Thursday, March 5, 2009

Selangkah ke alam ghaib

Syyyy...hari ni kamis malam jumaat. Org2 tua cakap hantu banyak keluar. budak2 kena tidur awal. seperti kanak2 lain saya juga pernah percaya pada mitos ini.

Bila dah besar sikit baru tau, ini kaedah untuk taknak bagi budak2 kacau org tua buat pahala sunat mlm jumaat. Iaitu baca yasin dan 'sukan cinta'. Lagipun, khamis mlm jumaat dulu TV3 ada cerita sedap. MegaMovie ke apa tah..

Hari ni saya ter'chatting' dengan seorang kwn lama.

yoshz: weh, ko apa cerita? lama diam...

member: nothing much. i'm still alive.

yoshz: bagusla. kalau kau dah mati nanti bgtau eh?

member: k.

terus dia invisible.

Seram kan?

42 comments:

ab geldofg said...

itu hantu malaon namanya...kerja dia mkn hati org

rahimin idris said...

ah. itu pun seram?

yoshz said...

ab,
haha. mkn hati aku baca komen kau.

min,
ko mana tau hati dan perasaan aku.

darkk25 said...

cilanat..best jugak kamu ni ya..

stu_comot said...

poh2, xseram langsung!!

k.e.r.i. said...

agak-agak leh jadi episod keliwon kut.

EM AN said...

mau nya tak seram, baca pakai sebelah mata je ni.

1412 said...

hantu ym. ke saka ym? haha

tertengok drama 'seram' kat tv3. ya tuhan, bodohnya cerita.

Monkey D Luffy said...

hahaha... apa punya sembang ler

o-y-e-t-t said...

aku suka itu sukan cinta...nasib baik takde dlm olimpik

Bobo Brazil said...

sukan cinta? HAHAHAHAHAHAHA ko x bersukan ke?

kay said...

sukan cinta:menarik..sekarang malam jumaat ada citer keliwon..tapi tak seram macam ko punya citer ni..

suhaili said...

menjawab soalan :

aah..sekolah menengah kat ipoh tapi bukan budak RPS. budak taayah

ye la blog awak mmg best sebab ade chatbox tu haha

kecik said...

mega movie sampai skang pon ade.tapi aku rase ko penonton setia.sebab ko x buat "sukan cinta"

amirahsyuhada said...

aku syak member kau tengah depress level 10 tu , yosh.

HazirahMahadzir said...

ala..
kawan kau tu pegi bersukan cinta kot??
ngahahaahaha~~

Encik Bibir said...

ko atlet rupanye

Hidemichimomotani said...

Hahaha...mcm haram dia punya seram!!!

paiseh said...

peh.. gile angker!!
gua tngok keliwon pun x seram mcmni..

macha_sezs said...

arhhh..gigil pale lutut aku~~

orensangkuit said...

seram seram
kasi lempang sekali

Princess Liyana said...

hi hi hi..hantu pe la tu..hantu ym...ahaha

Rajuna said...

seram sangat?

tasikmerah said...

seram betul. seram sampai rasa nk makan org.


.

valsa nine said...

kim salam kat member ko tu.

aku ske die sbb dia yakin yang
"mati itu pasti"..

dan.. yang jawab "k" tu.. corin die..
yang mana takkan mati.. dan akan gtau kematian member ko kat ko!

tunggu lah! better plan for worst, bang yoshz~! hihi

Bunga Binti Nordin said...

uwaaa
hebat..
antu men ym

@t00neY r00neY® said...

die dah bgtau la tuh

KARKADEWA said...

ah...
nak pegi tandas pon aku pikir 2-3 kali nih...

Kikuri said...

Erkk! Angkernye entry ni? Tatuttt!

sultan said...

haa... seram2. bole terkencing aku dibuatnye. haha...

artsoul said...

bkn seram...tragis..

fadli halim said...

ada kawan aku pulak... pinjam duit pastu ilang terus..

yg ni aku lagi seram siot...

yoshz said...

darkk25,
hape la yg bestnya?

stu_comot,
ish. kau tau ym aku berbau kemenyan tau...

keri,
lebih seram dan menakutkan dari keliwon

em an,
cuba baca tutup mata, lagi seram

1412,
kenapa la kamu cerdik sangat shatun oiii...


monkey,
ini sembang org2 intelek. budak kecik tak faham

oyett,
kau usulkan la. mesti kau jadi peminat setia.

bobo brazil,
aku belum layak lagi. cuma sukan sorang2 je setakat ni.

kay,
sukan cinta berirama ada. kau mahu masuk?

suhaili,
oh taayah. tak kenal sesaper la. hehe. masa tu saya budak baik.

kecik,
aku sukan cinta versi paralimpik

amirah,
aku yg ceria dan murah senyuman pun dia boleh depress ker?

hazirah,
rasanya dia masih belum layak.

en bbir,
ya aku atlet takde harapan negara

hidemichi,
seram sampai ke tulang sungsum kan?

paiseh,
hape jadah semua ckp psl keliwon ni?

macha,
kalau kau sukan cinta pasti cabut lutut kau.

oren,
lempang la rajuna. pipi dia sedap woh

liyana,
ntah. takdela pulak dia nak letak avatar

rajuna,
seram doh. mcm gampang

tasikmerah,
jgn mkn aku. isi aku liat psl byk minum nescafe

valsa,
qarin la! apa da corin.
ala dia mati pun sikit aku tak sedeh

bunga,
mmg hantu yg digital

@tooney,
apa pun aku tak faham

karkadewa,
takyah gi. kencing je depan webcam.

kikuri,
herm. mungkin itu jin aprit main internet.

sultan,
kencing ko putih ke oren?

artsoul,
tragis yg magis

fadli,
tu sedih. bukan seram. haha

kuih said...

bapak seram, nak2 tinggal sorang lak, tgh hujan, tikus2 berbunyi kat dalam siling umah. perghhhhhhhh

cujen said...

hihihi...tu tandanya dia lom mati la..

Dzulkarnain Mohamad said...

dia tengah kecewa dengan teruk..

Pan said...

lu bole challenge sama itu suhaimi baba ke ape tah...
ala yg buat cter pontianak tu...
angker habis...

yoshz said...

kuih,
tikus tu idle, kau tau?

cujen,
tapi dia ckp dia call aku kalau mati? org biasa mana boleh buat?

dzul,
mungkin dia kecewa dgn mutu blog aku.

pan,
aku punya cerita seram ada nilai falsafah yg tinggi. aku prefer tiara buat.psl dia cantik

valsa nine said...

qarin eh? aku bilang bahasa omputih.. jadik 'corin'..

(ego musti jaga) hihi

yoshz said...

kalau homputih dia sebut coreen.

eija maskulin said...

sukan cinta berirama?

yoshz said...

paralimpik punya pun ader.