!

tasikmerah,
wotak kau! mimi dan uma thurman jer boleh panggil aku kiut.
jon hafiz pun tak boleh.

anonymous,
of cos not!

rajuna,
i dah tua la nak gado2 pasal muzik.
dengarla ape2 i mcm dah tak kesah.
lagipun i tatau u suker aper.
so, sah2 takleh gaduh pun..

fa,
eh eh. farina zaini kamiri!
haha. tu yg buat aku jatuh cinta ngan korn sebenanya.

Hermm..entri ni byk 1st time komentor. thx :)

yoshz said...

dear mims,

sayangku yg suaranya mcm la sedap sangat,
of cos sanggup. lagipun u yg bagi tiket murah kan?
so worth it la. thx tu u, baru i tahu nidji ni best.
prasangka i terhadap band indon hancur sama sekali.
sesunggohnya band indon mampu berdiri sama tinggi, duduk sama rendah dgn band lain.
tapi, cara diorang jln tetap weird la kan...

alah. ngaku je la. kat blog i je la satu2nya tempat yg i boleh rasa cam best.
dlm realiti i hanyalah budak biasa di tepi jendela..
eventho u didnt cry, but sure u touching2 in the heart rite? hehe

erykah badur tiadala. martol ni mmg pengasas ajaran sesat.
sebab tu kita panggil dia Tok Ayah Jim.

oh btw, its 'jon davis' ler..hehehe
mmg i tiru dia. tapi, i tiru sebijik kan?
sampai u ingat i psg radio dlm kereta kan?
itu yg sampai nak langgar divider tu. haha

ok, nanti i rekod n pos kat utube. mesti byk gila hits.

k sayang. u ckp u takleh tidur. i buzz u, tak jwb pon.
tgk2 dah idle sejam lebih.haha.terus i balas komen ni.
see u soon...

luv ya.

Hidemichimomotani said...

Jampi serapah apa lak tu?!!

cujen said...

kalau ada sumo di ladang.... bolehlah dua badigol menguji kekuatan perut... hahaha.. ini memang kelakar....

Anonymous said...

adooosss..berlagak..eksyen tul la..(sambil geleng2 kepala ni :))
Takpe, jauh di mata dekat di hati
hujung bulan, bila sampai bil
bayar sendiri :)
.... mamapower

Oopss terlupa, akak ni peminat band indonesian yek...:)

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女