Sunday, April 19, 2009

Gambau tunang

Macam biasa, saya minta maaf pasal lama tak update. Berikut adalah gambar² semasa majlis pertunangan saya. Tak perlu add saya di facebook semata² utk tengok gambar. oh btw, tolong jgn hantar lagi invitation untuk game2 yang saya rasa mafia sendiri pun takde masa nak main.

Tengok gambar dulu. Entri² normal akan menyusul bila saya ada masa ie; bila mood tunang dah habis. hahaha...

a) cupcakes yg dimasak oleh haji beruang. (ko gi haji ke umrah ha?) Siapa nak buat cake dgn dia bgtau saya dulu. Jgn call dia direct, pasal saya nak mark-up harga. Didesign oleh adik saya. Disponsor oleh mak andak saya. Gambar oleh zee. Jadi, apa fungsi saya dlm masyarakat?



b)kehadiran corong turas gergasi utk memeriahkan majelis.

c) behind every successful woman, there's always a man. dressed in pink.


d) ayahanda² pakida yg diupah utk tiup habuk kat baju saya. Dari depan, martol, bob samah, joni aka lados, abob. Disusuli oleh encik malang yg bekerja dgn syarikat animasi malang. Sampai sekarang takde job. Hazim tidak kelihatan kerana dipercayai masih belum habis cedok nasik.

e) budak tadika montessori yg main kawin2..haha


f) Miss Piggy Ringbearer. Sentuhan kreatif Adinang yg bakal mengundang penyakit berbahya.
g) dua cincin dipakai untuk melawan kuasa jahat Saruman. tangan yg berurat dipercayai akibat tahan kencing terlalu lama. Mimi, nanti u boleh kena batu karang tau.
h) puan jenab. tidak mahu kalah ayu.
i) Makcik-makcuk saya yg sudi menjadi tukang angkat dulang. Thankiu..
j) Mimi bersama hamster peliharaan beliau.
i) kehadiran makhluk Juk-On dapat ditenteramkan oleh renungan tajam cik tunang saya. "Toshio, jgn nakal²" "Hait. wakarimashitak" Saya hanya mampu giggle melihat telatah mereka.

j) Till we meet again... terima kasih kepada semua yg menjayakan majelis. Dah, kitorang nak bayar sewa court futsal kat kaunter.

Tata. xoxo

57 comments:

kecik said...

walawweyh!!!

kau nampak sweet pakai baju kaler pink yoshz!

dan aku suka tengok gambar no 3.

Redzwan Abdullah said...

piggy tue termasuk dengan hantaran ker?

@t00neY r00neY® said...

huish...
da mcam bersanding..
apesal xkawen terus jer...
apesal nk belok² bertunang bagai?

macha_sezs said...

ko dan pink yosh kamcing eh yosh??

hehe.selamat.selamat. selamat betunang.

cepat kawen wehh.

owh.trimas sbb link aku. baru rini aku pasan.

k.e.r.i. said...

tahniah encik yoshz!
tapi spoil la encik piggy ada kat situ.
haha

sultan said...

tahniah. eh... duit hantaran bape ni. rahsia ka. haha...

k.h.a.d.i.j.a.h said...

tahniah2! :)
budak tadika montessori dua orang tu comel.
heh

stu_comot said...

comellnyeeeeeeeee...sweet couple..

missy suzi said...

tahniah yoshz..
piggy tuh cutela..
idea br dlm sesi engagement 2009 nih
adoilaa..gler.hahaha~

Dzulkarnain Mohamad said...

molek dah tu..brapa lama bertunang..?

Anonymous said...

Salam, tahniah to u, jangan tunang lama-lama...tengah darah manis tu...hehehe..hazim, ko tak tercabar ke...perrghhh pink tu, kan akak dah cakap man in pink...sooo sweeet, especially with the cute piggy tu...:)..congrates from mamapower

Monkey D Luffy said...

tahniah! pink tuuuuuuuu

Cicadasx said...

Tahniah :)

biskutrajin said...

Wah,grand cm wedding la

HazirahMahadzir said...

alahai..comelnyeeee..akak mimi je ok?
yoshz??ok la..comel sikit2..ehehe~

congrats to both of u!
C:

a.b geldofg said...

coel gmbar2

hehehe tbung babi..bst2

amirahsyuhada said...

aku gelak golek2 tengaok gambar ju-on..haha

Princess Liyana said...

Sgt sweet..uhuhu..siapa kata lelaki tak seswai pakai pink..comel je tgk..

anyway bro..smoga cpt2 kawin;)uhuhu tahniah!huhu

paiseh said...

"nak buking utk minggu depan skali tak?" tokei futsal.

kojah said...

nak gak ko pki baju pink ek!haha

Leonora Halim said...

congrats Bro... been a follower of your blog for quite a while.. it's good to share the happiness with others... hmmm.. and always has a respect for a guy who loves women that is older than them... don't forget to put up your wed pic ya... :D

riderhenshin said...

wah hebat siot majlis tunang ko
apa2 pun aku ucapkan tahniah..
nanti bila nak buat kenduri kahwin ingat2 le member kat sini..

*Sarah is the One said...

tahniah. semoga lekas-lekas kahwin!

ramaidahadetunangaa said...

aku pon dah lame tak baca blog ko yoshz. same busy la kite...

Congrats! kawin nye bila yoshz?

Nikotin said...

alhamdulillah..:)

Darkk said...

tentara itu spesis mamalia apa cilaka.

joanna said...

mimi tua skit dari awak ye yoshz

Hidemichi said...

mafia... mana2 social network site pun ada benda ni~! lotih den nak layan.

Eh, sebagai celebreti...ko tak takut populariti ko jatuh ker? (soalan ni akak sosehsoseh yg suruh aku tanya)

tasikmerah said...

gila cute cup cake.

:)

selamat.

1412 said...

aku tak faham. kenapa kat futsal? ko bukannya main bola pun. kaki bangku adalah.

by the way, VAD nanti kasi gegar satu kali tengok. apa macam?

zieda said...

abg yoshz~ ermmm...
nk add facebook le? cmne nk add ek?
nk tgk gmbr tunang la...
excited ni...hukhuk
(marah mimi xpasal)
hahaha

l.i.f.e said...

ewwwww...sangat comel berbaju pink :))
erkk..tapi pesal bertunang pun kamu kena ikut datang jugak eh? kalau org kat kampung2 depa tak kasik ikut tu :-?

neway, congratulations ya!

eija maskulin said...

selama nih aku igt ko seorg yg brutal... rupa²nyer berjiwa irama mesia rupanya... ahaks....congrats!

mimi said...

point2 kelakar:

1) behind every successful woman, there's always a man. dressed in pink. --> ahaks

2) budak tadika montessori yg main kawin2..haha --> budak tadika ada ke muka gatal cam gini? hehe

3) Mimi bersama hamster peliharaan beliau. --> sengih u tuh sebijik cam dwarf hamster i dulu...nama dia ernie...heehhe....

4) "Toshio, jgn nakal²" "Hait. wakarimashitak" Saya hanya mampu giggle melihat telatah mereka. --> yg ini mmg i gelak sakan...dahlah i baca nih masa i dok pangku si toshio tuh semlm ahaks...ok i akan ajar toshio tuh cakap jepun!

and btw utk pengetahuan leonora halim and joanna:

EN YOSHZ TUH TUA 5 BULAN DARI SAYA MMKKAAYY...i still muda belia lagi haish marah tul i org ckp i tua nih tau...hermph! ~ sambil flip fringe

cik tunang yoshz

ilazz said...

Kiut ler ko. lg kiut dr Mimi. ko dgn kaler pink mmg kacip..

yoshz said...

kecik,
hoh. tu pemandangan sekali seumur hidup je tu. sila hargainya.

redzwan,
piggy tu kenderaan tunggangan aku dari ampang ke subang.

@tooney,
tok kadi fully booked ma.skang musim mengawan.

macha,
cheh dah lama aku link la. thankiu!

keri,
piggy tu membawa energi feng shui yg baik.

sultan,
duit hantaran 12 juta. aku bayar cash jer.

khadijah,
hahah.mcm kena paksa kawin ngan cikgu adalah

stu_comoyt,
hehe mekasih.

missy suzi,
mmg kiut. tapi kena samak pulak lepas acara selesai.

dzul,
tak sampai setahun. insya-allah

mamapower,
hazim tercabar dlm kategori siapa bertahan paling lama.ehehe..
dah dah, no more pink!

monkey,
yes, pink. aku akur. thankiu!

cicadasx,
thx ;)

biskutrajin,
takde grand mana pun. dlm gambar je sebenar nya.
thankiu fotosyop!

hazirah,
thx. aku tau aku huduh. tak perlu jaga hati kecil aku...uhuks

a.b,
comel? haha. gila bukan kau cakap comel2 ni...

amirah,
apa yg lucunya? aku rasa cam seram adalah.

liyana,
aku kata tak sesuai! hua hua! thx

paiseh,
minggu depan kitorang tunang kat kolam ikan pulak.

kojah,
ya setelah dipujuk beberapa kali..aku akur sahaja.

leonora,
hehe thx. women? older?
clearly i dont deseve ur respect since i dont fancy older women. lol

riderhenshin,
terima kasih. ok aku jemput semua. mamposla kalau nasik tak cukup.

sarah,
thx. aku mmg nak kawin cepat.
eh eh kau baca blog aku?

ramaidahadetunang,
perli aku ke nick kau ni? kawin early next year.
kalau takde aral melintang pukang mcm gampang.
insya-allah.thanks.

nikotin,
amin.thx.

darkk,
oh ok.

joanna,
muda 5 bulan dari aku daa. aku yg tua..

hidemichi,
takut gak. tapi hopefully, korang semua faham.
pergh..betul2 aku perasan selebriti.

tasikmerah,
cup cake je kiut? piggy tak?

1412,
futsal tu outdoor shooting. sekali dgn pakej fotografi.
mmg la aku kaki bangku, tapi tunang aku main.
aku mana gi VAD. lagipun org tak kenal aku. sobb...

zieda,
jgn abang kan aku pls.
search je la nama aku. sure jumpa.

life,
ahah. ni tunang fesyen baru. aku kena ikut sekali.
lagipun unfair kan pompuan je mekap beriya semua, laki tak buat aper.
so camni dua2 involved. baru fair.
thx, kak shila mambo.

eija,
oh mmg masih berutal.lepas tunang terus gi belasah budak kg pandan.
thx eija. ko bila tunang? ke langsung terus?

ilazz,
kacip sangat. dah mcm kaler tin minuman jus kacip fatimah

yoshz said...

cik tunang,

1) kalau hari2 u successful mamposla i kena pakai pink hari2.ahahah

2) hek eh. muka happy ngan gatal kan lain tu. punya la beriman muka i.

3) ya ke? yg mati akibat kurang kasih sayang u tu?

4) hahaha. imagine iskandar cakap 'gomenasai'. kiut miut.

halah halah. jgn marah syg. nanti cepat tua. oopss.
nanti i babab diorang k?

muahs.gudnite.

Anonymous said...

errrr.. gamba yang (j) tu.. muka mimi mcm scary sikit la..

kuih said...

pehal ada babi?

Leonora Halim said...

astaghfirullah.....

my apology cik mimi.... hmmm.. but seriously u need to find a new 'mak andam' for your wedding ya... plsssss.... :)

yosh... not that you didn't earn my respect, you still do.. but a bit less.. hehe...

still happy for you both... chill out more Mimi darl (rahsia muda belia..ahaks.. sorry again ya)... *wink*

farah sr said...

meriah!
macam majelis kawin.
esok majelis kawin jgn lupa jemput aku.
nak makan nasik minyak free.

mimi said...

leonora halim,

i tak marah lah darl...saja je CAPS LOCK kasik org nampak sket...ahaks...gila tak marah lah org ckp i tua...i mmg sibuk nak nampak tua since i was 15 hhahha...

y not nice ah my mak andam? haiya i only had one weekend to find a dress AND a photog AND a mak andam oso...so two OK, only the makeup je i really dont have time. dont worry, i have more time to prepare for wedding. thanks for the heads-up! ;) appreciate it.

no worries. no need to apologize. it was an honest mistake. hehe.

yoshz said...

anonymopus,
ahah. ko nak tgk muka dia marah?

kuih,
oh sesuai dgn tema pertunangan kami yg ala pertunangan babilon

farah,
wokeh tadahal.

mimi, leonora,
alamak...baru nak tgk GIRL FIGHT. berbaik2 pulak diorang ni

Leonora Halim said...

yosh,
eheh.... girl fight? sorry ar Bro... wa bertumbuk ngan lelaki jek.. (tu pun yg tak pakai baju pink... eheh)

mimi,
all the best on the preparation ya... :) keep us posted!

Anonymous said...

sorry dude, but seriously i think, u should remove/replace that (j) pict la, coz mimi looks kinda creepy, and a lil bit older. memang la she said she tak kisah and all that, but deep,DEEP in her heart mesti la ada sikit terasa jugak kan. who knows. but gambar lain all cantik2.semoga bahagia.

u can delete this comment if u want, no harm.

mimi said...

mana satu lah (j) picture yg u ols cakap nih? seriyes i cannot detect which one. cuba sebut gambar no berapa, kan senang.

appreciate the comments from leonora and cik anonymous, but takpa. biarlah saya nampak scary and tua. saya pun tau saya nih mmg scary and tua. haha.

i ngan cik yosh tadahal punyalah. we ols mmg sedar kelemahan diri memasing. yosh hidung besar pakai spek, saya scary and tua. huhuhuhu....sapalah kami nih ek? ;)

Miko Yamaguchi said...

selamat bertunang encek yoshz. lepas ni x bole la nakal2 lagi nanti mimi piat telinga. weeee....

mimi said...

malam tadi "bertekak" manja ngan cik yoshz time dinner. dia ckp, "apsl u blur sangat? kan i dah nomborkan gegambar tuh from a-j?"...so cik mimi pun mengaku lah yg dia nih blur. manalah kita nak tau ada nombor kat gegambar tuh? view kat blackberry je, page tak sempat load dah nak comment hehe.

so utk menyedapkan ati (yelah kene kutuk blur ngan tunang kesayangan), bukaklah belogspot nih kat blackberry lagi sekali.

kemudian, baru kami perasan lepas gambar (j) yg menakutkan, numbering value gambar seterusnya start balik kat (i). so maknanya ada DUA gambar (j)...

so, who is the blur one now hah? ;)

tunang-tunang yg blur,
yosh & mimi

Leonora Halim said...

owh.. gambar tu ada numbering ekk.. tu la yosh.. jgn pakai 'lettering' dah... konpius mak!!

susudalambotol said...

hadi! hidd ni (wife adi) congrates yea dah tunang. nanti boleh jumpa kat pasaraya bukit indah, tak pun kat pasaraya aik seng ke. heheh.

blog u ni kelakar gila ok. i suka!

yoshz said...

miko,
mekasih miko

mimi,
halamak. nyesal pulak i pergi point out kat u kesalahan kecil i.
sekarang u gunakan tu sebagai alasan cover line.
ciss..hokayla tu, sama2 blur
so MFEO ~

"i ngan cik yosh tadahal punyalah.
we ols mmg sedar kelemahan diri memasing.
yosh hidung besar pakai spek, saya scary and tua.
huhuhuhu....sapalah kami nih ek? ;)"
hey, hidung i besar pasal banyak bersenam. asyik kembang kempis jer. lama2 besar mcm ni.

leonora,
baikla. saya akur. marila kita move on to next entry, dan mengekalkan sifat muhibah antara kita.

susudlmbotol,
u selalu shopping situ ker? i selalu suruh org suruhan i je pergi beli barang kat situ.i segan takut kawan2 i ingat i dah sengkek.

Anonymous said...

nk cakap pakai blackberry ker?

Anonymous said...

isk kasarnya tangan penuh urat

Facet said...

cepatnya dunia berputar, baru 2 mggu tak jenguk sini..lu dah pandai main2 black n white! tahniah. potosyopp.

mashliner smiles said...

congratulations en. yoshz!

lin said...

性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,ut聊天室

aku said...

apehal laa sbyk2 hewan, babi gak yg jd pilihan.. umat Islam akhir zaman ni, da kurg sgt respect bab2 sensiviti agama ni.. wlupun babi tu makhluk Allah tp da jelas trdapat dlm Al-Qur'an tntg perihal babi ni.. so, nape sbg seorg Islam u sensitif hal ni, entah hape2