Friday, May 29, 2009

System of a down

Apakah lagu kegeraman kamu?

Bukan kegemaran. tapi, kegeraman. iaitu lagu yg kamu suka nyanyi untuk melepaskan geram.

Dulu-dulu, masa study. Saya dengan ijat selalu nyanyi lagu ATWA,lagu System, bila kitorang tak lulus periksa.

"you dont care 'bout how i feel,
i don't feel it rrranimore!!"

Ranimore bukan anymore. pasal dah terlampau bengang.

Tiba-tiba rindu kat lagu lama-lama. dengan kenangan lama-lama. Orang cakap, bila kita dah start jadi nostalgic maknanya kita dah makin tua.

Oh, no!

Ok. Saya mahu sambung bertapa. Bye..

30 comments:

HazirahMahadzir said...

Yoshz dh tua!
T__T

HazirahMahadzir said...

oh yeah!
first!!!
Yoshz tk jadi first dh sbb dia dh tua..
*batuk-batuk*

kecik said...

third third!!!

yoshz, kau bertapa bertapa gak.
kahwin kau kena umum
walaupun kau kahwin ngan waheeda wassini wassana

macha_sezs said...

mangkok la bebudak ni. pantang aku lambat sikit.
hahaha

selamat tua yosh!!

Darkk said...

saya ada lagu geram jugak.

lagu negaraku.

penat berdiri.

..::jane doe::.. said...

same with Dark.
Siyes!Kalu aku tensen slalu nyanyi Lagu Negaraku.haha..~tatau naper

Che Sue said...

lagu geram sy..
kau kunci cintaku dlm hatimu by ramlah ram..
amacam? geram tak dengar..hohoho..dah level seram ni..

zahirlunatik said...

Orang cakap, bila kita dah start jadi nostalgic maknanya kita dah makin tua.


aduh!ayt ni aku mule2 dnga dr pakcik aku yg umor 40an

paiseh said...

budak2 jgn ckp byk.. sok2 lu pun tua jugak...!!
kan?? incik yoshz kan??

Darkk said...

jane doe,
peme-niru.

Rajuna said...

lagu keragaman gua adalah Wajik dan Dodol dari kugiran berentak grindcore yang berpusat di Johor Bharu- Terkutok.

marah-marah pasal martabat makanan yang dipinggirkan.

Facet said...

Haha kinda true. Gua layan soad kalau bengang. Locker pecah tampal dengan poster Avril Lavigne @ Kalendar Takwim keluaran jabatan agama.

Haha gua xminat genre mcm ni pun mahupun yg sealiran dgnnya dan byk filosofi 'straight edge' dia. Tapi soad umpama terapi kegeraman sampai bila-bila.Huahua

Anonymous said...

Yoshz San,
pegi bertapa jgn lupe suh tunanggg anto mknan tiap2 pagi, tghari dan malammm...


S.YanaZ

Dzulkarnain Mohamad said...
This comment has been removed by the author.
Dzulkarnain Mohamad said...

lain kali cuba lagu ini..
http://www.liriklagu.com/liriklagu_ad/BlackD_Geram.html

yoshz said...

hazirah,
ye aku dah tua. lama tak update pun pasal lupa password ni.hoho
(minum kopi o sambil ururt2 kaki)

kecik,
aku akan umum. eh? waheeda tu betul ke dah kawin?

macha,
dah tua-tua pun nak lumba-lumba saper komen cepat?
ikan lumba-lumba pun tak camni.

darkk,
lagi penat lagu wawasan 2020. lirik panjang nak mampos.

jane doe,
cis. tak patriotik langsung. saya akan lapurkan pada bernard dompok.

che sue,
aku lagi geram dgn lagu bukan mengungkit tapi membangkit.

zahirlunatik,
agak cool jugak pakcik kau ni. dia ada facebook?

paiseh,
betul le tu. nanti mula la sendi2 kat kaki rasa bisa-bisa. mata pun dah tak nampak.
awak setuju haji paiseh oi...? (sambil kibas-kibas kopiah di tepi kedai kopi)

rajuna,
aku lagi marah dengan harga otak-otak yg disifatkan media sebagai tidak munasabah dan melampau.

facet,
aku suka soad dua album pertama saja. pastu macam dah malas.
tak pernah peduli pasal mana2 filosofi kumpulan muzik.
bagus la tampal kalendar jakim. org cakap toyol takut nak curik duit nanti.

syanaz,
oh tu sudah pasti. sambal belacan dia sedap wooo...

dzul,
haha. cam lagu tadika jer. apa ni? kah kah

http://www.youtube.com/watch?v=ENIoKqyWjYk

Dzulkarnain Mohamad said...

HA HA HA betul le..Pecah perut tengok youtube dia ptg2 ni..kahkahkah

DIK AN said...

Kalau saya marah, saya berzikir. Baik kan saya?

ciritordie said...

ahahhh..mgkin kene bitau incik ijat,incik yoshz mention name die kt sini.
nti boleh la incik ijat claim royalty mahal2.
pastu blanja makan. muahaha!

1412 said...

bila kau kahwin yoshz? aku nak shuffle kat kenduri kahwin kau. lupakan silat pulut. dah outdated.

Bunga Binti Nordin said...

alahai yoshz.
nk wat cmner...
kita mmg makin tua.

kojah said...

tuaaaaaaaaaaa!

=P

@tune® said...

lagu sepohon kayu lg retro weh

riderhenshin said...

ala takpe org kata bila kita tua kita makin matang..hehehehehe..

Facet said...

haha seriyoshzly aku baru perasan tajuk entri ni hahahahhaha
kita serupa hahahahha

catbunge said...

kalu saye geram... saye ketaq gigi.. huhuhuhu.

Hidemichi said...

dah banyak makan garam....

xull said...

vote for chop suey n arieal!! stylo beb

yoshz said...

dzul,
aku samapi skang tak faham apa jadah yg mereka cuba buktikan. hahaha!

Dikan,
baik gila babi kau ni. mcm faizal tahir.

ciritordie,
oh mmg sengaja sebut nama dia. mana tau dapat roti jon kg baru satu,
bungkus ye bang. ikat mati.

1412,
ehem. 3/1/10. insha-allah. bab-bab camni aku mmg tawaduk sikit.
riznal kawin nak pergi tak? ko shuffle je la kenduri dia.

bunga,
camtu la nasib kita bunga ooiii...
ah, apa lagi? sila sila jamah cekodok! rezeki jgn ditolak ye tak?
[tiru org tua punya gaya cakap]

kojah,
muahahahaha! zaman musim panas remaja ku akan berakhir.

@tune,
walaupun hidup seribu tahun, kalau tak semayang apa gunanya.
kalau semayang seribu tahun, kalau salah kiblat alangkah sedihnya.

riderhenshin,
aku dah matang masa form 2 lagi.
spesifik sikit; lepas tengok basic instinct.

facet,
seriously, aku tak faham. apa yg sama?
adakah kau juga aneh seperti ku?

catbunge,
bagus. macam tu la sifat pegawai kastam yg seharusnya.

hidemichi,
kena hormat orang tua. pasal mereka banyak makan garam. minum air badak.
sakit sikit, tampal koyok. tidur depan tv pakai kain pelekat.

xull,
haha. tak kesah la. janji against dah bhrutaliti.

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,ut聊天室,情色遊戲,情色a片,情色網