Wednesday, May 4, 2011

Bini aku suruh tulis blog

Hai. Bini aku suruh tulis blog. Tapi aku mcm dah lemau, tak tau nak tulis apa. Tapi kena tulis jugak, pasal peer pressure. Asal jumpa org je tanya psl blog, apsal lama xupdate? Bosan sangat ke diorang tu?

Tahun ni aku dah masuk 30. aku cam malas nak tulis mcm dulu. sikit2 lawak tandas, dah bosan. Bila aku tgk balik entri2 lama, mcm tak caya tu aku. Haha.contoh:

"Sementara menunggu Babi B, Babi A pergi basuh tangan jap. Setelah habis basuh tangan, dia pergi main2 pulak dengan pengering tangan tu. Dia berasa terhibur melihat betapa hebatnya mesin itu. Kadang2 dia main acah2 taruk tangan bawah mesin, sengaja nak tengok mesin tu detect tak kalau letak tangan laju2. hatinya merasa puas melihat mesin itu diperbodoh2 kan."

Saya jalan laju2 masuk tandas Kolej 4. Gedegang. klak! terus tutup pintu. Bukak seluar, nyala rokok. Perghhh...nikmat. Tak lama, tapi banyak. Sekejap aje dah penuh mangkuk. Kedua belah tangan saya angkat di udara, dgn gaya Rocky meraikan kemenangan, saya bersorak, "Syabas, abg. dubur!"

The hell is that? gila kanak2 ribena aku..padahal baru 2-3 tahun dulu. Hahaha.

Life aku skang macam ni je la. Keja pagi sampai petang. Balik main baby. Best siot. Comel, kulit lembut gila. Kul 8 dia dah tido. Aku jaga sampai kul 12. Pastu bini aku pulak. Pagi kul 530 aku dah bangun. Begitulah setiap hari sampai Abg Jamil mampus.

Tapi takpe, semuanya berbaloi untuk si kecik tu. Nantila aku update pasal dia bila dia dah 6 bulan. Sekarang dia baru 5 bulan lebih. Berat hari tu timbang 8.1 kilo, sekarang agaknya nak dekat 9 kilo. Tah berapa agaknya harga dia di pasaran gelap?

Ah...dah kul 12. Esok2 la ye. Bye.

12 comments:

suez said...

hahaha

@tune® said...

yelah..tgu anak ko 6bln kang ler gamaknye

Anonymous said...

alamak... jangan cerita bayi pulak. Girls may find it cute but jantan semua tak suka. When you show baby pictures to your jantan friends they are just pretending to be interested....remember when you were young and single...kisah apa dengan bayi orang lain.

Macho Macho Man

ayarasmin said...

sengal..

Bunga Binti Nordin said...

kira ko baru ningkat dewasa la ni yer..

intoxicated-catastrophe™ said...

pasaran gelap? hahahaha!!

kucingGEMOK said...

haha...giler ar bini suh tulis. behind every successful man there's always a pushy lady ey? haha...

da macam sitcom kat tv lak ade snippet2 lawak dulu2...nmpk sgt da lame x update...ngahaha

aku rase rege die ikut kati kot. x pun ikut tukaran wang asing. ssh nk cakap sbb gelap. x nmpk taim nk kire duit. haha.

Sasha Sharifuddin said...

lain kan hidup dah jadi bapak?hehehe! belated congrtulations to u and elina. korang curi nama anak aku no. 2!haha! (no.2 pu belum ada, tapi nama dah ada..planning kene betul kan?)

anyway..enjoy her milestones!sgt best!hugs to rania and elina..

elina jolie said...

thanks for the belated wish, Sasha. Appreciate it! Errr...didn't know you were planning your 2nd kid by the name Rania hehe...ooppssiee...:) takpa, planning tuh penting hehe. we're enjoying every bit of her milestone now, it's super awesome! hugs back at ya and CKD aight.

sha83@kaizer said...

hah siap tanye psl gelap lak tu .. jual baby pun pakai penimbang gak ke? aihh bior btol...

yoshz said...

suez,
apa yg hahanya?

@tune,
hehe. anak ko dah berapa bulan?

macho macho man,
kesah apa. i'm not here to please the guys.i blog to please the girls. hehe.

ayarasmin,
T_T

bunga,
dlm hati jiwa kanak2 masih menebal.

intoxicated,
nak beli tak?

kucing gemok,
don't say pushy. motivating sebenarnya. kat ebay ada jual baby tak?

shasha,
sorry kitorang dah cop dulu nama tu. haha. kalau nak guna jugak kena bayar royalti kat akaun yippie dia.thx a lot ;)

elina jolie,
kita punya 2nd child nak nama apa?
(senyum gatal...)

sha83,
tak tau la. tapi takkan harga ikut packaging kut. haha

Anonymous said...

Salam, adooooo lama oooo tak dengar cita pasal awak..dah ada kawin, dah ada anak..huhuhuh...
- kawan hajime, mama liza..:)