Friday, March 13, 2009

Oh IQku yg merosot..

Tengahari tadi, saya lalu jejambat depan Ampang Point. Ketika saya mendaki tangga ke atas, seorang mamat bangla menurun dengan laju penuh bergaya macho. Smart habis. Mungkin dia terlambat untuk dating.

Apabila dia menghampiri saya, tiba-tiba dia tergebak, tergelincir lalu jatuh macam bangla busuk.Smart ke mana. macho lagi la dah takde. Jauh jugakla dia jatuh. adala 14 anak tangga kut. Saya tergelak sikit. Tapi cepat2 cover.
Bukan saya gelak di atas nasib malang beliau, tetapi gaya jatuhan tu saya mcm langsung tak boleh terima. Bayangkan dlm split seconds dia jatuh tu, tangan, kaki dia punyala bersepah. Huru-hara.Menggelabah gila. Mcm labah-labah. Mcm mana gaya diorang cakap, camtu la diorang jatuh agaknya.
Dia jatuh betul2 depan saya. Saya pun cakap, "r u ok?" sambil cuba untuk menolong beliau.
Dia takmoh. Dia terus naik balik, pergi kat tempat dia jatuh tu. Kamu tau dia buat apa?
Dia lap lantai tangga yg dia jatuh tu dgn tangan, pastu cium kat mulut. Ulang sebanyak tiga kali. Dia tayamum ke aper? Bidaah kategori apa ni? Saya musykil betul. Dlm perjalanan balik ke opis, saya tak henti2 fikir. Dahla tak dapat jawapan, natijahnya IQ saya yg semakin merosot kerana cuba memikirkan benda2 yg tak masuk akal. Saya rasa kalau saya amik ujian IQ dekat facebook tu maunya markah saya merosot sebanyak 15 mata.
Bila sampai opis, jam dah pukul 2.27. Ada 3 menet lagi sebelum masa rehat habis. Saya pun sempat menengok blog Amir hafizi. Cilaka, ada gambar ni pulak. Permainan hape jadahnya ni? Hahaha...rasa nak test main je ngan Jojoe.

Puas jugakla saya pikir ntah apa diorang ni buat. Gila ke aper?

Ke kena ragging? haha

OMG, saya rasa IQ saya petang tadi ditutup rendah.

33 comments:

cik mulat! said...

pun xfaham kemende depe buat.waaah!

macha_sezs said...

ditutup rendah??
elok beli ni..seunit bape?

Rajuna said...

regangan.

darkk25 said...

itu orang cakap buaian manusia.

HazirahMahadzir said...

seb baek tak dok kt asrama dh..
kalau tk,mau dipraktikkan kt bebudak junior..
tp tkpe..
ape guna adik2 kt umah kan..
lalalalalalalaalala~~~

xD

Pan said...

mcm syiok je...
nnt2 gua nk try la...
haha...

Johan said...

Ko nak main menda ni ngan aku.

Mmm.. ajak la lagi sorg.

yoshz said...

cik mulat,
jgn pikir. nanti jadi bodo mcm lembu ternak.

macha,
seunit 3 kilogram. elok beli sekarang ketika indeks besi ditutup bercampur-campur.

rajuna,
regangan hapekebendenye. makin kendur otot primanali dia.haha main tibai istilah.

darkk25,
buai laju2, sampai dinding.
apa dlm baju? roti buku?

hazirah,
bagus jugak guna idea ni aniaya budak2 junior yg malang. pastu amik gambar letak kat majalah sekolah.

pan,
coli tu carik la yg elok sikit. geli aku tgk derang punye nih.

jojoe,
saper? fila?

k.e.r.i. said...

bangla memang pepelik la.

sesama jantan pun berjalan berpegangan tangan.

paiseh said...

gua syak lu kena jugak buat ritual mcm gambarajah tu.. lagi dua urang lu panggey mana2 geng bangla yg available!

Encik Bibir said...

aku nk join ko main ngn jojoe bley?

valsa nine said...

aku tak paham knape kne "kekoh" itu buah cucumber jepun tu?? uji ketegangan otot mulut ke hape?

ni kes dera ni.. mungkin kes buli sbb xcium tangga.. atau kes hukuman IQ ditutup rendah.. haha

1412 said...

apa kejadahnya mat bangla dengan mamat-mamat dalam gambar tu buat?

(0_o)?

tasikmerah said...

nak gaya mencarut pun ada. haih~

.

S.YanaZ said...

Errr...bukan sejak dari dulu ke....




Err...ditutup rendahhh...???
*Ahaks*

Monkey D Luffy said...

ganas gak jatuhan cam tu... huhuhu

xuen adyla said...

eww cam porn je...

ingat citer pasal IQ apa tadi..

terkejut orgla

alih alih topik erm terpesong-is this the right word?

paradise lost... sapa tulis ye?

cam tertengok je not so sure

kecik said...

hish yoshz. bidaah sungguh tu. maybe tu intro kepada sukan cinta yang bakal popular di komanwel

artsoul said...

ape ke jadah ini semua...

a.b geldofg said...

penuh simbolik gmbar tu..susah nk dtfsirkan

kojah said...

anda telah ditag!tettttttttt =P

yoshz said...

keri,
tu yg lagi buat aku sangsi.

paiseh,
adakah dgn cara itu dapat menambah IQ?

en bibir,
aku tak tau la kalau jojoe suka threesome ke tak

valsa,
dia kena kekoh pasal mulut busuk kut. aku lagi tak paham kenapa kena junjung peti tu

1412,
mat bangla minta restu dewa tangga.gambar tu tgh shooting iklan alat senam smart shop

tasikmerah,
nak carut gi bukit larut la!

syanaz,
berani kau ahaks lepas ckp camtu?

monkey,
gaya jatuhan israel..

xuen,
porn kilang roti. dante nama penulis dia.

kecik,
boleh jadi. tapi kenapa mesti sukan cinta di tangga?
tgh panas lak tu

artsoul,
tu la kejadahnya.

ab,
ni iklan roti. aku pasti. kalau letak roti tu atas perut, org2 sekeliling akan bahgia

kojah,
dgn kacak aku untag! piuh!!
tengokla kalau rajin.hihi

Bobo Brazil said...

cmne rase tangga yang dicium tuh gamaknye???

Hidemichimomotani said...

Di tutup rendah? Bleh la aku beli...tapi mcm xde harapan nak naik je!!!

(Thanks add aku dalam Facebook)

mimi said...

hunny buns,

ahaks. sangat menghiburkan. i tergelak terkekek-kekek baca entry nih. sapa lah bangla yg u gelakkan tuh? ele suka nak gelakkan org clumsy, awak tuh pun clumsy gak mmkkaayy. langgar dahi kat tembok parking, pastuh nak cover line pandang kiri kanan nak tengok org nampak tak. haha. padahal i dah tergelak guling2 dah masa tuh. lol rofl-copter.

miss awak lah gila. lagi 20 hari nak balik! woohoo! tak sabar nak balik jumpa awak. dah tak tertahan dah nih haha.

loving u,
mimi

eija maskulin said...

mister jokerku kann dia alegic dgn bangla ka, nepal ka.. kalu nampak diorg kt jln sure nk p langgar... nnt aku nk soh dia tgk gambo nih laaa.. nk tgk reaksi dia plak... hehehehe ;p

Bunga Binti Nordin said...

adeiiii bleh plak bangla tu wat cenggitu..

kay said...

aku rasa dia lap ngan tangan sebab dia tak nak org lain jatuh kat situ juga macam dia..

kena fikir positif..haha

@t00neY r00neY® said...

berape sen lu punye IQ jatuh?
sok xleh jual la...

Kikuri said...

Aku rasa bangla tu nak amek berkatla... yelaaa... Tempat jatuh lagi dikenang.

Does this make sense? hehehe..

donut said...

nk kembali ke zaman anak2 kot! Men getah,ingat x dulu2? Lompat getah! HAHAHHA

yoshz said...

bobo brazil,
rasa mcm chewing gum stoberi. yg kena pijak oleh org lalu lalang.

hidemichi,
org miskin takleh beli. nanti untung dia gi tukar sport rim.
kau antara insan bertuah pasal aku approve. yg lain aku buat2 tak nampak jer.

mimi @ sugar buns,
tu la abg bangla yg malang tapi bergaya. i langgar tembok tapi dgn penuh stail.
kaki tangan i juga berada dlm kedudukan bergaya. tak bersepah.
miss u jugak la bengong. haha. dah tinggal 19 hari.
pejam celik pejam celik, baru 2 menet. cheh lamanya.
eh, u tak sabar apa ni? jgn buli i pls. i dah budak baik skang.
love u.

eija,
weh ko beli keta apa? habisla derang tak dapat mkn roti kalu kau langgar lari.

bunga,
aku bersimpati terhadap nasib timun itu.

kay,
fikiran kau mmg positif. mcm ujian HIV.

@tooney,
ala turun sikit je. akibat dari aktiviti pengambilan untung.

kikuri,
yes, it does. patut ambik gambar tangga tu sekali. so hari2 sebelum gi kerja cium ambil berkat.

donut,
ingat. tapi kenapa roti ngan timun yg harus menjadi peserta?

tasha lai yang tulen said...

wei lawak gila binatang mamat bangla 2...sumpah lawak...
aku bc blog 2 gn mak aku...aku gelak smp terkuaq air mata...
two thumbs up!